Bugün bir onvo televizyon aldım. Yanlışlıkla aging view e giriş yaptım, televizyon o renkli ölü piksel test ekranından çıkmıyor. Tv üzerinde herhangi bir tuş yok. Kumanda hiçbir şekilde işlemiyor. Bütün tuşlara basmama rağmen bana mısın demiyor. Haftasonu ve yarın da resmi tatil olduğu için servis de kapalı. Kafayı yemek üzereyim yardımcı olacak var mı acaba ? |
Onvo TV Aging Mode: Ayrıntılı Bir Açıklama
Modern televizyonlarda yer alan Onvo Aging View özelliği, ekranınızın yanmasını önlemeye yönelik bir teknolojidir. Bu mod, ekranın tamamının kısa bir süre için tek bir renkle statik olarak görüntülenmesini sağlar.
Aging View Nedir?
Aging View, statik bir görüntü ekranda uzun süre görüntülendiğinde oluşan ekran yanmasını önlemek için tasarlanmıştır. Bu yanma, ekranın belirli alanlarında kalıcı izlerin oluşmasına neden olabilir.
Aging Mode Ne Demektir?
Aging mode, Aging View özelliğinin uygulandığı moddur. Bu modda, televizyon ekranı tek bir renkle doldurularak statik bir görüntü oluşturulur. Süre genellikle birkaç saattir.
Aging View Nasıl Kullanılır?
Onvo TV'lerinde Aging View özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Televizyonunun ayarlar menüsüne git.
- Aging View veya Aging Mode seçeneğini bul ve etkinleştir.
- Televizyonun ekranda tek bir renkle statik bir görüntü gösterecek şekilde birkaç saat açık bırak.
- Süre dolduktan sonra Aging View özelliğini kapatabilirsin.
Aging View'den Çıkış Yapma
Aging View modundan çıkmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Televizyonunun uzaktan kumandasındaki Exit düğmesine bas.
- Televizyonun bekleme moduna geçmesine izin ver.
- Televizyonunu tekrar aç ve Aging View özelliğinin devre dışı kaldığını onayla.
Onvo TV'lerindeki Aging View özelliği, ekran yanmasını önleyerek televizyonunun ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Bu özelliği düzenli olarak kullanarak ekranının sağlığını koruyabilir ve görüntü kalitesinin zaman içinde bozulmasını önleyebilirsin.