Şimdi Ara

Online gizlilik neden önemli, Neler yapılabilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
32
Favori
9.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

Hiç bir servis bedava değildir. Proton mail 500 mb bile bedava veriyorsa arkasında bir iş vardır diye tahmin ediyorum. Maalesef bu gizlilik olayı paranoyaklık seviyesinde olmazsa iş zor.

Telefona microg eklentili eelo os veya lineage os kurmak lazım. Pc tarafında kodachi linux öneriliyor. Browser olarak tor browser şart brave ile olacak iş değil.
    Online gizlilik neden önemli, Neler yapılabilir?

Telegram sss sayfasında, bundan nasıl para kazanacaksınız kısmı. Yazılım geliştirme masrafları, sürekli aktif olması gereken bulut masrafları felan. Abimiz bayağı bir cömert bağış yapmış anlaşılan. Ama niye? Bu kadar cömert bir hayırı birisi niye yapar?
    Bu tarz, aşırı güvenliyiz diyen uygulamalarında bir bit yeniği vardır bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pizza Steve kullanıcısına yanıt
    Ahah bir de dubai'ye taşınmışlar berlin londra rusya'da barınamayıp.Hayatta bedava hiç bir şey yoktur.Bir de iğneleyici şekilde güya biz soruyormuşuz "çocuklarımızı köleleştirecek misiniz?" diye soru hazırlamışlar komik olsun diye.

Whatsapp telegram gibi programlar müthiş istihbarat programlarıdır.Şimdi atıyorum bir terör örgütü bu programları kullansa ve herhangi bir ülkenin başkanına suikast girişiminde bulunacağını saatini vs söylese bu programlar şifreleyecek ve filtreye takılmayacak öyle mi

Telegram whatsapp'dan iyidir kullanışlıdır ama, gizlilik anonimlik vs hikaye, millet yiyor bunları."Aaa bak telegram geliştiricileri biz güvenliyiz diyor o zaman kesin güvenlidir" hiç adam yoğurdum ekşi der mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

Waterfox devam etmiyor artık, privacytools'a girdimde ne yapmam gerektiğini bulamadım.

Bugün about:support kısmında zaten dikkatimi çekmişti bu güvenli arama teranesi şimdi tekrar karşıma çıkması iyi oldu.

Google Konum Hizmeti anahtarı 	Bulundu
    Google Safebrowsing anahtarı Bulundu
    Mozilla Konum Hizmeti anahtarı Bulundu

Alıntıları Göster
    PrivacyTools
    Web Browsers | PrivacyTools
    https://www.privacytools.io/browsers/#about_config

Buradakileri uygulamalısınız.

• Benim de elimde olsa tor serverı açacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

https://www.privacytools.io/browsers/#about_config

Buradakileri uygulamalısınız.

Alıntıları Göster
    Onları denedim hocam, lakin about support kısmında safebrowsing olayında halen aktif google.

Tor'u kurduğumda ise tor'da bulunamıyor diyor.Tam cfg isimlerini bilip kapatmak gerek.

• Hiçbir şey yapilamaz ,yapilacaksa da çoğu servis ve uygulamadan mahrum kalmak anlamina geliyor bence veya hamallık. Kimse babasinin hayrina bir şey yapmiyor meyvesini de almasi lazim dolayli yollardan bile, yaani Bilgi önemli. Ya da ben yanlış biliyorum
  • Tor diyen arkadaşlar Tor projesinin ABD Deniz Kuvvetlerinde başlatılması şüpheli bir durum değil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdvocatusDiaboli

Android için Google Play yerine fdroid tabanlı Aurora Store kullanılabilir, Google Play'e çok ekstrem şeyler hariç hiç ihtiyaç kalmıyor, hatta isterseniz microG ile de Google servislerini kaldırıp hem gizliliği arttırıp hem de ram, pil vs kullanımını azaltabilirsiniz.
    Store o kadar önemli değil ama Google servislerini kullanan 3. Parti programların çalışmasını etkiler mi Micro G?

• 3.parti programlara kendini Google servisleri gibi gösterdiği için hiçbir sıkıntı olmuyor, Google uygulamaları içinde microG editionlari var onları yükleyince Google servisleri yüklü olan bir telefondan pek bir farkı kalmıyor

• arkadas kim ne yapacak sizin verilerinizi bos takintilarla yasamayin. hem takip edilmesi bir yandan guzel mesela bilgisayar almak istiyorsun bilgisayar reklami cikiyor netflix konusuyorsun dizi onerisi geliyor. cok ozel insanlar degiliz ne olsun

• Elektronik ortamda gizlilik denen şey olasılıksızdır. Elektronik verinin gizliliğinden kesinlikle söz edilemez.

