Şimdi Ara

Online Apple Store'un ülkemizdeki açılışına günler kaldı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
6
Favori
15.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jlozde

quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

quote:

Fiziksel mağaza diyorsunuz da online storedan sipariş edilen ürünler Çin' den kargo ile kapınıza gelicek.

İnanılmaz ötesi hatalı bilgi. Öyle böyle değil.

Peki hocam benim yazdığıma hatalı diyorsunuz ama fiziksel storeda Macbook, İmac ve Mac Pro parçaları bulunmuyor. Onları istediğiniz şekilde yaptırabiliyorsunuz online store üzerinden bunu açıklayabilir misiniz?

Edit:Aslında ne olacağını ikimizde hatta yetkililer dışında kimse bilemez 1 Kasım' da ya da daha sonrasında göreceğiz iyi forumlar.

Malesef bu konuda yanılıyorsunuz. Ürünlerin zaten büyük çoğunluğu store'da bulunacak bundan harici olarak özelleştirmek isterseniz ve bu özelleştirme fabrikadan sipariş vermeye kadar giderse bu aşamada fabrika ürünü hazırlar ve size göndermez. Fabrikaların shipment tarihleri vardır. Bu tarihlerde üretilen ürünleri Apple Türkiye'ye gönderecek. Apple Türkiye ürünü gümrükten alarak size gönderecek.

Aksi halde bir senaryo üzerinde konuşalım. Çinden fabrika size gönderdi. Ürün %100 gümrüğe takıldı, çünkü elektronik ve 100 lira üzeri. Gümrük ücretini ödemek istemediniz ve ürün gümrükte kaldı. Apple bunları mı takip edecek? Tabiki hayır. Çindeki fabrika ürünleri Apple Türkiye adına gönderecek. Apple Türkiye diğer cihazlarla birlikce sizin özel yapmış olduğunuz ürünü gümrükten çekecek ve o ürünleri storelara veya size gönderecek.

Hocam siz ebaydan ya da amazondan sipariş vermiyorsunuz. Kargonuzu sipariş verdikten en fazla 15 gün iÇin de gelecek ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Gümrük mevzuatını bi oku istersen sonra gel konuşalım bu konuyu. Veya yine kedi bildiğinize hareket ederek ebayden sipariş verin 1000$ bi mac pro, macbook falan ne oluyor beraber takip edelim.

Hiç bir fabrika son kullanıcı ile muhattap olarak ürün göndermezler. Özellikle Apple gibi bir firmaya üretim yapan fabrikanın buna zamanı olmaz zaten. ilk mesajımda anlattığım gibi Apple Türkiye adına gönderim olacak ve Apple Türkiye ürünü alınca size gönderecek aksi taktirde gümrük sorunları oluşur.

Amerika gibi diğer ülkeleri incelerseniz oralarda da aynı şekilde olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 24 Ekim 2013; 18:02:04 >
  • quote:

Gümrük mevzuatını bi oku istersen sonra gel konuşalım bu konuyu. Veya yine kedi bildiğinize hareket ederek ebayden sipariş verin 1000$ bi mac pro, macbook falan ne oluyor beraber takip edelim.

Hiç bir fabrika son kullanıcı ile muhattap olarak ürün göndermezler. Özellikle Apple gibi bir firmaya üretim yapan fabrikanın buna zamanı olmaz zaten. ilk mesajımda anlattığım gibi Apple Türkiye adına gönderim olacak ve Apple Türkiye ürünü alınca size gönderecek aksi taktirde gümrük sorunları oluşur.

Amerika gibi diğer ülkeleri incelerseniz oralarda da aynı şekilde olduğunu göreceksiniz.

Peki şu an operatörden aldığınız cihazlar nasıl oluyor? Türkiye' de mi imal ediliyorlar?

• quote:

quote:

Peki şu an operatörden aldığınız cihazlar nasıl oluyor? Türkiye' de mi imal ediliyorlar?

Size açıklamaya çalıştığım şekilde. Yurt dışından bir tedarikçi Türkiye yetkili satıcısına gönderiyor oda bayilerine gönderiyor. Siz genpadan telefon alınca çinden mi gönderiyorlar?

