Şimdi Ara

Opel 111 yıl enjoy pakedi (astra sedan) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
661
Cevap
2
Favori
190.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sariasker

İyi geceler arkadaşlar Ankara Opalda 13 ocakta 41000 TLye sipariş verdiğim gümüş gri aracımın bu perşembe geldiğini söylediler ancak aracı indirirken bagajında çökme oluşmuş 1300 TL hasar indiriminden bahsettiler ve ayın 25inde aynı renk aracın yine ellerinde olacağını söylediler. Ben 25inde gelecek aracı istedim ne de olsa 0 araç alıyorum ne gerek var...

valla ne diyim artık sıfır araç alırken bile expertiz yaptırmak şart bende uygun bi zamanda expertiz yaptırıcam umarım sakat çıkmaz...bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurdilek -- 24 Ocak 2011; 20:58:40 >
  • arkadaaşlar geçen hafta bi ara yolda birden önüme köpek fırladı görmemle çarpmam bir oldu...küçük bişeydi allahtan çokta hasar olmadı arabayı bursa neskarda yaptırdım kaskodan aman diyim hayvanlara ve çocuklara çok dikkat edin ne yapcakları hiç belli olmuyor...
     Opel 111 yıl enjoy pakedi (astra sedan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurdilek

quote:

Orijinalden alıntı: sariasker

İyi geceler arkadaşlar Ankara Opalda 13 ocakta 41000 TLye sipariş verdiğim gümüş gri aracımın bu perşembe geldiğini söylediler ancak aracı indirirken bagajında çökme oluşmuş 1300 TL hasar indiriminden bahsettiler ve ayın 25inde aynı renk aracın yine ellerinde olacağını söylediler. Ben 25inde gelecek aracı istedim ne de olsa 0 araç alıyorum ne gerek var...

valla ne diyim artık sıfır araç alırken bile expertiz yaptırmak şart bende uygun bi zamanda expertiz yaptırıcam umarım sakat çıkmaz...bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun ...

saol kardeş hayırlısıyla bi kontağını çevirsem

• quote:

arkadaaşlar geçen hafta bi ara yolda birden önüme köpek fırladı görmemle çarpmam bir oldu...küçük bişeydi allahtan çokta hasar olmadı arabayı bursa neskarda yaptırdım kaskodan aman diyim hayvanlara ve çocuklara çok dikkat edin ne yapcakları hiç belli olmuyor...

Geçmiş olsun. Daha dikkatli olalım
  • bizde aracımızı aldık fakat 150 km olmasına rağmen tüketim 14-15 arası bu düşermi.(araç şehir içinde kullanıldı)
  • quote:

arkadaaşlar geçen hafta bi ara yolda birden önüme köpek fırladı görmemle çarpmam bir oldu...küçük bişeydi allahtan çokta hasar olmadı arabayı bursa neskarda yaptırdım kaskodan aman diyim hayvanlara ve çocuklara çok dikkat edin ne yapcakları hiç belli olmuyor...
     Opel 111 yıl enjoy pakedi (astra sedan)

geçmiş olsun.
  • quote:

Geçmiş olsun.
  • hepiniz sağolun arkadaşlar kimsenin başına gelmez umarım adamın morali çok bozuluyo daha 2000 km de boyandı canım araba allah hepimizi beterinden saklasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djak34

bizde aracımızı aldık fakat 150 km olmasına rağmen tüketim 14-15 arası bu düşermi.(araç şehir içinde kullanıldı)

düşer mutlaka benim arttı şu aralar tüketim soğuklar bile etkiliyor hemen e şehiriçi araç yeni biraz sabır...bugün arka diskler çizik diye balıkesir tınaza götürdüm aracı şu an için normal dediler arka balatalar serttir önlere göre çizer dediler, ama pek tatmin olmadım birde ankaraya gittiğimde göstericem servise,.bakalım ne olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurdilek -- 25 Ocak 2011; 21:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenAnk

Arkadaşlar Selamlar,

Ana bilgi ekranından anlık ve ortalama tüketimleri kaldırma şansımız yok mudur? Sürekli görmek zorunda mıyız? Özellikle anlık tüketimi?

Teşekkürler.

Ben de aynı dertten muzdaribim.Her an ne tükettiğimi görmek istemiyorum arkadaş.Psikolojim bozuluyor.Millet 4 yakmış ben 6 ile geziyorum diye...

