Şimdi Ara

Online Apple Store'un ülkemizdeki açılışına günler kaldı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
6
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haswell rMBP'nin 15" taban modelinin 4500₺ den yukarı gelmemesi gerekli. Bu fiyatla gelirse mükemmel olur cidden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten gına geldi artık. 2000TL nin üstüne nasıl satabiliyorlar ya? Yemin ederim eğer Apple Store Online Mağazasında yada Zorlu AVM deki mağazasında 2100-2200 TL i geçerse harbi şerefsizdir. Aynı telefon Amerikada 649$ şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: John -Coffey

Gerçekten gına geldi artık. 2000TL nin üstüne nasıl satabiliyorlar ya? Yemin ederim eğer Apple Store Online Mağazasında yada Zorlu AVM deki mağazasında 2100-2200 TL i geçerse harbi şerefsizdir. Aynı telefon Amerikada 649$ şaka gibi

dostum o fiyata tabiki olmasını istemeyiz ama Amerikadaki fiyatı vermen biraz saçma olmuş çünkü o fiyata değil Türkiye hiçbir ülkede satılmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo

quote:

Orijinalden alıntı: John -Coffey

Gerçekten gına geldi artık. 2000TL nin üstüne nasıl satabiliyorlar ya? Yemin ederim eğer Apple Store Online Mağazasında yada Zorlu AVM deki mağazasında 2100-2200 TL i geçerse harbi şerefsizdir. Aynı telefon Amerikada 649$ şaka gibi

dostum o fiyata tabiki olmasını istemeyiz ama Amerikadaki fiyatı vermen biraz saçma olmuş çünkü o fiyata değil Türkiye hiçbir ülkede satılmıyor...

Üstad farkındaysan 2100-2200 TL i geçerse harbi şerefsizdir demişim. Yani Amerika daki fiyatı öylesine söyledim bende biliyorum diğer ülkelerde bile 649 dolara satılmadığını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: TanrıMisafiri

Arkadaşlar size bi kaç sorum olucak, cevaplarsanız çok sevinicem.
    1) Online Store açılınca fiyatlar Zorlu Avm'de ki Apple Store Mağazası ile aynı mı olucak?
    2) Hangi garanti kapsamına giricek?
    3) Kargolama sistemi nasıl olucak?
    4) Ürünler ortalama kaç gün içinde gönderilir?
    5) Online Store ' dan alışveriş yapmak için Kredi kartı şart mı?

1) Evet
    2) Apple'in kendi garantisi
    3) Bir kargo firmasiyla anlasacaktir Apple, onunla gonderilir
    4) Stoktaki urunler 1-3 is gunu icerisinde gelir, Mac'lerde ozel konfigirasyon 1-2 hafta. Yeni cikan urunlerde sureler 3 hafta-1ay olabiliyor
    5) Evet

Hocam peki sizce ödeme nasıl olacak ? Advantage HSBC kart gibi bizim bildiğimiz kullandığımız türde kartlar ile taksitli (peşin fiyatına mı) yoksa farklı bir sistem mi olacaktır?
    Birde garanti konusunda kimler ile muhatap olup sorunu çözeceğiz acaba,siz ne düşünüyorsunuz?

• Açıkçası bence Apple iPhone 5s'i ₺1899 ya da ₺1999 seviyesinde satabilir.
    Şöyle açıklayayım, yanlış anlamadıysam Apple iPhone'ları genelde "taban fiyat + ülkenin vergisi" diye hesaplıyor. Taban fiyata normalde iPhone'un uluslararası garantisi de dahil oluyor fakat bu Türkiye'de ne yazık ki Apple ile Bilkom arasında anlaşma olmadığı için geçerli değil. ( Bilkom yurtdışından gelen iPhone'ların garantisini saymazken, iPad'ler ve iPod'ların uluslararası garantisini sayıyor. ) Dolayısıyla bu Türkiye'de ekstra distribütör garantisi olarak fiyata ekleniyor ve kullanıcılara beklenenden yüksek fiyatlar olarak dönüyor. ( ÖTV ve KDV ekli fiyattan yüksek olarak) Fakat Apple Türkiye açılınca, Apple muhtemelen Türkiye'yi de zaten temel fiyatın içinde olan uluslararası garantiye dahil edeceğinden, iPhone'ları "taban fiyat + ülkenin vergisi + distribütör garantisi" olarak değil de sadece genelde kullandığı "taban fiyat + ülkenin vergisi" modeliyle satabilir. Bu da iPhone 5s için "649 USD + %43 Vergi ( %25 ÖTV + %18 KDV )" yani yaklaşık 930 USD olarak hesaplanabilir. Bunu da liraya çevirecek olursak ortalama ₺1860 eder. Tabi Apple bunu her ülkede yaptığı gibi iPhone 5s'i piyasaya biraz ekleme yaparak sunarsa ₺1899 biraz daha kar koyarak sunarsa ₺1999 olarak satabilir.

