Şimdi Ara

online ups e akü ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Online upsler hakında bilgi sahibi arkadaşlara bir sorum var

makelsan 2 kv online ups im var

normalde ups ek olarak 1 düzine (12 adet) olması lazım 12vlt 5 amp akü var bunlar ile cihaz yaklaşık 40 dakika gidiyor

Arkadaş da kulanmadığı 12 vlt 17 amp iki akü var bunları paralel bağlarsam bir sorun çıkarmı ?

veya en ekonomik ve sağlam şekilde ups in akü den çalışma süresini nasıl uzatabilirim ?=

örneğin ! araba aküsü bağlasam olurmu ?

Saygılar...

• Ben kamyon aküsü taktım ama benim ups seninki gibi birçok akülü değil. Tek bir aküsü vardı 12v luk. Çıkardım attım. Kabloları 40 cm kadar uzatım ve kamyon aküsünü taktım. Ancak şarz olması doğal olarak uzun sürüyor. Bunun için birde şarz aleti yaptım.

Yalnız seninkinde durum farklı. 12 adet akü var diyorsun. Bu 12 adet akünün 1 veya 2 hatta 5-6 tanesini değiştirip amperi yüksek takman birşey değiştirmeyecektir. Çünkü değiştirmediğin aküler yine çabuk bitecek ve ups en kapanacaktır.

Ya hepsini değiştirecen yada hiçbirine dokunmayacaksın
  • Aküleri paralel bağlarsan olur ama burada dikkat edilecek nokta aynı tip olmasıdır. Araba aküleri sulu aküdür bunun bağlanması doğru olmaz şarj atında çalışmaları farklıdır.
    2 tane olması bir sakınca yaratmaz ama daha fazlası şarz devresinde değişiklik gerekir bu'da ekonomik olmaz.
    Çalışma süresini uzatmak pratikte olamaz sebepleri de akülerin toplam performansı , devrenin kendi çalışması için harcadığı güç ve yük Bu 3'lü sabit olduğundan süre sadece yükü idareli kullanmakla uzatılabilir.
  • sağolun arkadaşlar cevaplar için

@Melih.yanardağ Aküler aynı tip demişsiniz hocam amper olarak mı yoksa voltaj olarakmı aynı olması gerek ?

Teşekkürler...

Saygılar...
  • Aynı Voltaj ve Amper olması en ideali olur.Ama aynıdan asıl kastım sulu akü bu işe uygun olmayacaktırdı.
  • sağol hocam
  • aküleri paralel bağlayınca kendileri üzerinden boşalabilirlermi bunun için herbirine birer diyot bağlanarak bi çözüm getirilebilirmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS için Akü tercihi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok o zaman şarz'da sorun çıkar.
    quote:

Orjinalden alıntı: encrypted

aküleri paralel bağlayınca kendileri üzerinden boşalabilirlermi bunun için herbirine birer diyot bağlanarak bi çözüm getirilebilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: firaz
    Online upsler hakında bilgi sahibi arkadaşlara bir sorum var
    makelsan 2 kv online ups im var
    normalde ups ek olarak 1 düzine (12 adet) olması lazım 12vlt 5 amp akü var bunlar ile cihaz yaklaşık 40 dakika gidiyor
    Arkadaş da kulanmadığı 12 vlt 17 amp iki akü var bunları paralel bağlarsam bir sorun çıkarmı ?
    veya en ekonomik ve sağlam şekilde ups in akü den çalışma süresini nasıl uzatabilirim ?=
    örneğin ! araba aküsü bağlasam olurmu ?
    Saygılar...