Bir de arkadaşlar araç 120 km hızdan sonra araba direksiyona çok titreşim veriyor.Bu acaba sizde de var mı yoksa benim arabada mı sıkıntı var.Bir de bu 6. vitese hemen geçmek mi mantıklı yoksa 3000 devire gelecek hıza ulaşınca mı geçmeli.Tüketim açısından.
  • Benim araba 1500 km oldu 160 a kadar çıktım ama hiç titreşim hissetmedim. Acaba aracının rot-balansında mı sıkıntı var? Sıfır araçta olabilir mi bu bilmiyorum ama bir baktır bence.

Yakıt konusunda da şöyle bir paylaşımda bulunmak istiyorum, benzinli arabadan dizele geçince bir burukluk olmadı değil hani, atiklik, çabukluk açısından. Ama Shell V-Power Diesel +GTL diye yakıtı var (biraz reklam gibi oluyo ama) ilk depoda normal dizel aldım ve dizel aracın hayal kırıklığını yaşadım ancak ikinci depoda bu +GTL yi alınca araba acaip değişti benzinlileri aratmıyor, arbanın çekişi, gücü, turbonun şahlanması daha bir fark edilir oldu. Herkese tavsiye ederim normal dizelden 40 kuruş fazla (~3,66 TL) fakat gerçekten fark yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macellanus -- 26 Ocak 2011; 10:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorer313

quote:

Arkadaşlar Selamlar,

Ana bilgi ekranından anlık ve ortalama tüketimleri kaldırma şansımız yok mudur? Sürekli görmek zorunda mıyız? Özellikle anlık tüketimi?

Teşekkürler.

Ben de aynı dertten muzdaribim.Her an ne tükettiğimi görmek istemiyorum arkadaş.Psikolojim bozuluyor.Millet 4 yakmış ben 6 ile geziyorum diye...

Bir de arkadaşlar araç 120 km hızdan sonra araba direksiyona çok titreşim veriyor.Bu acaba sizde de var mı yoksa benim arabada mı sıkıntı var.Bir de bu 6. vitese hemen geçmek mi mantıklı yoksa 3000 devire gelecek hıza ulaşınca mı geçmeli.Tüketim açısından.

altıncı vitesi 2000-3000 devir arası kullanmaya özen gösteriyorum çünkü daha düşük devirlerde en küçük meyillerde tüketim çok daha artıyor malum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: explorer313

quote:

Arkadaşlar Selamlar,

Teşekkürler.

Geçen hafta sabah 6, izmir havaalanından bornovaya gidiyorum. Havalanının kapısından çıktım gaziemir'e doğru ilerlerken (hız 50-60) birden direksiyon titremeye başladı 3-4 sn kadar, ekranda hemen kayma tehlikesi yazdı
    Huyunu hala çözebilmiş değilim
    170'e kadar çıktım otoyolda aynı gün hiçbir titreme olmadı. Hızlandıkça sanki daha çok tutunuyo gibi bir his verdi bana
    6. viteste 2.500 d/d 130 km/h çok iyi (Ses ve tüketim açısından ideal ) 100'den sonra atıyorum genelde 6'ya ben, babam hala alışamadı 120'yi geçtiği oluyor 5. viteste

• Arkadaşlar bende de 111 yıl 1.3 cdti var dış dikiz aynaları elektrikli kumandalı ısıtmalı diyor, elektrikli kumandasını çözdüm ama bunun ısıtması için ayrı bir düğmesi var mı nasıl oluyor anlamadım gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seberhan1907 -- 28 Ocak 2011; 13:20:06 >
  • Arka cam buğu çözücü tuşuna basıldığı zaman aktif oluyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: seberhan1907

Arkadaşlar bende de 111 yıl 1.3 cdti var dış dikiz aynaları elektrikli kumandalı ısıtmalı diyor, elektrikli kumandasını çözdüm ama bunun ısıtması için ayrı bir düğmesi var mı nasıl oluyor anlamadım gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonjovi0433

Arka cam buğu çözücü tuşuna basıldığı zaman aktif oluyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: seberhan1907

Arkadaşlar bende de 111 yıl 1.3 cdti var dış dikiz aynaları elektrikli kumandalı ısıtmalı diyor, elektrikli kumandasını çözdüm ama bunun ısıtması için ayrı bir düğmesi var mı nasıl oluyor anlamadım gitti..

