Şimdi Ara

Online'dan Operatör Değiştirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
2
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28'inde yeni hattımın ne zaman açılacağına dair mesaj geldi, 29'unda da hattım kullanıma açıldı. Online'dan Operatör Değiştirme Normalde 750 dk 500 SMS olması lazım ama böyle gözüküyor (internet 7 GB idi aldığım pakette o da 5+2 şeklinde sanırım, uygulamada ise 3,87 gözüküyor). Durma özelliği de ücretsiz yazıyordu ama onu nereden alacağıma dair bilgilendirme yapılmadı, yurt dışı planı ve aşım planı yapılmış ama bunun da bilgilendirmesi yapılmadı. Bu konularda bilgisi olan var mı?

Edit: Müşteri temsilcisini arayarak ve şubeye giderek durma özelliği ile 10 GB kampanyasını nasıl alacağımı öğrendim (ilk mesajda nasıl yapıldığını yazdım).

İnternetin ve diğer kullanımların böyle gözükme sebebi ise kesim tarihinin 21 Eylül olması (23-24 günlük kullanım olacağı için interneti böyle vermişler, fatura da gün bazlı gelecekmiş. Diğer aya düzelecekmiş).

Aşım ve yurt dışı planının neden onayım olmadan aktif edildiğine dair bir yanıt alamadım, zaten kullanmadığınız sürece ücretlendirilmez denildi sadece. 7 GB olan interneti neden 5 GB tarifedeki internet + 2 GB şehrinize özel şeklinde verdiklerinin cevabını da alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 31 Ağustos 2021; 21:4:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ben zamanında sıfırdan turkcell hat açtım.

diğer operatörlerde de bu durum benzerdir. süreç şu şekildeydi:

-numara seçimi (siz taşıyacaksınız sanırım hattı bunun yerine taşınacak numarayı yazıyorsunuz)

-başvuruyu, paketi, adres bilgisini vs. yapıyorsunuz.

-turkcell bakıp onaylıyor durumu ve yurt içi kargoya sim kart veriyorlar.

-gelen sim kartı dijital operatör uygulamasına giriyorsunuz ve bayide yaptığınız süreç başlıyor.

-bir gün kadar sonra "hattınız şu tarihte taşınacaktır" gibisinden mesaj geliyor. o zaman gelince sim kartı takıp kullanmaya başlıyorsunuz.

kısaca 3 günlük işlem yaklaşık 7-8 güne uzuyor.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. 26 Ağustos'ta başvuru yapmıştım hocam, 29 Ağustos'ta bütün işlemler bitti ve hattım taşındı. Bulunulan şehre ve operatörden operatöre değişiyor sanırım. Bu kadar kısa sürede bütün işlemlerin bitmesine şaşırdım hatta.

• Numara taşıma sürecini detaylı bir şekilde toparlayarak yazmak istedim. Gün gün yaşadıklarım:

26 Ağustos: Vodafone'un sitesinden geçmek istediğim tarifeyi seçip numara taşıma formunu doldurdum. Formu doldurduktan sonra 24 saat içinde arama yapılıp onayım alınacağı SMS yoluyla tarafıma bildirildi. 20 dk sonra da onay için aradılar fakat garip bir şekilde karşı taraftan hiç ses gelmiyordu, 2 dk bekledim ses gelecek mi diye ama gelmedi ben de telefonu kapattım. 1 saat sonra yine aradılar, bu sefer sorun olmadı. Onayımı istediler ve herhangi bir sorum olup olmadığını sordular, internette yazan paket fiyatlarına KDV dahil mi ek bir ücret olacak mı diye sordum. 3,10 TL telsiz ücreti alınacakmış her ay (faturaya ek olarak, 36 TL'lik bir paket seçtiyseniz 39,10 TL ödeyeceksiniz). 24 saat içinde kurye tarafından aranıp randevu tarihi oluşturulacağı söylendi bir de telefonda (SMS ile de bunun bilgisi verildi).

27 Ağustos: Sabah saatlerinde sim kartım elime ulaştı. Kimlik dışında herhangi bir belge istemedi kurye, kimliğin arkalı önlü fotoğrafını çekti ve belge imzaladım (Türk Telekom'dan hat aldığım zaman da kimliğimin fotoğrafını çekmişlerdi). Hattı teslim aldıktan 3-4 saat sonrasında da Vodafone telefonla arayıp tekrardan onayımı aldı. Hattın kullanıma açılmasını bekliyorum şimdi, bununla ilgili bilgilendirme yapılmadı (ne zaman açılır, ilerisinde ne olacak vb. bunlar söylenmedi ya da karşı tarafın sesi çok kötü geldiği için ben anlayamadım).

