selamlar,200w 4 adet panelim,24v 3000w pwm şarjlı inverterim,24v 30a mppt şarj cihazım ve 4 adet 100a jel aküm var,güneş panellerinden seri bağlantı ile (100v, 1200w mppt ye bağlanabiliyor) mppt ye,mppt den akülere,akülerden invertere giriş yaptım,akülerim bitene kadar sistemim çalışıyor,inverter kapanıyor,akülerim dolunca inverter kendini açmıyor. burada bu işi bilenlerden yardım istiyorum,iki panelimi invertere,iki panelimi mppt ye bağlasam,inverterim kendi uyanırmı,akü grubumu böyle şarj etsem sisteme ve akülerime zarar verirmiyim,güneş panellerimi seri bağlarsam 48v 8a elde ederim,iki şarjda birleşince 24v 16a yapar diyorum ama pratikte denemedim,siteme zarar veririm diye korkuyorum,fiyatları biliyorsunuz,bende emekliyim,bozulanın yerine yenisini alamam.bilen arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var,ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
hem pwm şarjlı inverterde hem de mppt şarj cihazından aynı akü grubunu şarj etmek
-
-
"akülerim dolunca inverter kendini açmıyor."
--Sisteminizde bir sorun var. Ayarlarınız yanlış olabilir veye cihazınız bozuk olabilir bunu en kısa sürede tespit edip onarmanızı öneririm. Solar sistemin en büyük avantajı otomasyondur. Güneş olduğunda veya batarya grubunuzun belirli şartlara bağlı olarak çalışmasıdır.
"iki şarjda birleşince 24v 16a yapar diyorum"
--Her sistemin kendi sınırları var. Solar şarj kontrolcünüzün(Sşk) ve inverterinizin özelliklerini yazmamışsınız. Birden fazla sşk kullanmak yaygın bir durumdur ve avantajları vardır. (Birden fazla açıda panel yerleştirme, farklı özellikteki panelleri gruplama, gölgelenmede zararı azaltma, bunun bir ilerisi optimiser onda her paneli tek tek kontrol ediyorsunuz.) Dikkat edeceğiniz her iki sşk batarya kimyasına uygun şarj parametrelerinin girilmesi ve toplam şarj A ve W batarya üretcisinin izin verdiği sınırlar içerisinde olması.
Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X