Şimdi Ara

ONKYO, DENON VE PIONEER AVR HANGİSİNİ ALMALIYIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satılık Turkiye Distribütöru Forum Audio garantili Onkyo 3007...
    İlgilenen Pm atsın arkadaslar. 4000 Tl ye almıştım. 3000 TL ye satıyorum. Eksiksiz, kutulu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: joseph27

Yahu bu SONY bu kadar mi tercih edilmez bir AVR imis, hayret ediyorum walla ama soyleyecek de sozum yok acikcasi cunku konuya cok yabanciyim. Tecrube ve yorumnlariniza saygi duyuyorum.

OK, ust seviye de olsa - SONY 5600ES yi eledik. Pioneer LX83, nami diger SC37 nin su an icin usa amazon daki fiyati 1.579 USD, ki buna ABD icinde kargo parasi bile dahil. Sahibinden.com a bakiyorum ayni alet icin 3.400 Euro gibi rakamlar teleffuz ediliyor. TL bazinda 3 kati fiyat farki gorunuyor. ABD den buraya bu aleti getirtmek sorun degil benim icin orada yasayan arkadaslarimdan her ay gelen giden oluyor. SC37 yi mercek altina alip biraz arastirayim o zaman, dinleme imkani olsa keske

@joseph27,
    bizede getirsen çok süper olacak...

• quote:

@ asefik,
    Fiyat konusunda verdigin bilgiler icin tesekkurler...
    @ coyote,
    LX83 ve SC37 nin benzer aletler olduguna emin misiniz acaba? Pioonerin EUR ve USA sitelerinde LX83=190 Watts ...... SC37=140 Watts per channel olarak gorunuyor ilk gozume carpan fark bu oldu ornegin...

Ya da soyle sorayim: AVR deki bu watts per channel degerine ne kadar onem vermek gerekir benim DefTec BP7006 ve CLR2300 soz konusu oldugunda?

Aynı aletler, avrupa'da 6 ohm değerleri verilir genelde, Amerika'da 8ohm. Eğer getirebiliyorsanız tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Satılık Turkiye Distribütöru Forum Audio garantili Onkyo 3007...
    İlgilenen Pm atsın arkadaslar. 4000 Tl ye almıştım. 3000 TL ye satıyorum. Eksiksiz, kutulu...

Nooluyo refik, yoksa susano mu?
  • by@li
    Erenlerin sagı solu belli olmaz..
    :)
  • Öyle gibi,

Burnuma buram buram susano kokuları geliyo.
  • quote:

@ coyote,
    LX83 ve SC37 nin benzer aletler olduguna emin misiniz acaba? Pioonerin EUR ve USA sitelerinde LX83=190 Watts ...... SC37=140 Watts per channel olarak gorunuyor ilk gozume carpan fark bu oldu ornegin...

Aralarında, uydu radyosu, fm radyo frekans aralıkları, besleme gerilimi gibi bölgesel farklılıklar olabilir. Ancak temelde aynıdırlar.
  • USA sitesinde 8 ohm değeri verilir, 140 watt
    EUR sitesinde 6 ohm değeri verilir, 190watt

LX73 te 24/192 dac
    LX83 te 32/192 dac var

geriye kalan detaylar sadece detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

USA sitesinde 8 ohm değeri verilir, 140 watt
    EUR sitesinde 6 ohm değeri verilir, 190watt

LX73 te 24/192 dac
    LX83 te 32/192 dac var

geriye kalan detaylar sadece detay

katılıyorum
  • @ alikar,
    @ Dr. Feelgood,
    @ @coyote,
    @ by@li,
    @ asefik,

Sizleri diğer konu başlıklarından da uzun süredir takip ediyorum zaten. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. SC-37 alıyorum bu durumda. Besleme gerilimi konusunda sıkıntı yaşamayacağım büyük ihtimalle, çünkü salona 110V priz de koyduruyorum
  • Hadi hayırlısı
    Darısı bekleyenlere,
  • quote:

@ alikar,
    @ Dr. Feelgood,
    @ @coyote,
    @ by@li,
    @ asefik,

Sizleri diğer konu başlıklarından da uzun süredir takip ediyorum zaten. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. SC-37 alıyorum bu durumda. Besleme gerilimi konusunda sıkıntı yaşamayacağım büyük ihtimalle, çünkü salona 110V priz de koyduruyorum

@joseph27,
    salona 110 volt priz koyduryorsun peki 110 volt gerlim kaynağını nasıl hal ettin bu sorunu 220/110 volt trafo ile çözdün eğer bu şekilde çözdüysen trafyo nerde sardırdın gücü kaç kva size kaça mal oldu.
    bu soruları cevaplarsan sevinirim...
    sağlıcakla kalın...

• Hakkınızda Hayırlısı olsun.

kva ups ler yada jeneratörler için geçerli değil mi yahu, kim neyi nerde sardırmış kva olan nedir anlamadım. yoksa benim uykum geldi ondan mı şeyettim.
  • quote:

@ alikar,
    @ Dr. Feelgood,
    @ @coyote,
    @ by@li,
    @ asefik,

Şimdiden hayırlı olsun. Duvarda yanyana duracak 110v ve 220v prizlerin karıştırılması durumunda ortaya çıkacak istenmeyen durumlar için bence 110v için, ABD'de kullanılan NEMA 5–15 (15 amper) ya da NEMA 5–20 (20 amper) tipindeki topraklı prizleri kullanın. Bu prizleri Türkiye'de bulmak çok zor, bu nedenle amfi ile beraber getirmeniz doğru olur. Ayrıca, bu prizleri kullanmanız durumunda, ABD'den getireceğiniz cihazlarınızın orjinal besleme kablolarını kullanmanız mümkün olacaktır.