sevgili firaz..1 düzine dediğin aküler extra olarak dışarıdan mı bağlı yoksa ups'ye dahil mi..Yani kendi orjinal akü grubu bunlar mı?Her iki halde de formda anlatılanlarda bir eksiklik var gibi geldi bana.
    2 kw bir ups normal şartlarda (verimlilik açısından) 48 volt DC kullanır.12vdc teorik olarak olsa bile teknik açıdan 2kw ups için uygun değildir.12vlt 5 amp akü grubu ilk ihtimalle paralel/seri (3x4 karışık)bağlıdır.
    Herhangi bir akü bağlayacağın zaman bu konfigürasyona mutlaka sadık kalmak gerekir.çok değerli melih kardeşimizin dediği gibi takacağın aküler aynı volt ve amperde olmalıdır.Veya en azından aküleri test edip iyilerini seçebilirsin.Ama bu pek önerilmez.Hepsinin birden değişmesi en iyisidir.
    İlk önce sistemin kaç voltta çalıştığını tesbit et de ona göre önerilerimizi doğru olarak yazabilelim...Eğer 48 volt doğru ise 12v 17A akülerden 4 tanesini seri bağlayarak birazcık daha iyi bir sistemin olur...dedim ya..İlk önce sistemin kaç voltta çalıştığını tesbit etmen gerekiyor...
    Formdaki tüm arkadaşlara selamlar...

• mrb arkadaşlar, elimde online ups bir cihaz var... aküleri bitik vaziyette. makelsan marka bir ups.. içini açtığımda üç adet birbirne bağlı 12V 7Ah / 20HR tipte akü mevcut. şimdi ben bunun içindeki aküleri 12V 7Ah lık akülerle değiştirsem nasıl olur? 550W psulu yüksek watt çeken tek bir bilgisayar için bu ups fazla mı olur? eğer öyle derseni line interactive denilen ups lerden alacağım. Bu konulara çok az bilgim var, bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan görüşlerini yazmalarını rica ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

Orijinalden alıntı: opuslandia

mrb arkadaşlar, elimde online ups bir cihaz var... aküleri bitik vaziyette. makelsan marka bir ups.. içini açtığımda üç adet birbirne bağlı 12V 7Ah / 20HR tipte akü mevcut. şimdi ben bunun içindeki aküleri 12V 7Ah lık akülerle değiştirsem nasıl olur? 550W psulu yüksek watt çeken tek bir bilgisayar için bu ups fazla mı olur? eğer öyle derseni line interactive denilen ups lerden alacağım. Bu konulara çok az bilgim var, bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan görüşlerini yazmalarını rica ediyorum...

Nerdeyse 7 yıllık konuyu hortlattınız.
    Daha önceki kullanımda yetiyorsa yeni akülerde de yetecektir. Yenileyip ilk defa kullanacaksanız bilgisayarınızın konfigürasyonuna ve kullanımınıza göre en az15 dakika yeter.
    Selamlar.

cevap için teşekkürler, benim için elektrik kesildiğinde pc yi çok uzun süreler açık bırakması önemli değil, önemli olan HDD lerimi elektrik dalgalanmalarından korusun ve kesintilerde kapatma imkanı versin yeter :)

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Elinizdeki sağlamsa yani çalıştığına eminseniz;

Akülerini yenileyip bununla devam etmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
    Çünkü;
    1=O UPS şebeke gelen voltajı tam kontrol eder,yani sizin PSU'ya devamlı ideal voltaj girer.
    2=Sadece PC+ekran+ses kullanacaksanız umduğunuzdan daha uzun süre dayanır.
    3=Ülke ekonomisine katkınız olur,israf etmemiş olursunuz yani.(Çalışan varken yenisini almak)

Son olarak,mali durumunuz iyi ise jel akü almanızı tavsiye ederim.Hayırlı günler.

Cevabınız için teşekkürler, jel akü fiyatları bana biraz pahalı geldi hem zaten mevcut UPS'in performansından emin değilim,
    üzerindeki batarya kısmında kırmızı ışık yanıyor, sanıyorum bataryalar artık dibe vurmuş durumda. Umarım aletten yana
    bir sıkıntı yoktur. Yalnız fan sesi sıkıtı yaratacak gibi duruyor.

• quote:

Bende teşekkür ederim.
    Yukarda yazdığım gibi mali durumunuz iyiyse...Tabi bunun yerine yeni bir UPS almanız akü fiyatını yine katlayacaktır.

