Şimdi Ara

Notebook adaptörü ve voltaj regülatörü ile akü şarjı yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19V, 4.7A gücünde bir notebook adaptörü LM2596 Voltaj Düşürücüye bağlayarak voltajı 14 volta düşürsem ve bunu direkt araç aküsüne bağlasam şarj etmem mümkün mü? Yoksa olmayan elektronik bilgim ile kurduğum sistemin kendini imha etmesi saniyeler mi alır? Voltaj regülatörünün 3A e kadar akım geçirebildiği yazıyor bu akımı kendisi sınırlıyor mu?
    Bahsettiğim regülatör:
    www.hepsiburada.com
    Step Down Modülü DC DC Voltaj Çevirici LM2596 Voltaj Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/step-down-modulu-dc-dc-voltaj-cevirici-lm2596-voltaj-dusurucu-p-HBV000004VA3P?magaza=maker
    eğer bu akımı sınırlamıyorsa;

Akım sınırlama özelliği olduğu yazan XL4015 :
    www.hepsiburada.com
    Bu Doğru 5A 75W Step Down Çift Potans Voltaj Amper Düşürücü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/bu-dogru-5a-75w-step-down-cift-potans-voltaj-amper-dusurucu-modul-xl4015-p-HBV00000QDCNF

Bu ikisinden birini kullanarak 12V 72A otomobil aküsünü şarj edebilmem mümkün mü?

• Lm2596 entegresi ve karttaki bobinin yapısı isteseniz de çıkış akımını 3 amperden fazla zaten veremez. Yapmak istediğiniz şey olur, bu konuda bir sıkıntı yok. Sadece akü tamamen boşken iç direnci yüksek olacağından entegre fazla ısınabilir onu takip etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 14 Şubat 2020; 21:24:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Ben akünün bağlar bağlamaz fazla akım çekerek kartı yakabileceğini düşündüğümden sormak istedim. İş müsait zamanda denemeye kaldı. Akü 72A olduğundan daha yüksek amper kapesitesi olan uygun bir devre bulursam onu da alabilirim. Akım ayarı olana fazla para vermeme gerek yok o zaman. Soğutma içinde 5V ile çalışan fanlar var elimde belki takabilirim. Tekrardan teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 volt 8 amper led trafosu alın adjusttan voltajı 14 volta getirin gereklli bağlantıları yapın olsun bitsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kingsizesunnia K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Akümde şuan sorun yok yeniledim. İleride tekrar far açık unutursam usta çağırmak yerine aküyü garajımda şarj edebilmek için sormuştum. Şu aleti de planı uygulamak üzere hazırda dursun diye aldım: ---
    Led trafolarım zaten var ama en güçlüsü 2 amper ve 12 volt .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 14 Aralık 2020; 19:57:47 >
  • 12v led trafoları 5 amper al kalibrasyonundan aç 14volta iş bitti defalarca yaptım varsa bul çevreden yoksa alıver

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.