• Yazmadan önce ilk mesajı okusaydınız keşke.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Elektronik ortamda gizlilik denen şey olasılıksızdır. Elektronik verinin gizliliğinden kesinlikle söz edilemez.
    +1 Şunu da ekleyeyim elektrik ile çalışan hiçbir şey güvenli değildir.

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Temelde o şüpheli bir durum fakat Tor 'un kendisi 100% gerçek* açık kaynaklı bir proje yani kaynak kodları inceleyerek Tor tam olarak nasıl çalışıyor onu incelemek ve kodlardan kendi Tor uygulamanızı inşa edip kullanmanız mümkün ki onu da yaptım Tor'u kaynak kodlarından derleyerek, konfigürasyon dosyalarını bilgisayarıma uyarlayarak bizzat çalıştırdım. Bu durumda şüpheli durum (backdoor gibi) ancak Tor 3 kademeli routing esnasında "görünmeyen" yere istemci bilgilerini (IP) iletiyorsa olabilir fakat öyle birşey de olmadı cunku olsaydı coktan bilinirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • waterfox devam ediyor olmalı cunku download sayfasındaki binary'ler 2020.01 başlıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

waterfox devam ediyor olmalı cunku download sayfasındaki binary'ler 2020.01 başlıklı.
    Firefox sitesinde beta developer nightly var.

Devam ediyor ise denerim.

• Waterfox varsayılan olarak gizlilik seçeneklerinin ayarlanmış olduğu bir tarayıcı mıdır? Diğer tarayıcılardan farkı tam olarak nedir?

• En son geçen yıl indirdim onu ve hala kullanıyorum. Büyük ihtimalle devam ediyordur.

@Nemesis-Prime waterfox firefox kod repertuarından oluşturulan fakat ff'nin gizlilik ihlali yapan özelliklerinden arındırılmış hali. ben 2020.01 classic versiyonunu kullanıyorum. şu birkaç şey dışında gayet iyi olduğunu söyleyebilirim
    Birincisi
    quote:

Automatically install updates (recommended: improved security)
    Check for updates, but let you choose whether to install them
    Never check for updates (not recommended: security risk)

seçeneklerinde ilki yani Automatically install updates seçili geliyor.

Bu "kullanıcı yanında" görünen "masum" şey aslında hem gizlilik ihlali hem de harddiskini sana sormaksızın 50-200MB arası binary indirdiği ve o binary'i otomatik kurduğu için bilgisayarın da güvenliğini ihlali.

Daha ötesi, FF ve ona bağlı olarak Tor Browser'ın son sürümlerinde sondaki seçenek yani Never check for updates kaldırıldı! Yani FF ve TB illa ki "check" edecem diyor iyi de neyin check edileceğine kullanıcı karar vermeli, FF ve TB kullanıcı yerine karar vererek kullanıcıyı aptal salak yerine koymakatadır. Neyse ki, Classic Waterfox'ta bu son seçenek var, bu basit fakat cok önemli bi ayrıntı.

Waterfox / WF'de URL'e birşey yazarken direkt Bing 'e bağlantı atıyor neden cunku show search engine suggestions seçili. Omnu kaldırdım. Bing'i default search engine'den kaldırdım, Startpage . com yaptım , o yüzden. Bu normal bir ayrıntı fakat
    WF'de öylesine bir sayfa açtım

detectportal.firefox.com (ısrarla)
    shavar.prod.mozaws.net (ısrarla)
    versioncheck-bg.addons.mozilla.org

'a bağlantılar attı !

Hepsini engelledim.

Sonra yine öylesine

apple.com açtığım,

stats.waterfox.net 'e bağlantı attı. Büyük ihtimalle apple.com ziyaret edilidğinde tarayıcının adına göre o tarayıcıyı üreten siteye bağlantı attığı için oldu bu ancak yine de ne iş diye düşündürdü.

Yine de bunlar birer ayrıntı. WF FF'e göre cok daha iyi. Ücretsiz ve gönüllü proje olduğu için bu ayrıntılar gözardı edilebilir.

Önemli:
    WF'yi kurduktan sonra FF'den bookmarks vs import edilsin mi sorusuna hayır de yoksa FF'nin attığı onlarca korsan bağlantıyı WF'de yapmaya çalışıyor, bunda WF'nin bir kusuru yok, sadece FF'deki düzeni import etmekten kaynaklı. O soruyu reddedersen problem yok.

• Şimdi denedim, firefox'un quantum sürümünden önceki sürümünü baz alıyor.Hız olarak Firefox'un gerisinde ama gizlilik olarak firefoxtan iyi durumda.Safebrowsing kısımları missing olarak gözüküyor mesela. 1 hafta deneyelim bakalım.

Edit: Hayvani derecede işlemci kullanımı var.Sebebi nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72F89107A -- 27 Ocak 2020; 17:2:2 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.