Şimdi Ara

OOP Mucitlerinden Biri Barbara Liskov

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• OOP yaklaşımı Alan Kay ve Barbara Liskov'un metodoloji çalışmaları sonucu ortaya çıkmış. O nedenle tek bir kişiye atanamıyor bu yaklaşımın mucitliği. Güzel bir video. İzlemenizi tavsiye ederim. Bu arada Alan Kay'in major'ı aslında biyolojiymiş. OOP tasarlarken hücrelerden ilham almış. Hücrelerin içlerinde bir sürü operasyon var ve orada ne döndüğü diğer hücreleri ilgilendirmiyor. Önemli olan o hücrenin sistemdeki görevi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 29 Kasım 2019; 21:2:12 >

• Güzel video. Paylaştığın için teşekkürler. Takım liderim güzel bir liskov subsitution tanımı anlatmıştı. Vekil öğretmen durumunu düşünün. Vekil öğretmen asıl öğretmenin görevini yapar ama onun sahip olduğundan fazla yetkiye ve davranışa sahip değildir. Onun 'yerini' doldurur.
  • Ben bu "OOP mucitleri" tanimlamasinı şüpheli buluyorum, bu olay birkaç Amerikalıya atfedilecek birşey değil, mesela 1960'lı yıllarda Norveç'li Nygaard ve Dahl tarafından tasarlanan Simula'da class, object, inheritence, polymorphism falan hepsi varmış
    en.wikipedia.org
    Simula - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Simula
    ama çoğu kişi bilmiyor bunu.

Konuşma güzeldi, özellikle Software Crisis konusu eski günleri bana hatırlattı, öğrenciyken elimize geçen her bilişim dergisinde o konu olurdu, şimdi kalmadı artık öyle bir mevzu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Turing Award'e baktım. Dediğiniz isimlere Alan Kay ve Barbara Liskov'dan önce şöyle denilerek ödül verilmiş: "For ideas fundamental to the emergence of object-oriented programming, through their design of the programming languages Simula I and Simula 67."
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Ben bu "OOP mucitleri" tanimlamasinı şüpheli buluyorum, bu olay birkaç Amerikalıya atfedilecek birşey değil, mesela 1960'lı yıllarda Norveç'li Nygaard ve Dahl tarafından tasarlanan Simula'da class, object, inheritence, polymorphism falan hepsi varmış https://en.wikipedia.org/wiki/Simula ama çoğu kişi bilmiyor bunu.

Konuşma güzeldi, özellikle Software Crisis konusu eski günleri bana hatırlattı, öğrenciyken elimize geçen her bilişim dergisinde o konu olurdu, şimdi kalmadı artık öyle bir mevzu.
    Doğru bir noktaya temas etmişsiniz. Simula, object-oriented kavramının ilk kez pratiğe dökülmesidir. Smalltalk ise bundan sonra gelir. Bun konu hakkında beğendiğim bir makale var. İşin tarihini çok güzel anlatmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.