Şimdi Ara

online ups e akü ekleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 12 adet akü seri bağlı olur onlarda ; 12 volt x 12 = 144 herhalde aküler 24 voltluk ;
    24 volt x12 = 288 . heh şimdi oldu . 288 volt ac ye dönüşütürlüyor. Eğer o akülerin bağlantı yerlerinden birine dokunursan çarpılırsın

Eğer akü eklmek istersen hepsini birden değiştirmen gerek. Ya da 12 tane aynı aküden her aküye paralel bağlarsın. Bu arada bikaç kere çarpılırsın. Tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

12 adet akü seri bağlı olur onlarda ; 12 volt x 12 = 144 herhalde aküler 24 voltluk ;
    24 volt x12 = 288 . heh şimdi oldu . 288 volt ac ye dönüşütürlüyor. Eğer o akülerin bağlantı yerlerinden birine dokunursan çarpılırsın

Eğer akü eklmek istersen hepsini birden değiştirmen gerek. Ya da 12 tane aynı aküden her aküye paralel bağlarsın. Bu arada bikaç kere çarpılırsın. Tamamdır

birader sen neyden bahsediyorsun ? 3kva upsde 8 adekü var yeni cıkan modelde 6 tane, 6kva olan upsde ise 20 akü 7A 10kva olanda ise 20akü 9A bütün upslerde bu durum aynımı bilmem ama bizdekilerde bu şekilde iş yerinde de 10kva ups var 20tane akü ve 9A lik haze marka

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Fan alacaksanız tavsiyem;rulmanlı modellerden alın.3-4 gün önce 12 cm. 12V-0,33A rulmanlıyı buradan 15 tl.ye aldım.Rulmansız aynı ebat 7,5 tl.idi.
    Yinede ses tabi hava akımı sesi bunlardanda gelir.Çaresi voltajı düşürme tekniği ile hızı düşürüp sesi azaltmak olacaktır.

Bu arada 9A aküler daha yüksek fiyatlı,yuasa 7A aküyü 30 tl. gerçekten iyi fiyat.Çok yerinde uygun bir karar bence.

9 A. 2 akünün bana maliyeti 95 tl. olmuştu.Ne demiştim ya yardan geç ya serden?

UPS fan sesi için yeni bir çözüm ürettim kendimce :) Odam küçük kapalı bir balkona açılıyor. Balkonun PVC kapısını alttan 2 kablo geçecek kadar matkapla deldim. UPS'yi balkona koyup prizden ona kablo çekeceğim. Sonrada UPS'den çıkan hatta odamdaki 6'lı prizi takacağım. Ama yine de UPS in fanını değiştirmek istiyorum, bu amaçla XILENCE COO-XPF80 (8 TL civarı) fan aldım. F/P ürünü sessiz bir fan olduğu söyleniyor.
    Bir de mevcut işlemci üzerindeki fanı da değiştimek istedim. Çünkü o da önemli miktarda sesli çalışıyor. En iyisi denilen Noctua fandan aldım. Fanla birlikte sizin bahsettiğiniz voltajı ve dönüş hızını düşüren aparatlar veriliyor :) Daha ne olsun?

• Upsnin icindeki aku sayisi kadar akuyu disaridan baglaman gerek. Ayrica hepsi ayni olmali. 10 tane 12v 7ah aku varsa disardan da 10 tane 12v 50ah aku kullanmalisin. Aku tipi konusunda pilbilgi.blogspot.com adresinde upsye ek aku takmakla ilgili bilgileri denenmis yazi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.