• quote:

quote:

quote:

Size açıklamaya çalıştığım şekilde. Yurt dışından bir tedarikçi Türkiye yetkili satıcısına gönderiyor oda bayilerine gönderiyor. Siz genpadan telefon alınca çinden mi gönderiyorlar?

Hocam genel dağıtıcı Çin ben size bunu anlatmaya çalışıyorum. Eğer online store açılırsa genel dağıtıcıdan elimize ulaşacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam genel dağıtıcı Çin ben size bunu anlatmaya çalışıyorum. Eğer online store açılırsa genel dağıtıcıdan elimize ulaşacak.

Elinize direk çinden gelmeyecek. Arada Apple Türkiye olacak işin aslında bende size bunu anlatmaya çalışyorum hiç bir zaman fabrika ile direkt olarak muhatap olmayacağız. Ama dediğiniz gibi günümüzdeki neredeyse tüm cihazlar çinde üretiliyor buna zaten bişey demiyorum. Sadece fabrika kargoyu direk olarak bize göndermeyecek bende bunu söylemeye çalışyorum. Yanlış anlamışız biribirimizi gibi geldi bana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Elinize direk çinden gelmeyecek. Arada Apple Türkiye olacak işin aslında bende size bunu anlatmaya çalışyorum hiç bir zaman fabrika ile direkt olarak muhatap olmayacağız. Ama dediğiniz gibi günümüzdeki neredeyse tüm cihazlar çinde üretiliyor buna zaten bişey demiyorum. Sadece fabrika kargoyu direk olarak bize göndermeyecek bende bunu söylemeye çalışyorum. Yanlış anlamışız biribirimizi gibi geldi bana.

Bencede biraz yanlış anlaşılma var. Çinden adresimize cihaz gelir. Gümrüğe takılmaması için vergiyi öderiz. Takılmaz. Bitirelim bence artık bu tartışmayı iyi forumlar hocam

• Jlozde kullanıcısına yanıt
    Konuyu okudum da hocam sen kendini niye yoruyorsun ki. Deveye hendek atlat bence. Daha rahat olur.

Bırak Çin'den gelsin kapısına arkadaşın. O öyle sansın mutlu olsun. Hatta birer sipariş de biz verelim. Bize de Çin'den kargolar Apple. Hatta bakarsın 2 tane aldığımız için bir kıyak geçer hediye hisse gönderir. ;)

Yazık günah valla. Çok mantıklı, değerli bilgilere sahip arkadaşlar var burada. Gel gör ki kimlerle muhattap oluyorlar.

Başka bir konuda da bir arkadaş oturmuş "DÜŞÜNMÜŞ" ve late 2013 retina MacBook Pro 15 için gt750 ile gelecekmiş. Hey büyük Allah'ım.

• adamların stratejisi tamamen merak üzerine kurulu adamlar biliyorlar kaçan kovalanır şimdi apple anasını satayım samsungdan neyi eksik şimdi samsung note 3 çıkarıyor bütün heryerde stok bulunuyor kılıfı bulunuyor apple 5s çıkarıyor stok tamtakır insanlar sırallara kuyruklara hücüm karaborsa patlamış gidiyor apple istede anasını satayım yeterli stok yapamazmı var zaten malı saklıyor yaygara yapılsın reklam olsun kaçan kovalanır samsung nasıl yapıyorsa satıyorsa bunlara dahada iyisini yapar ama yapmıyor yoksa ülkemizdeki apple store için yazıyorum 3000 metrekare mağazayı sıfırdan 30 günde kurduk zamanında bunlar kıçı kırık bir storeyi mi açamayacaklar oda bizleri heyecanlandırmak yaygara çıkarmak için strateji bu hele zorlu açılsın ilk gün izdihamı gör ilk günkü ciro stok olursa eğer 2 trilyonu geçer kafadan demedi demeyin sektörün içinde olmasam yazmam
  • ekonomik dengeler düşünüldüğünde fiyatın bütün türk mağazalarından fazla olacağını tahmin ediyorum. eğer piyasadan düşük olursa herkes apple storedan alır diğerleri kepenk kapatır. apple store sağlam garantili ancak pahalı bir mağaza olacak bence.
  • pupa mağaza internet sitesi 2 adet İmac teşhir ürünü satışa çıkarmış Fiyat uygun ama özellikler de ahım şahım değil.Tabi bilmiyorum yükseltilebiliyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoship

ekonomik dengeler düşünüldüğünde fiyatın bütün türk mağazalarından fazla olacağını tahmin ediyorum. eğer piyasadan düşük olursa herkes apple storedan alır diğerleri kepenk kapatır. apple store sağlam garantili ancak pahalı bir mağaza olacak bence.