Alışacağız alışacağız :))
    Teşekkürler
  • Merhaba;

Uzun uzun inceledikten sonra 3 ay önce Astra Sedan 1.3 cdti 111.yıl versiyonunu aldım.
    Elimden 3 opel geçti. Astra 2001 1.4 benzinli. Bunu LPG li yapmıştım ve sattım; Corsa 2008 1.2 easytronic benzinli bu da halen bende. Araçların hepsini 0 km aldım.

LPG işinde profesyonel anlamda 3 sene çalıştım. Artık başka sektördeyim.

Benzinli, LPG'li opeller beni hiç üzmedi ama dizel ekonomisi her zaman üstündür bu sebeple şimdi dizele geçtim.
    Sedan 111. yılın donanımı ve özellikle Muhteşem bagaj hacmini çok beğendim. Kampçılık gibi bir hobim olduğundan, hem yerden yüksek olması, hem de her türlü malzememi yükleyebilmem adına çok uygun bir araç. Bu hobi için bir jip daha iyi bir seçenek belki ama hem yüksek vergileri hem de uzun yolda yorucu olması sebebi ile tercih etmedim.

Gelelim 3 ayda 7000 km yaptığım araçla ilgili izlenimlerime;

1. Birçok yerde karşılaştığım ve aracın yokuş çıkamaması, düz yolda bile zor gitmesi gibi ağır iddiaların kesinlikle doğru olmadığını, bu şikayetin muhtemelen acemi şöförlük ve bilgi eksikliği ilgili olduğunu tespit ettim. Dizel motor için normal olan ağır devirlenme ve ilk vites hantallığı bu şekilde algılanmış. Bu araçta sık sık vites değiştireceksiniz bu sebeple de 6 ileri zaten.

2. Yakıtı bir harika. 5-6 litre arası tüketimlerle oldukça keyifli ve 90 km ye ayarlama derdi olmadan 130-140 km/h süratlerle seyahat edilebiliyor. Arabayı ilk kullandığım günlerde birkaç gün hava klima gerektirdi ve klimalı da kullandım. Klimanın tüketime olan etkisi benzinliye göre daha az.

3. Gürültü seviyesi benzinliden fazla olsa da, 3. vites sonrası fark kalmıyor. Motor soğukken elbette oldukça gürültülü ama 3-4 dk sonra bu sorun ortadan kalkıyor.

4. ilk 3000 km sonunda yol bilgisayarı tüketim değerinin başta düşündüğüm gibi gerçek tüketimle net uyuşmadığını tespit ettim. Kabaca %4 düşük gösteriyor bilgisayar. Depoyu fullediğinizde 33 lt görünen tüketimin 34.5 lt civarında olduğunu anlıyorsunuz. Çok mühim değil.

5.Araç son derece keyifli ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Uzun yolda giderken yolun bitmesini istemiyorsunuz. Yol tutuşu harika, frenler daha önce kullandığım opel dışındaki diğer araçlar ve eski opellerim dahil hepsinden daha fazla güven veriyor. Bunda EBD ve CBC nin de etkisi var şüphesiz. Sürücü hariç 1308 kg lik bir aracı kolayca yavaşlatan ve şu ana kadar 1 kez gereken ani frenlemeye karşı aldığım tepki aracın frenlerine hayran bıraktı beni.

6. Müzik sistemine 10 üzerinde 7-8 puan verdim. Ben çıstakçı değilim ama müzik kulağım iyidir. Aynı parçaya ait MP3'ü aux kanalına creative mp3 player ile bağladığımda, aracın kendi playerine göre daha kaliteli ses alabiliyorum. Sistem iyi değil demiyorum ama sadece iyi diyebilirim. Çok iyi ya da mükemmel değil.

7. Otomatik klima harika. Önceki araçlarımda manueldi. Şimdi kalorifer ya da soğutma ayarı yapmıyorum. Auto modunda istediğim dereceyi ayarladığımda ve üfleme modunu da Auto yapınca nereden araca girdiğini anlamadığım bir serin veya sıcak (ihtiyaca göre) hava içerisini dolduruveriyor. Ne klimada yüzünüze, ayağınıza ya da belinize vuran bir rahatsız soğukluk ne de ısıtmada ayağınızı , yüzünüzü rahatsız eden bir sıcaklık hissetmiyorsunuz. Nasıl ısındığı veya soğuduğu anlaşılmıyor. Açıkçası uzunca bir süre kullandığım dizel bir mercedesin Otomatik kliması bile bu kadar iyi değildi...

