Şimdi Ara

online satın alınan 32 bit w8 64 bit'e nasıl çevirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam. Benim sorunum ; daha önce 32bit w7 üzerine alelacele kurduğum w8 32 bit işlemciyi nasıl 64 bit'e çeviririm ?. Ssıkıntı şu ki online aldıktan sonra (kurulum DVD si olmadan) şu aşamaları denedim sonuç vermiyor.
    1. iso image boot DVD si yaratıp tekrar karşıdan temiz kurulum ile (online)kurmak
    2.formattan sonra 64 bit bir win7 üzerinden tekrar online kurmak.
    3 microsoft mağazadan 64 bit boot DVD siparişi vermek.

Bunlar başarısız oldu. ilk başlarda masaüstü kurulum ekranında "w8 DVD ister misin" sekmesi de hep vardı Bu öneri sekmesi de daha sonraları kayboldu. Şimdi W8 32 bit ten kurtulmanın yolunu arıyorum- bir seçenek müşteri hizmetlerini arayıp 64 bir boot DVD si siparişi ama yine de bir bilgisi olan var mı diye sormak istedim.

Emin bundan mustarip çok kişi vardır. Eyvallah....

• quote:

Orijinalden alıntı: NeO_ilker

Arkadaşlar herkese selam. Benim sorunum ; daha önce 32bit w7 üzerine alelacele kurduğum w8 32 bit işlemciyi nasıl 64 bit'e çeviririm ?. Ssıkıntı şu ki online aldıktan sonra (kurulum DVD si olmadan) şu aşamaları denedim sonuç vermiyor.
    1. iso image boot DVD si yaratıp tekrar karşıdan temiz kurulum ile (online)kurmak
    2.formattan sonra 64 bit bir win7 üzerinden tekrar online kurmak.
    3 microsoft mağazadan 64 bit boot DVD siparişi vermek.

Bunlar başarısız oldu. ilk başlarda masaüstü kurulum ekranında "w8 DVD ister misin" sekmesi de hep vardı Bu öneri sekmesi de daha sonraları kayboldu. Şimdi W8 32 bit ten kurtulmanın yolunu arıyorum- bir seçenek müşteri hizmetlerini arayıp 64 bir boot DVD si siparişi ama yine de bir bilgisi olan var mı diye sormak istedim.

Emin bundan mustarip çok kişi vardır. Eyvallah....

1.si 32bit islemciyi 64bite ceviremezsin, senin sorunun bu degil, intel son 5 yıllık butun islemcilere 64 bit destegi sunuyor, islemci kısmında sorun yasayacagını sanmıyorum,
    2.si 32 bit windowsu update ile 64 bite ceviremezsin, sıfırdan kurulum gerekli, senin yapman gereken tek sey 64bit .iso bulup keyinde destegi varsa kurman, w8.1 ile microsoft en azından butun kutulu ürünlerinde, tek keyde, hem 32 hemde 64 bit destegi sunuyor....

para sorun degilse dvd istet, ama eski konulara bakacak olursan microsoft sunucularından da w8 veya w8.1 .iso indirme anlatılmıstır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 2 Ocak 2014; 0:30:24 >

• Eyvallah... Mikrosoft sitesi biraz bilgilendirme açısından ketum. Özellikle Türkiye Mağazası. Önceden iso boot indirme görmüştüm sanki ama şimdi yok. Technnet software evaulation Microsoft sitesi iso desteği sunuyor ama download başlamıyor... Neyse Teşekkürler.
    Ben bunu çözünce buraya yazarım eminim bir çok kişi bu sıkıntıyı çekiyordur veya 64 bit e geçmek isteyecektir
  • quote:

Eyvallah... Mikrosoft sitesi biraz bilgilendirme açısından ketum. Özellikle Türkiye Mağazası. Önceden iso boot indirme görmüştüm sanki ama şimdi yok. Technnet software evaulation Microsoft sitesi iso desteği sunuyor ama download başlamıyor... Neyse Teşekkürler.
    Ben bunu çözünce buraya yazarım eminim bir çok kişi bu sıkıntıyı çekiyordur veya 64 bit e geçmek isteyecektir

