Şimdi Ara

ONLİNE SPEAKİNG GELİŞTİRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba dostlar ben 1. sınıf ingilizce öğretmenliği okuyorum.

konuşmak benim için çok sıkıntılı çünkü dil çıkışlı değilim yani pratiğim yok sınıftakilerin cogu dil cıkıslı ve catır catır konusuyorlar.

lütfen bir şey önerin internetten speaking'imi nasıl geliştirebilirim? whatsapp var mı bildiğiniz yabancı dil grubu ne bileyim karşılıklı konusabıleceğim biri bile olsa ingilizce kafi.

bir şeyler önerin lütfen..

• Cambly

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Cambly
    aşırı pahalı hocam o. o kadar durumum yok malesef.
  • up

• Bu işin en zor kısmı speaking şüphesiz. Zira ortaokuldan hatta ilkokuldan itibaren İngilizce dersleri okutuluyor fakat iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyoruz. Okullarda müfredatın değişmesi gerekiyor. Bu sistemle yabancı dil bilen nesil yetişmesi ancak bireylerin kişisel çabası ve kurslara para bayılmasıyla olabiliyor bir nebze de olsa.

Online speaking hizmeti veren uygulamalar var fakat ücretli tabi ki. Normal kurs fiyatından farklı değil pek.

Bunun dışında İngilizce speaking hizmeti veren gruplar var ücret karşılığında. İnternette reklamını görmüştüm. Instagram da da vardı hatta. Aratırsanız bulabilirsiniz. Haftanın belirli günleri toplanıp hoca eşliğinde speaking yapıyorlar.

• Her zaman yazıyorum forumda.Tekrar yazayım.
    Konuşma ve yazma becerisi üretken dil becerisi(productive skills)kategorisine girer.
    Yani ne kadar çok okuma,dinleme çalışmaları yaparsanız bunlar konuşma ve yazma becerisini etkiler.
    Fakat sadece bu çalışmalar yeterli değildir.
    Konuşma becerisini geliştirmek zor denir kısmen katılıyorum zira bu engeli aşmak için başarılı olunması gereken birçok değişken var.
    İyi düzeyde konuşma becerisine sahip olabilmek için;
    1.Gramer iyi bilmek gerek.
    2.İngilizce sözdizimini(syntax) iyi kavramak gerekir.Grameri mükemmel olup sytax konusunda eksikleri olup cümle kuramayan birçok insan vardır.
    3.Olabildiğince fazla kelime bilmek her zaman işe yarar.Fakat bu işin anahtarı çok kelime bilmek değil çok sayıda deyimsel fiil dediğimiz phrasal verbs bilmek gerekir.Günlük konuşma dilinde çok sık kullanılır.Öğrenmek zaman ve emek ister.Deyimlerden daha sık kullanıldığını varsayabiliriz.
    4.Bu çalışmalar yapılırken yazılı bir metne ait ses dikkatli şekilde dinlenmeli.Sonrasında telaffuzlar tekrar edilmeli.
    5.Bir de benim birkaç kez gördüğüm bir eksiklik var(herkeste olmayabilir).Konuşurken çok az sayıda edat ve bağlaç kullanıyorlar.Cümleler çok sıradan hale geliyor.Bu nedenle biraz uzun cümle kurarken sıkıntı oluyor.Bol sayıda edat ve bağlaç bilmek çok faydalıdır.Tabi çok gerekli değil ama etkisi olduğu kuşkusuz.

Bunlar biraz detay çalışmalar.En temel çalışma yazılı bir metnin ses dosyasını dinleyip telaffuzları tekrarlamaktır.Bu dinleme ve konuşma becerisini geliştir.Kelimeleri vs.öğrenirseniz okuma becerisi gelişir.Okuduğunuz için gramer de gelişir.En az gelişen yazma becerisidir.Onun için ayrı çalışmalar yapılır.4 dil becerisi bu şekilde çalışılarak geliştirir.Başarılar.

• Up

• Daha önce yazmistim ama tekrar yazayim "italki" sitesine uye ol dil partneri bulmak ucretsizdir. Ben cok partner buldum oradan bulunmaz bedava nimet. Android ve ios uygulamasida var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Daha önce yazmistim ama tekrar yazayim "italki" sitesine uye ol dil partneri bulmak ucretsizdir. Ben cok partner buldum oradan bulunmaz bedava nimet. Android ve ios uygulamasida var.
    Uygulamayı apple store'dan indirdim fakat fiyat tablosu çıkıyor. Ücretsiz değil mi hocam bu uygulama?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Oradaki ogretmenlerden ders alirsan ucretli, fakat orada find language partner(dil arkadasi bul) kısmi var. oraya gir partner bulmak ucretsizdir. Yuzlerce kisiye mesaj atabilirsin, kisitlama yok.

• interpals dan da konuşma arkadaşı bulabilirsiniz. ben bir tane Amerika'lı arkadaş buldum hatta beni oraya davet ediyor bu yaza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

interpals dan da konuşma arkadaşı bulabilirsiniz. ben bir tane Amerika'lı arkadaş buldum hatta beni oraya davet ediyor bu yaza
    Gidecek misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraHisar_03

Gidecek misin ?

Alıntıları Göster
    bilet işini falan halledebilirsem, gitmeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.