Gerçekten doğru söylüyorsun dostum ya senin dediğin gibi olucak yada online store ile fiziksel store açılış tarihleri aynı olucak operatörler son olarak o zamana kadar satabildiklerini satıcaklar Apple Store un açılmasından sonra da operatörler sadece Tarifelerine ek fiyatla vericekler bu aletleri diye tahmin ediyorum.
  • dün vodafone da 5in fiyatını sordum 2500 dedi turkcellin sitesinde 2199 tl 5s in fiyatı kaç olarak çıkıcak çok merak ediyorum. Bu fiyatlar böyleyken beklenenin üzerinde çıkıcak gibi sanki 5s. 800 dolara amerikadan getiren varken 32 gb istediğim için getirtmediğime pişmanım sanırım..
  • yalan oldu galiba apple store
  • Çin işi benim bildiğim şöyle:

APPLE şimdiki ceo Tim Cook ile birlikte (ilk APPLE a girdiği zamandan başlayarak) stoklama ve ürünün müşteriye teslimi konularında farklı bir yol izlemeye başladı.

Stoklama maliyetleri çok yüksek olduğundan stok tutmamaya çalışıyor, hatta tutmuyor. Çinde veya başka yerde üretip direkt müşteriye gönderiyor. Bu sebeple ürünü ilk çıktığı zamanlarda bulmak zorlaşıyor.
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Ikinize de cevap vereyim. Ben Apple Ingiltere'den iphone 5S siparisi verdim. Telefon dogrudan Cin Shenzhen'den arkadasimin evine gonderildi. Tasiyici firma ile anlasmali olduklari icin gumruk vs. odenmiyor. Eger Apple Turkiye'de online alisveris olacaksa ayni islem Turkiye icin de gecerli olacak. Alis veris yapanin dogrudan muhattap oldugu Apple, telefonun nerden geldigi onemli degil. Eger stokta varsa kendi lokal ambarindan, yoksa herhangi bir ulkeden urun size ulasacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslanoglu

Ikinize de cevap vereyim. Ben Apple Ingiltere'den iphone 5S siparisi verdim. Telefon dogrudan Cin Shenzhen'den arkadasimin evine gonderildi. Tasiyici firma ile anlasmali olduklari icin gumruk vs. odenmiyor. Eger Apple Turkiye'de online alisveris olacaksa ayni islem Turkiye icin de gecerli olacak. Alis veris yapanin dogrudan muhattap oldugu Apple, telefonun nerden geldigi onemli degil. Eger stokta varsa kendi lokal ambarindan, yoksa herhangi bir ulkeden urun size ulasacaktir.

Teşekkürler hocam.

• Türkiye'ye posta yoluyla telefon, kozmetik ürünleri ve sporcu gıda / destek maddelerini sokamazsınız...ne apple ne de başka bir kurum bu yolla türkiye'deki müşterisine telefon teslim edemez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

Türkiye'ye posta yoluyla telefon, kozmetik ürünleri ve sporcu gıda / destek maddelerini sokamazsınız...ne apple ne de başka bir kurum bu yolla türkiye'deki müşterisine telefon teslim edemez...

Sipariş veren kişi bize açıklarken siz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

Türkiye'ye posta yoluyla telefon, kozmetik ürünleri ve sporcu gıda / destek maddelerini sokamazsınız...ne apple ne de başka bir kurum bu yolla türkiye'deki müşterisine telefon teslim edemez...

O dediğin bireysel alımlarda geçerli. Türkiyedeki apple store ithal izni olan ticari bir firma o yüzden böyle bir durum söz konusu değil.
    Tabii ki amazon veya ebay gibi yurtdışı kaynaklı, Türkiyede herhangi bir ticari faaliyeti olmayan bir yerden alırsanız gümrükten geçmez yasaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.