Tabi ki aynı mantık iPhone 5c'ye uygulanırsa, 5c ₺1599 ya da ₺1699 seviyesinden giriş yapabilir.

Kısaca;
    iPhone 5s ₺1899 ya da ₺1999
    iPhone 5c ₺1599 ya da ₺1699 olabilir

Eğer düşüncem en başından itibaren yanlış ise en kötü ihtimalde mevcut şekilde fiyatlandırma ile devam edilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

quote:

quote:

1) Online Store açılınca fiyatlar Zorlu Avm'de ki Apple Store Mağazası ile aynı mı olucak?

1) Evet
    4) Stoktaki urunler 1-3 is gunu icerisinde gelir, Mac'lerde ozel konfigirasyon 1-2 hafta. Yeni cikan urunlerde sureler 3 hafta-1ay olabiliyor
    5) Evet

Hocam peki sizce ödeme nasıl olacak ? Advantage HSBC kart gibi bizim bildiğimiz kullandığımız türde kartlar ile taksitli (peşin fiyatına mı) yoksa farklı bir sistem mi olacaktır?
    Birde garanti konusunda kimler ile muhatap olup sorunu çözeceğiz acaba,siz ne düşünüyorsunuz?

Apple Store diger ulkelerde taksitlerdirme sunuyor mu bilmiyorum ama bankaniza bagli olarak taksitlendirebilirsiniz herhalde, kac taksit yapiyorsa bankaniz.
    Garanti konusunda muhattap direk Apple.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyatların çok değişmeyeceği beklentisi bende de var.
  • Fiyatların değişmeyeceği söylentileri iyice netleşmiş durumda, bekleyip görücez artık. Fiyatlar düşmücek, 22 Ekim de açılmıcak bütün olumsuzluklar bizi bulur zaten iPhone alalım dedik neler oldu arkadaş.
  • John -Coffey kullanıcısına yanıt
    Ne zaman açılacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiko_s

Açıkçası bence Apple iPhone 5s'i ₺1899 ya da ₺1999 seviyesinde satabilir.
    Şöyle açıklayayım, yanlış anlamadıysam Apple iPhone'ları genelde "taban fiyat + ülkenin vergisi" diye hesaplıyor. Taban fiyata normalde iPhone'un uluslararası garantisi de dahil oluyor fakat bu Türkiye'de ne yazık ki Apple ile Bilkom arasında anlaşma olmadığı için geçerli değil. ( Bilkom yurtdışından gelen iPhone'ların garantisini saymazken, iPad'ler ve iPod'ların uluslararası garantisini sayıyor. ) Dolayısıyla bu Türkiye'de ekstra distribütör garantisi olarak fiyata ekleniyor ve kullanıcılara beklenenden yüksek fiyatlar olarak dönüyor. ( ÖTV ve KDV ekli fiyattan yüksek olarak) Fakat Apple Türkiye açılınca, Apple muhtemelen Türkiye'yi de zaten temel fiyatın içinde olan uluslararası garantiye dahil edeceğinden, iPhone'ları "taban fiyat + ülkenin vergisi + distribütör garantisi" olarak değil de sadece genelde kullandığı "taban fiyat + ülkenin vergisi" modeliyle satabilir. Bu da iPhone 5s için "649 USD + %43 Vergi ( %25 ÖTV + %18 KDV )" yani yaklaşık 930 USD olarak hesaplanabilir. Bunu da liraya çevirecek olursak ortalama ₺1860 eder. Tabi Apple bunu her ülkede yaptığı gibi iPhone 5s'i piyasaya biraz ekleme yaparak sunarsa ₺1899 biraz daha kar koyarak sunarsa ₺1999 olarak satabilir.

Tabi ki aynı mantık iPhone 5c'ye uygulanırsa, 5c ₺1599 ya da ₺1699 seviyesinden giriş yapabilir.