Ata sözümüz;ya yardan geç ya serden ne kadar doğru değilmi?
    Fan sesi için,içini açma durumunuz ve tekniğiniz varsa tavsiyem;fana giden kablo hattından bir işlemle voltajı düşürüp sesini azaltmanız olur.Bu işlem;regülatörlerle,wattlı dirençlerle olabilir.Ör;24V fan için 7815 regülatörünü kullanarak fan hızı ve sesi düşürdüm,şimdi rahatım.
    Tercih meselesi vesselam.

Artık ok yaydan çıktı, önce aküleri alacağım. Peki bu 7815 regülatör nereye takılıyor? Kablo hattına bağlanan hazır bir şeyse yapabilirim sanıyorum.

• quote:

Sayın opuslandia;
    Benim yaptığım 7815 devresinde 24 v. fan var.Sizin fan da 24 V ise tamam 7815 ile yapın ama fan 12 V. ise u durumda 7809 ile yaparsanız fan daha düşük devirli dolayısıyla daha sessiz çalışacaktır.

Deneyerek yapmak en güzeli,en garantisi 7805 ya da LM317 ile voltajı pot ile değiştirip en ideal,istenilen deviri kendiniz ayar edebilirsiniz.Kolay gelsin.

Değerli üstat :)

UPS üzerindeki fana baktım 12 Volt imiş. Uyardığınız iyi oldu. Bu regülatörü fana giden kablo üzerine mi takacağım? LM317 nedir onu hiç anlamadım, internetten bir araştırayım onu.

Bu arada sürpriz bir şekilde aküleri civardaki bir elektronikçiden uygun fiyata aldım. Yuasa marka akülerin tanesi 30 TL'den aldım ki internette bu marka 45'ten aşağı yoktu.
    Şu an itibariyle yeni aküleri UPS içine takmış bulunmaktayım, üzerinde daha önce kırmızı yanan ledler şimdi yeşil oldu. Şu an boşta çalışıyor, akülerin şarj olması için bekliyorum.
    Sorunsuz çalışacak gibi bir his var içimde :) 90 tl masrafla çöpe gidecek aletten online UPS KGK sahibi oldum sanırım :)

Şu an fan da çalışıyor, öyle aman aman rahatsız edici bir sesi yok ama daha sessiz olursa daha iyi olur elbette. Zaten odamdaki ortamı sessizleştirmek adına yakında PC içindeki
    fanları da değiştirmeyi düşünüyorum.
    Zahmet edip, bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

• quote:

Sizin adınıza gerçekten çok sevindim,hayırlı olsun.
    İşin aslı siz kırmızı ışık yanıyor dediğinizde ben onun sağlam olduğunu anlamıştım,zaten diğer bölümlerde UPS kontrol şeklini anlatırken, kırmızı ışık yanıp UPS kapanıyorsa UPS sağlamdır,aküsü bitmiştir,UPS işimize yarar şeklinde anlatımlarım olmuştu.

Her neyse siz LM317 v.b. bilmediğinize göre ve birde fan çok rahatsız edici değilmiş,boş verin işlem yapmayın.Hem uğraşmazsınız hem de orjinal kalır belki bozabilirsiniz yani.

Unutmadan,eğer aküler yeni ise 30 tl.ye hiç bir şey değil,malum aküler el yakıyor şimdi.Kullanın sağlıcakla.

Evet aküler yeni ve 30 tl idi, akşam şarj ettim aküleri ve sabah bilgisayar açıkken fişi çekip test ettim ve sorunsuz şekilde devreye girdi UPS :)

Yalnız fan çok büyük sorun olacak gibi duruyor çünkü PC ve ona bağladığım UPS yattığım odada duruyor, PC'yi kapatsam dahi bu UPS ve fanı çalışmaya devam ediyor. Gece sessizliğinde fan çok rahatsız etti. Mevcut fanı değştirmeyi düşünüyorum. Şu an sessiz bir fan arayışı içerisindeyim.

