Şimdi Ara

Opamp Sorunu ??? (karşılaştırıcı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar karşılaştırıcı olarak 741 opamp kullanıyorum fakat çıkış olarak 0 veya 5V almam gerekirken, 2.10V ve 4.70V değerlerini alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ??? Teşekkür ederim şimdiden...

• sebebi 741 in ideal opamp özelliğinden uzak olmasıdır.
    çıkışı hiçbir zaman Vcc veya Vee ye erişemez...
  • yaptıgın devrenin şeklini koyarsan sonuca daha çabuk ulaşırsın
  • r2d2droids hocamın dediği dogru sanırım siz tek kaynak kullandınız
  • bunu bilmiyordum...peki çıkışta almış olduğum değerler normal mi ? 2.10 ve 4.70 V değerlerine yakın değerler mi verir karşılaştırıcı olarak kullanılan 741 ?
    ayrıca, komparatör olarak kullanıldığında 0 ve 5V civarı değerlerini alabileceğim bir opamp önerebilir misiniz ?
  • beslemeyi şöyle versen -2.10 0 +5.30 sonuç düzelebilir yani simetrik besleme
  • evet tek kaynak kullanıyorum devrenin tümünde ama komparatör devresini bağımsız olarak kurduğumda da aynı sonucu veriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELECTRIFY

bunu bilmiyordum...peki çıkışta almış olduğum değerler normal mi ? 2.10 ve 4.70 V değerlerine yakın değerler mi verir karşılaştırıcı olarak kullanılan 741 ?
    ayrıca, komparatör olarak kullanıldığında 0 ve 5V civarı değerlerini alabileceğim bir opamp önerebilir misiniz ?

2.1 ve 4.7 741 için makul değerler. yük direnci yokken ölçtünüz değil mi? yük direnci azaldığında voltage swing daha da daralır haberiniz olsun. besleme gerilimi seviyesine yaklaşmak istiyorsanız rail to rail opamp kullanmanız gerekir...
  •  Opamp Sorunu ??? (karşılaştırıcı)

şunu bir dene işini görecektir fakat şuna dikkat et transistör lü kısım opampın değerini tersliyor bunu halletmek için karşılaştırdıgın degerleri opampta yer değiştir

ya trs nin bazına direnç koymamışım orayada 1k lık direnç atıver ve r2 yi 3.3k yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cundali11 -- 19 Mayıs 2007; 2:23:29 >
  • nationalin lmc serilerine bir bak lmc660 işini görür sanırım yada benim bulduğum lmc6482
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için...Ben opampın çıkışını pic'e veriyorum. opampın çıkışında bir gerilim bölücü oluşturarak sorunu hallettim sanırım. cundali senin yollamış olduğun devrede buna benzer bir mantıkta çalışıyor sanırım. ben gerilim bölücüyü eklerken sen devreyi yollamışsın. allah razı olsun. seni de uğraştırmış oldum. iyi geceler şimdilik (:
  • AD822...Dual opamp
    3-36 V singele sup...
    -+1,5V/18V dual sup...

Tek kusuru 8 dolar civarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.