28 Ağustos: Hattın kullanıma açılacağı tarih ve saat tarafıma SMS yoluyla bildirildi.

29 Ağustos: Hattım belirtilen saat içerisinde açıldı, telefonu kapatıp açıp kullanıma başladım.

Numara taşıma süresince eski operatörümü kullanmaya devam ettim, 29 Ağustos'ta hattın kullanıma açılacağı saate ve dakikaya 15 dk kala eski hattımın sinyali kesildi ve kullanıma kapatıldı. 15 dk dışında herhangi bir kesinti yaşamadım bu süreçte. Durma özelliğini aktifleştirmek için de Vodafone Yanımda uygulamasındaki Tobi'ye durma özelliği yazdım ve ücretsiz olarak aktive ettim. Süper uyumluya yeni gelenlere 10 GB kampanyasını da Vodafone uygulamasındaki ek paketler kısmından ücretsiz olarak aktive ettim. Bu mesajı en üste de ekleyeceğim, yaşadığım süreç böyleydi. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim.

• Vodafone şuan türkcele göre çok çok uygun fiyatlar yapmış.

Acaba bu tarifeleri bayiden gidip yaptırabilir miyim? Online yapsam süreç uzar gibime geliyor. Türkcell taahhütüm 5 gün sonra bitecek. 80tlden açıyor kapıyı türkcell.

Online'dan Operatör Değiştirme
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13th Patronus

Numara taşıma sürecini detaylı bir şekilde toparlayarak yazmak istedim. Gün gün yaşadıklarım:

26 Ağustos: Vodafone'un sitesinden geçmek istediğim tarifeyi seçip numara taşıma formunu doldurdum. Formu doldurduktan sonra 24 saat içinde arama yapılıp onayım alınacağı SMS yoluyla tarafıma bildirildi. 20 dk sonra da onay için aradılar fakat garip bir şekilde karşı taraftan hiç ses gelmiyordu, 2 dk bekledim ses gelecek mi diye ama gelmedi ben de telefonu kapattım. 1 saat sonra yine aradılar, bu sefer sorun olmadı. Onayımı istediler ve herhangi bir sorum olup olmadığını sordular, internette yazan paket fiyatlarına KDV dahil mi ek bir ücret olacak mı diye sordum. 3,10 TL telsiz ücreti alınacakmış her ay (faturaya ek olarak, 36 TL'lik bir paket seçtiyseniz 39,10 TL ödeyeceksiniz). 24 saat içinde kurye tarafından aranıp randevu tarihi oluşturulacağı söylendi bir de telefonda (SMS ile de bunun bilgisi verildi).

27 Ağustos: Sabah saatlerinde sim kartım elime ulaştı. Kimlik dışında herhangi bir belge istemedi kurye, kimliğin arkalı önlü fotoğrafını çekti ve belge imzaladım (Türk Telekom'dan hat aldığım zaman da kimliğimin fotoğrafını çekmişlerdi). Hattı teslim aldıktan 3-4 saat sonrasında da Vodafone telefonla arayıp tekrardan onayımı aldı. Hattın kullanıma açılmasını bekliyorum şimdi, bununla ilgili bilgilendirme yapılmadı (ne zaman açılır, ilerisinde ne olacak vb. bunlar söylenmedi ya da karşı tarafın sesi çok kötü geldiği için ben anlayamadım).

28 Ağustos: Hattın kullanıma açılacağı tarih ve saat tarafıma SMS yoluyla bildirildi.

29 Ağustos: Hattım belirtilen saat içerisinde açıldı, telefonu kapatıp açıp kullanıma başladım.

Numara taşıma süresince eski operatörümü kullanmaya devam ettim, 29 Ağustos'ta hattın kullanıma açılacağı saate ve dakikaya 15 dk kala eski hattımın sinyali kesildi ve kullanıma kapatıldı. 15 dk dışında herhangi bir kesinti yaşamadım bu süreçte. Durma özelliğini aktifleştirmek için de Vodafone Yanımda uygulamasındaki Tobi'ye durma özelliği yazdım ve ücretsiz olarak aktive ettim. Süper uyumluya yeni gelenlere 10 GB kampanyasını da Vodafone uygulamasındaki ek paketler kısmından ücretsiz olarak aktive ettim. Bu mesajı en üste de ekleyeceğim, yaşadığım süreç böyleydi. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Hocam ben son fatura dönemindeyim 5 güne taahhütüm bitiyor türkcellde. Onlinedan işlemleri başlatsam türkcell bana herhangi ücret çıkarabilir mi? Yada taşıma ücreti 5 günden fazla sürdü diyelim taahhüt bitiyo ama türkcellde kalmış oluyorum ona para kesebilirler mi

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Bu tarifeler bayide yok, online özel diye çıkıyor bu tarifeler. Numara taşıma işlemi fatura kesiminden sonra olursa kullandığınız gün kadar faturalandırılır diye biliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertosun

Bu tarifeler bayide yok, online özel diye çıkıyor bu tarifeler. Numara taşıma işlemi fatura kesiminden sonra olursa kullandığınız gün kadar faturalandırılır diye biliyorum.

hocam bu ayın 9unda taahhütüm bitiyor. Tarife yenileme tarihide ayın 10u.

nasıl bi yol izlemeliyim?