Kısaca;

Eğer düşüncem en başından itibaren yanlış ise en kötü ihtimalde mevcut şekilde fiyatlandırma ile devam edilir

defalarca kez yazdık bunları ama hala pahalı satılacağına inananlar var.
    2250-2300 civarında satıldı zaten bu telefon türkiyeye resmi olarak gelmeden önce.
    apple bu telefonu 2000tl nin altında satmıyacaksa hiç satmasın daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: tiko_s

Açıkçası bence Apple iPhone 5s'i ₺1899 ya da ₺1999 seviyesinde satabilir.

Kısaca;

defalarca kez yazdık bunları ama hala pahalı satılacağına inananlar var.
    2250-2300 civarında satıldı zaten bu telefon türkiyeye resmi olarak gelmeden önce.
    apple bu telefonu 2000tl nin altında satmıyacaksa hiç satmasın daha iyi.

Bende biraz daha uygun olacağını düşünüyorum fiyatların, en azından aracı satan yerlerin karları kalkacaktır 100-200 tl arası.s

• Biraz konu dışı olacak ama, Kdv yi anladikda ÖTV nedir hocam ya aldigimiz seylere %25 fazladan para veriyoruz deprem zamaninda konulmus bir yasa artik kaldirilmali şükür olsun ekonomimiz iyi ama ona ragmen bu ülkede yasamak gercekten pahali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwide1543 -- 19 Ekim 2013; 13:50:21 >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt
    hocam hesapta yanlış var öyle hesaplanmıyor kdv ve ötv. 25+18=43 değil yani. şöyle ki:

649*1.25*1.18*2=1915 tl ediyor.

1.25 ile çarptım ötv ekledim, 1.18 ile çarptım kdv ekledim, 2 ile çarptım tl'ye çevirdim. yani yüzde bazında 1.18*1.25=1.475, yani yüzde 47.5 vergi oluyor toplamda. 43 değil.
  • adam %25 ötv + % 18 kdv ödüyoruz ama ekonomimiz iyi demiş şaka gibi ya. 2500 liralardan bahsedilen bu konuda ekonomi iyi demeye insan biraz utanır ya .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

hocam hesapta yanlış var öyle hesaplanmıyor kdv ve ötv. 25+18=43 değil yani. şöyle ki:

649*1.25*1.18*2=1915 tl ediyor.

1.25 ile çarptım ötv ekledim, 1.18 ile çarptım kdv ekledim, 2 ile çarptım tl'ye çevirdim. yani yüzde bazında 1.18*1.25=1.475, yani yüzde 47.5 vergi oluyor toplamda. 43 değil.

verginin vergisi sadece türkiyede alınır zaten :D
    2000tl altı çıkıyor sonuçta her türlü :)
  • Online Store da bile 2000'nin altında mı olur fiyatlar? Bide 22 Ekim de site açılsa bile iPhone 5S gold olur mu?

Edit: 2100'ü geçmesin yeter!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John -Coffey -- 19 Ekim 2013; 14:28:42 >
  • Fiyat hesaplanırken atlanan önemli bir detay var;

Amerikada satılan modeller 1 yıl garantili, 1 yıl daha apple care+ satın alıp garantiyi 2 yıla çıkarmak istediğinizde fiyat 748$ oluyor.
    Mevcut yasalar gereği Türkiye'de satılan elektronik ürünler en az 2 yıl garanti sunmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat8634

Fiyat hesaplanırken atlanan önemli bir detay var;

Amerikada satılan modeller 1 yıl garantili, 1 yıl daha apple care+ satın alıp garantiyi 2 yıla çıkarmak istediğinizde fiyat 748$ oluyor.
    Mevcut yasalar gereği Türkiye'de satılan elektronik ürünler en az 2 yıl garanti sunmalı.

Dostum olsun olsun 2100 TL olsun kaç para olucak bu telefon ya 2500 TL mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

quote:

quote:

1) Evet
    5) Evet

Apple Store diger ulkelerde taksitlerdirme sunuyor mu bilmiyorum ama bankaniza bagli olarak taksitlendirebilirsiniz herhalde, kac taksit yapiyorsa bankaniz.
    Garanti konusunda muhattap direk Apple.

En azından garanti konusunda artık işin içinden "kullanıcı hatası" diye çıkan firmalardan kurtuluyoruz yani hocam?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.