ONKYO, DENON VE PIONEER AVR HANGİSİNİ ALMALIYIM

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Hakkınızda Hayırlısı olsun.

kva ups ler yada jeneratörler için geçerli değil mi yahu, kim neyi nerde sardırmış kva olan nedir anlamadım. yoksa benim uykum geldi ondan mı şeyettim.

@by@li,
    ups bir nevi trafodur. kva da güç birimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

quote:

@ alikar,
    @ Dr. Feelgood,
    @ @coyote,
    @ by@li,
    @ asefik,

Şimdiden hayırlı olsun. Duvarda yanyana duracak 110v ve 220v prizlerin karıştırılması durumunda ortaya çıkacak istenmeyen durumlar için bence 110v için, ABD'de kullanılan NEMA 5�15 (15 amper) ya da NEMA 5�20 (20 amper) tipindeki topraklı prizleri kullanın. Bu prizleri Türkiye'de bulmak çok zor, bu nedenle amfi ile beraber getirmeniz doğru olur. Ayrıca, bu prizleri kullanmanız durumunda, ABD'den getireceğiniz cihazlarınızın orjinal besleme kablolarını kullanmanız mümkün olacaktır.

ONKYO, DENON VE PIONEER AVR HANGİSİNİ ALMALIYIM

Bigilendirmen için teşekkürler iyiki bu bilgiyi verdin benim için bayağı faydalı oldu...
    sağlıcakla kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Hangi hoparlörlerle kullanacaksınız önce bunu bilmemiz gerek ki doğru tavsiyeyi verelim. Aynı zamanda mekan boyutu da çok önemli.

Kendi kullandığım hoparlörlere göre tavsiye edecek olursam aralarında tartışmasız, açık ara sc-37'yi (lx-83) tavsiye ederim ama Amerika'dan gelecekse voltaj sorununuz olacaktır. Voltaj çeviriciyi de ben dahil kimse tasvip etmiyor. Denon 2. alternatif olsun ama 3008'i düşünmeyin. Hele ki Denon daha ucuzken.

Bütün modelleri Türkiye'den rahat bulabilirsiniz, aşağı yukarı 1.5 kat fiyat farkı olacaktır ama 220v olması çok önemli, ayrıca garantili de olacaktır.

Yıllardır Amerikadan cihaz getirir kullanırım, hiçbir problem/performans düşüklüğü yaşamadım. İhityacınızı karşılayacak bir voltaj transformatörü yeterlidir. Hz konusu pikaplarda çok sıkıntılıdır. Pikap dışında istediğinizi getirin. Üstelik bazı ürünler kendi boardu üzerinden 220 v a geçebiliyor. Böyle bir ürün transformatör ihtiyacınızıda ortadan kaldırır. Garanti ayrı bir konu bu riski zaten yurtdışından cihaz getiren kişi alıyor olmalı.

Ben usa'dan aldığım onkyo avr trafosunu değiştirttim. Hiç bir sorun yaşamıyorum. bir çok forumda bahsedilen ısınma sorunu da yok. iyi yaptığından emin olunan bir elektrikçiye trafoyu değiştirtmek, çeviriciden kat kat iyi olacaktır.

İyi yıllar

EDİT: imla hatası giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billurben -- 30 Aralık 2010; 17:40:36 >

• Benim birden fazla ABD'den alınmış elektronik ekipmanım var, o yüzden herbirinin trafosunu değiştirtmektense ev de halen inşaat halindeyken 110V prizler koydurmak daha mantıklı geliyor. Zaten tüm ekipmanlarımı ABD'den alıyorum, bundan sonra alacaklarım için de doğru bir hareket olacak priz koydurmam sanırım. Prizleri de tabiki ABD'den alacağım. Trafo konusunda ise;
    http://www.world-import.com/transformers.htm
    Buradaki transformatörü amayı düşünüyorum. İhtiyaç duyulan toplam watt değeri şu şekilde hesaplanıyor.
    Trafoya bağlanacak tüm ekipmanların güç toplamı X 5 = Alınacak trafonun watt değeri

• quote:

Benim birden fazla ABD'den alınmış elektronik ekipmanım var, o yüzden herbirinin trafosunu değiştirtmektense ev de halen inşaat halindeyken 110V prizler koydurmak daha mantıklı geliyor. Zaten tüm ekipmanlarımı ABD'den alıyorum, bundan sonra alacaklarım için de doğru bir hareket olacak priz koydurmam sanırım. Prizleri de tabiki ABD'den alacağım. Trafo konusunda ise;
    Buradaki transformatörü amayı düşünüyorum. İhtiyaç duyulan toplam watt değeri şu şekilde hesaplanıyor.
    Trafoya bağlanacak tüm ekipmanların güç toplamı X 5 = Alınacak trafonun watt değeri

Trafoyuda yukarda verdiğin adrestenmi temin edeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: alikar

quote:

Benim birden fazla ABD'den alınmış elektronik ekipmanım var, o yüzden herbirinin trafosunu değiştirtmektense ev de halen inşaat halindeyken 110V prizler koydurmak daha mantıklı geliyor. Zaten tüm ekipmanlarımı ABD'den alıyorum, bundan sonra alacaklarım için de doğru bir hareket olacak priz koydurmam sanırım. Prizleri de tabiki ABD'den alacağım. Trafo konusunda ise;

Trafoyuda yukarda verdiğin adrestenmi temin edeceksin

Büyük ihtimalle evet o adresten temin edeceğim ama şart da değil, fırsat bulursam gidip Karaköy civarında araştırma da yapabilirim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.