• quote:

quote:

İşin aslı siz kırmızı ışık yanıyor dediğinizde ben onun sağlam olduğunu anlamıştım,zaten diğer bölümlerde UPS kontrol şeklini anlatırken, kırmızı ışık yanıp UPS kapanıyorsa UPS sağlamdır,aküsü bitmiştir,UPS işimize yarar şeklinde anlatımlarım olmuştu.

Her neyse siz LM317 v.b. bilmediğinize göre ve birde fan çok rahatsız edici değilmiş,boş verin işlem yapmayın.Hem uğraşmazsınız hem de orjinal kalır belki bozabilirsiniz yani.

Unutmadan,eğer aküler yeni ise 30 tl.ye hiç bir şey değil,malum aküler el yakıyor şimdi.Kullanın sağlıcakla.

Evet aküler yeni ve 30 tl idi, akşam şarj ettim aküleri ve sabah bilgisayar açıkken fişi çekip test ettim ve sorunsuz şekilde devreye girdi UPS :)

Yalnız fan çok büyük sorun olacak gibi duruyor çünkü PC ve ona bağladığım UPS yattığım odada duruyor, PC'yi kapatsam dahi bu UPS ve fanı çalışmaya devam ediyor. Gece sessizliğinde fan çok rahatsız etti. Mevcut fanı değştirmeyi düşünüyorum. Şu an sessiz bir fan arayışı içerisindeyim.

kolay gelsin aldıgınız akünün markası nedir ve kaç A dir acaba bende fan arayışındayım 9*9 ölçüsünde hava akımı yüksek birşey arıyorum ama bulamadım henüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

quote:

kolay gelsin aldıgınız akünün markası nedir ve kaç A dir acaba bende fan arayışındayım 9*9 ölçüsünde hava akımı yüksek birşey arıyorum ama bulamadım henüz

Aldığım akü markası Yuasa, 12V 7ah kapasiteli. Şu an fan almak üzereyim. UPS için Noctua marka 8 cmlik fan alacaktım ancak balkon kapısının PVC sini matkap ile delip, UPS i Kapalı balkona koymaya karar verdim :) yani sorunu kökten halletme yoluna gittim. Sadece ona kablo çekmem gerekcek. Ama yine de UPS içindeki fanı değiştireceğim, XILENCE COO-XPF80 marka 8 tl lik bir fanla. Noctua fanı da kasamdaki işlemci soğutucu üzerindeki fanı değişirmek için alacağım 92 mm lik, 40 tl civarı.

• keşke alırken 9A olanını alsaydınız ve fiyat farkı ne kadar dı ki ? benim upsde 8 adet akü var haze marka ilk zamanlar 90 dakika kdaar gidiyordu şimdi yük durumuda değişti aradan 2 yıl geçti 70 dakika kadar dayandı %20 yük durumunda acaba
  • quote:

keşke alırken 9A olanını alsaydınız ve fiyat farkı ne kadar dı ki ? benim upsde 8 adet akü var haze marka ilk zamanlar 90 dakika kdaar gidiyordu şimdi yük durumuda değişti aradan 2 yıl geçti 70 dakika kadar dayandı %20 yük durumunda acaba

Açıkçası 9ah olanının fiyatını sormadım. Zaten benim için önemli olan PC'yi bir süre açık tutması ve tam koruma yapması. Şu an online UPS cihaz sorunsuz çalışıyor ancak şu an ses problemini çözmenin peşindeyim :)
  • quote:

quote:

keşke alırken 9A olanını alsaydınız ve fiyat farkı ne kadar dı ki ? benim upsde 8 adet akü var haze marka ilk zamanlar 90 dakika kdaar gidiyordu şimdi yük durumuda değişti aradan 2 yıl geçti 70 dakika kadar dayandı %20 yük durumunda acaba

Açıkçası 9ah olanının fiyatını sormadım. Zaten benim için önemli olan PC'yi bir süre açık tutması ve tam koruma yapması. Şu an online UPS cihaz sorunsuz çalışıyor ancak şu an ses problemini çözmenin peşindeyim :)

iyi günlerde kullanın bende fan alacam havaakımı yüksek bitane umarım bulurum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.