Şimdi Ara

UPS için Akü tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yklaşık 10 sene önce aldığım 1500va upsimin aküleri bitti ve değiştirmek istiyorum.
    içerisinden 2 ade pilot marka 12v-9ah akü çıktı.
    Önceki gün karaköy eminönü vs dolaştım ama biraz kafam karıştı, hem fiyat konusunda hem akü tercihi olarak.
    Bazı akülerin upste işe yaramayacağını felan söyleyen oldu. hemde fiyatları yüksekti.
    Şimdi n11 üzerinden araştırdığım 2 farklı akü mevcut fakat size danışmak istedim.
    Bu akülerden hangisini önerirsiniz ups için.?

ORBUS 12V 7AH 2ADET AKÜ : 70TL
    http://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/aku-12-volt-7-ah-kuru-sarjli-2-adet-orbus-marka-P54462280

OR-TEC 12V 9AH 2ADET AKÜ : 115TL
    http://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/or-tec-12v-9ah-kuru-aku-P111646620

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kuru akü kullanmak lazım içinden kaç volt akü çıktıysa aynısını al derim. amperi daha yüksek tut. bide ups nin içine sığdırmak ayrı dert boyutlara dikkat et.
  • Karaköyde hepi topu 2 tane batarya işi yapan adam var.Almadan döndüyseniz üzüldüm zaten 2 kere akbil basıt gitseniz git gel 10tl..
    Pilsan ve birikim pilleri.
    Orbus or-tec gibi markalar çok iyi aküler değillerdir. Piyasanın olabilecek en alt sevitesi markaları
    Yuasa,Eurostar,ritar gibi Markalar biraz daha üst sınıftır. Eurostar 7amperler şuan 50tl seviyesindeler.
    Agm tip Vrla Kuru bakımsız akü alacaksınız hocam.
    Ben Orbus v.s önermiyorum İyi bir akü 3-4-5 yıl gidecekse bile kötü aküler 1-2 sene ancak dayanıyorlar.
    10 Sene nasıl dayandı onuda anlayamadım kullanım/raf ömrü bile o kadar biçilmiyor iyi dayanmış.
    Dışarıya koymak suretiyle 12-18Amper gibi akülerde takabilirsiniz daha uzun süre dayanır.
  • 2006 yilinda ucuz yollu ups ararken, adamin biri bana zorla satti bu upsi (mecidiyekoyde)

Al cok memnun kalacaksin, dua edeceksin dedi. Gercektende oyle oldu. 1 pc 1 modem olarak kullandim. Hatta bazen ses sistemi bile takiliydi. Herkes 10 15 dk sure.alirken, ben tek pcde 40 45 dk kullandim yillarca. Akulerin omrude birden bitti. 3 4 ayda 5 dkya dustu sonrada sarj tutmaz oldu....

Neyse, sizin dediginiz gibi markalari almaya kalktigimdada ups parasina denk geliyor. Bu doviz kurlari cok yukseltti bu fiyatlari.

Orbus veya ortec gibi bir cok marka var, herkes kendi sattigi mali ovuyor. Tahtakalede bir dukkanda durust davrandi bir kisi, veya bana oyle denk geldi. Varta gibi markalar iyidir dedi vs. Iyice kafam karisti...
  • Vartada İyidir hocam ama Malesef fiyatlar böyle..
    Şarjlı Matkaplardada aynı olay var 100tl ye matkabı alırsın 100tl den fazla pilin bir tanesi tutuyor.
    Şarjlı elektrik süpürgelerindede..
    Bu kadar pahalı değildi 2 sene önce 7amper 30-35tl seviyelerinde satılıyordu.Ama kurşuna gelen zam ve Dövizle birlikte yine tavan yaptı.
    Örneğin 200A bir eurostar jel Akü şuan 2000tl seviyelerinde. 2sene önce 1100-1200tl bandındaydı.

Yine aynı şekilde uzun yıllar kullanmayı hedefliyorsanız iyi bir akü almakta fayda var.
    Orbus gibi aküler kısa sürede bozulacağından Orantılandığında daha fazla paralara denk geliyorlar.Bir defaya mahsus denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 23 Ocak 2017; 9:10:6 >
  • Almaktan vazgectim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.