Direk Isodan temiz kurulum yap
  • Arkadaşlar unutun bu işi... iso falan olmuyor..(hülle) bile yaptım :)) yani korsan 64 bit windows8 i kurup her olasılığı ve kombinasyonu yaptım. sadece orjinal win8 le gelen key ile iso yapılıyor. yani en başta 32 bit yüklediysen yapabileceğin iso 32 bit oluyor velhasıl başa dönüyorsun. Para verip dvd sipariş edeceğiz anlaşılan. Benim şaşırdığım nokta bu kadar basit sorunu ne resmi ne de illagel yollardan çözemem.
    Genelde her kez şunu tavsiye 64 bit işlemci üzerinden 64 bit iso ouştur ama olmuyor.iso yaparken " başalngıç dvd" yani key sorunu yaşanıyor. kırık win8 üzerine online 64 bit de win mağazadan inm,iyor, microsoft iso desteği de vermiyor işte bütün sorun bu. arap saçı :))

her keze selam :))
  • Bu sorunu çözmüş olan biri varsa BABAAAA diyecem :)) onu dene bunu deyip format ata ata Hard disk im inceldi :))
  • quote:

Bu sorunu çözmüş olan biri varsa BABAAAA diyecem :)) onu dene bunu deyip format ata ata Hard disk im inceldi :))

Selam;

Aslında sorun falan yok dikkatsizlik nedeniyle 32 Bit lisans almanız. Aldığınız lisan sadece 32 Bit işletim sistemini desteklediği için 64 için lisanslama yapmıyor. Hem 32 hemde 64 Bit destekli lisanslar var bunun fiyatları diğerlerine göre pahalıdır. Format atmaktan HDD'ye bir şey olmaz merak etmeyin.. Eğer orjinal işletim sistemi kullanayım sistemimde 64 Bit diyorsanız Windows 8 SL 64 bit Oem almanızı tavsiye ederim hem ucuz. Oem ne demektir diye sorarsanız biraz araştırın derim. :)

İllegal yollarla 64 Bit'e çevirebilirsiniz Windows 8 veya 8.1 sürümünden hangisi istiyorsanız 64 bit olanı indirerek Flash diskle yada DVD ile format atabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 3 Ocak 2014; 20:41:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam PcKolikq...

Mevcut satın alma sözleşmemde her iki (32-64 bit) özelliğide destekliyor. ben esasında kötü bir kısır döngüden bahsetmek istemiştim ve eleştirim şu idi es kaza online yüklenen 32 bit ( o zamanlarda 32 bit win7 kullanıyordum ve ) işlemci orjinal id key 64 bit desteklese bile 32 bit üzerine kurulmuyor dahası opsiyonel değil seçme şansın yok. temiz kurulum (format) falanda isminize kayıtlı key üzerinden yapabirsin ki zaten diğer işletim sistemlerimde 32 bit bu da olmuyor kaldı tek seçenek o da 64 bit bir işlemci üzerinden boot iso oluşturmak veya online üzerine indirmek - bunada microsoft izin vermiyor veya desteklemiyor... sorun bu idi.. :)) 2. şıkta bağlantı hatası veriyor indirmiyor.

yaww " (Hard disk im inceldi)" o da işin espirisiydi ben de bilirim kazınmıyacağını sene 1996 dan beri orjinal windows kullanırım (win95) :))
  • Birde bunu dene,http://rapidshare.com/share/4D108A024BB3F43A94FB5E556988C253
    Bununla Yüklü lisans keyini alıp 64 kurabiliyorsun diye biliyorum. Yanlışsam düzelt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zercx

Birde bunu dene,http://rapidshare.com/share/4D108A024BB3F43A94FB5E556988C253
    Bununla Yüklü lisans keyini alıp 64 kurabiliyorsun diye biliyorum. Yanlışsam düzelt.

Selam zercx ... Ben sorunu 46 tl ödeyerek (kargo parası dahil) W8 pro Boot DVD si sipariş vererek hallettim. Bunda da şöyle bir sıkıntı var Microsoft mağazasında böyle bir talepte bulanımıyorsunuz malesef. Win8 aldığınız tarihte size gelen e postada bir boot dvd sipariş linki notu var sayfanın en altında ona tıklayıp linkten tek sayfalık bir sipariş menüsüne bağlanıp bilgilerinizi girip öyle alabiliyorsunuz.