Vodafone online paketleri gerçekten çok avantajlıymış

Benimde Eylül 9 unda bitiyor. Dün vodafone online işlemlerden başvuru yaptım. Bugün mobil bayi evrakları ve sim kartı getirdi. Biraz önce vodafone dan arayıp onay aldılar. Hattın açılması 3-5 gün sürer dedi.
    Operatör değişikliği yapmayı kafaya koyduysanız başvurunuzu yapın, taahhüt bitimine hat değişikliği yetişmezse bile turkcellden günlük fatura çıkar diye biliyorum.

• quote:

Benimde Eylül 9 unda bitiyor. Dün vodafone online işlemlerden başvuru yaptım. Bugün mobil bayi evrakları ve sim kartı getirdi. Biraz önce vodafone dan arayıp onay aldılar. Hattın açılması 3-5 gün sürer dedi.
    Operatör değişikliği yapmayı kafaya koyduysanız başvurunuzu yapın, taahhüt bitimine hat değişikliği yetişmezse bile turkcellden günlük fatura çıkar diye biliyorum.

hocam peki numara aynı kalsa bile hat değişince sms doğrulaması olan siteler uygulamalar vb. sorun yaratır mı giriş yaparken bilginiz var mı acaba

Tabi sim kart değişince mobil bankacılık uygulamalarını kullanmak için sim blokesini kaldırmanız gerekiyor ama zor bir işlem değil, mobil uygulamadan yada müşteri hizmetleri aracılığı ile kaldırabilirsiniz

• quote:

Tabi sim kart değişince mobil bankacılık uygulamalarını kullanmak için sim blokesini kaldırmanız gerekiyor ama zor bir işlem değil, mobil uygulamadan yada müşteri hizmetleri aracılığı ile kaldırabilirsiniz

hocam borsa siteleri hakkında bilginiz var mı? binance vb gibi. sms dogrulaması istiyo o tarz sitelerde

Borsa siteleri hakkında bilgim yok ama dediğim sim blokesini müşteri temsilcisi aracılığıyla kolaylıkla kaldırabilirsiniz

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum hocam çünkü sim kart değişikliği o tarz sitelere bildirilmiyor diye biliyorum. Bankalar ile operatörler arasında anlaşma var bildiğim kadarıyla, sim kartı değişikliği olunca onlara bildiriliyor. Mesela ben Papara ve Tosla kullanıyorum onlarda herhangi bir sıkıntı olmadı, herhangi bir işlem yapmadan SMS gelmeye devam ediyordu. Numara değişikliği sıkıntı yaratır sadece bildiğim kadarıyla o tarz sitelerde.

Edit: Sadece Ziraat kartım için bloke kaldırma işlemi yapmam gerekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 4 Eylül 2021; 22:9:9 >
    Faturalandırma nasıl olur bilgim yok hocam maalesef.https://forum.donanimhaber.com/vodafone-toplan-gel-kampanyasi-faturali--147056085 Vodafone'a geçiş yapmayı düşünüyorsanız buradaki konuyu inceleyin, son 2 kişi kalmıştı.

Sadece bankaya bloke koyar

başka bir yere bloke koymaz

Papara paycell SMS blokesi koymaz

Tosla SMS blokesi koyar Akbank atmsinden kaldırılıyor

• Hocam hat taşımadan önce müşteri hizmetlerini arayıp sormuştum, dediğiniz gibi Papara müşteri hizmetleri numara değişikliği olmadığı sürece sıkıntı yok demişti. Tosla ise bloke konulacağını ve ATM'den kaldırılacağını söylemişti ama ilginç bir şekilde ATM'den bloke kaldırma menüsüne girer girmez blokeniz yok gibi bir uyarı verdi. Bloke konulmamıştı ve sıkıntı olmadan işlemler yaptım sonrasında.

• 13th Patronus kullanıcısına yanıt
    bu ay 4-5 defa hat taşıdım

1 kere koydu sadece

Her seferinde koymuyor sanırım

• Bayi ile uğraşmayayım dedim, Vodafone beni trollüyor.

Başvuru yaptım, ertesi gün arandim, açtım vodafone'un o ıslıklı jingle ini 5 dakika dinlettiler, kapattım. 2 saat sonra bir daha aradılar bu kez tamam dediler sim kart gelecek.

Ertesi gün sim kart geldi,imza attım. 4 saat sonra falan arandım, hat sizin mi vs onayları verirken çat diye ıslıklı jingle girdi bir daha. 10 dakika çaldı,kapattım.

Ardından ikinci bir sim kart geldi.

Vodafone bey napıyorsunuz

• fbbergen F kullanıcısına yanıt
    Şimdiden geçmiş olsun, daha bu başlangıç…

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.