Senin önerin ((http://rapidshare.com/share/4D108A024BB3F43A94FB5E556988C253 )) Artık başka ihtiyacı olan arkadaşlar denesin teşekkürler ben defteri kapattım. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: 1 Teorisi

Bu sorunu çözmüş olan biri varsa BABAAAA diyecem :)) onu dene bunu deyip format ata ata Hard disk im inceldi :))

bilgisayarın 64 bit işletim sistemini destekliyorsa sorun olmaz. windows 8 yükleme aracısıyla windows 8'i tekrar indir. kullandığın bilgisayar 64 bit ise ve orjinal lisansa sahipsen 64 bit olarak iner. indirme işlemi bitince daha sonra kurmak üzere ortam sürücüsü oluştur seçeneğini seç ve bilgisayara 4g usb bellek bellek tak. o dosyaları usb ye atar. ben ilk aldığımda netbook a indirmiştim. desteği olmayınca 32 bit indi. netbook bozulunca bu sefer 64 bit olarak indirdim.
  • Sevgili Kardeşim Selam...
    Öncelikle benim yazdıklarımı tam okumamışsın galiba. Windows'un 32 bit üzerinden 64 bit kurulması imkansız. Ben bir arka yol bulurmuyum diye bir başlık atmıştım o da yokmuş.
    Artı sistemim desteklemese zaten w8pro kurmam. Sorun ancak orjinal boot dvd si ile çözülüyor. Ben legal yolların hepsinide denemiştim zaten yukarıda yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 Teorisi

Sevgili Kardeşim Selam...
    Öncelikle benim yazdıklarımı tam okumamışsın galiba. Windows'un 32 bit üzerinden 64 bit kurulması imkansız. Ben bir arka yol bulurmuyum diye bir başlık atmıştım o da yokmuş.
    Artı sistemim desteklemese zaten w8pro kurmam. Sorun ancak orjinal boot dvd si ile çözülüyor. Ben legal yolların hepsinide denemiştim zaten yukarıda yazıyor.

Yazdıklarını okudum. Siz yazdığımı anlamamışsınız. Ben size kurmuş olduğunuz 32 bit'i 64 bit'e çevirebilirsiniz demedim. Kullanmış olduğunuz makine 64 bit uyumlu ise tekrar windows 8 yükleme aracıyla windows'dan windows 8'i indirin. O bilgisayarınızla uyumlu olan versiyon neyse sisteminizi test edip onu indirecektir. ben windows 8 daha ilk çıktığında ilk önce lisans alıp netbook'a 32 bit indirdim. netbook bozulunca aynı lisansla laptop'a bu kez 64 bit olarak indi. şuanda windows 8 pro 64 bit kullanıyorum. bilmem anlatabildim mi? ya da sizin anlayacağınız şekilde yazabildim mi? windows 8 yükleme yardımcısı yazarsanız bulursunuz. ya da bu linkten indirebilirsiniz.

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/upgrade-assistant-download-online-faq

Not: Ben de online satın aldım. ne mağazadan ne de online dvd siparişi vermedim. hemde 29 TL'ye ilk önce 32 bit aldım. sonrada hiç ücret ödemeden aynı bilgilerle 64 bit olarak indirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 12 Ocak 2014; 19:10:15 >

• Evet . Ben de aldığım ilk aylarda 32 ve 64 bit indirme seçeneği vardı. ( Bunu da yazmıştım zaten)Ben ilk çıktığı zaman aldım. Ama sorun şu ki bakmamışsın microsoft mağazaya galiba bu destek artık yok. Bu destek olmayınca başka yollara yöneliyorsun ama hiçbiri (tekrar yazmaya gerek yok) olmuyor. Benim amacım DVD'ye para vermeden indirmekti. Tekrar bahsedeyim Microsoft mağaza 32-64 bit geçişleriyle artık ilgilenmiyor her kez kendi başının çaresine bakıyor. Hatta Fatura linkini e-postasından silenin vay haline çünkü dvd boot siparişi, fatura mail üzerindeki linkten sağlanıyor ... Velhasıl telefonla sipariş vermek istersen unutun çünkü hizmeti göstermelik (ben aradım ve aradığınız numaranın mesaj alanı dolu - tekrar deneyin diyor.) çok güldüm :)).... İşte böyle

Ben link üzerinden aldım. 2 adet DVD var (32-64 bit). Çok basit bir dvd ambalajı var , karton kapaklı sanki dergi eşantiyonu.... Microsoft hizmetlerinin kötü olması Türkiye'yi Kuzey afrika pazar kategorisine sokmasından dolayı. Aldığım dvd bile Almanya dan 12 günde geldi. Ve bazı hizmetleride bu yüzden kısıtlı. Sevgiler saygılar....

• Kardeşim Microsoft'u ara hemen çözerler sorununu. :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.