8. Aracın yolcuları da çok memnun kalıyor. Arka koltuk diz mesafesi ve konforu gayet iyi.

9. Farları orjinal bıraktım sevmediğim ve bazı sakıncaları sebebi ile xenon taktırmadım. Hafif ayarsız gibiler. Aydınklatma kalitesi için de 10 üzerinden 8 veriyorum. Bu benden alınacak iyi bir nottur.

10. Lastikler Bridgestone Turanza... bunlar biraz gürültülü. Ancak boyut olarak çok iyiler. Yol tutuşunu destekliyor ve ani frende dahi kızaklamaya zor geçecekleri anlaşılıyor zira ani frende ABS devreye girene kadar ciddi bir yavaşlama yaşadım. 2008 model benzinli Corsa'mın lastikleri daha ince ve hafif frende bile ABS takırtısı hemen hissediliyor.

11. Aracımı son hıza fazla zorlamadım.. ilk 2000'i geçince 170 i geçtim birkaç dakikalığına ama dip gaz yapmadım, anladığım kadarı ile 180-190 a kadar çıkabilir. Bu sadece deneme amaçlıydı. Ben "şeytan kulağına kurşun" vukuatsız 1 milyon km devirmiş sakin bir şöförüm. Normal yolda max 90-110 cu , otobanda max 120-130 cu bir kişiyim. 20 li yaşlarda broadway ve doğanlarla çok hız yaptım. O zamanlar kanımın akış hızına uyardım. O arabalarla ölmeden bu zaman geldim ama artık son 10 yıldır efendi ve sakin kullanıyorum.

12. Aracın debriyajında ilk günden beri hissettiğim bir darbeli çalışma var. Yani hafifçe debriyaja basınca ayağımı motorla senkronize şekilde titreten birşey bu. Araştırdım ki bu çift kütleli volandan kaynaklanıyor. Bu normalmiş yani... Ben de debriyaj konforuna 10 üzerinde 4 veririm..

Şimdilik bu kadar kullanımdaki durumlara göre güncelleme yapacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: vdss

Objektif ve bilgilendirici yazınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdss

Fren konusunda ne yazık ki size katılmıyorum. Kullanmış olduğum diğer araç olan Astra G HB ile karşılaştırınca arada fark olduğunu yaptığım ani frenlemeler ile anladım. Ki zaten çoğu opel forumlarında da belirtildiği gibi HB'lerin frenleri kadar iyi olmuyor sedanlar. Bu da kasa ağırlığından kaynaklansa gerek
  • Yeni astra sedan cdti enjoy 111. yıl hakim gri aracımı dün teslim aldım ankara opal'dan hediye ettikleri karter korumayı takmayı unutmuşlar ama daha sonra geldiğimde bu hatayı fazlasıyla telafi edeceklerini söylediler. Yeni aracım ile ilgili ilk söyleyebileceğim imzamdaki focustan sonra bu aracın 1,3 ve 90 hp olmasına rağmen çok çok iyi performans verdiği. Tabi bunlar 1 günlük deneyim. 6. vites harika bir olay aracı aldıktan sonra kırıkkaleye geldim. 5. viteste bağırdığını düşünmeye başladığım an 6. vites aklıma geldi (alışkanlık işte) ve aracın düşük devir ve yüksek hızda akıp gitmesi çok hoşuma gitti. Klima, radyo/mp3 çalar, cc, ve yağmur sönsörü şimdilik biraz karışık gelsede zamanla pratik kazanacağıma eminim. Bu arada Elmadağ civarlarında eski kasa passatla kapıştım desem yeridir. serviste rodajın 1000 km olduğunu ve aracı zorlamamam gerektiğini motor açma diye bir olayın olmadığını söylediler. Yakıt olarak bir dizel cimrisi diyebilirim tabi rodaj dolunca yakıt daha da düşecektir. İç genişliği ve bagaj hacmi Focus kadar olmada işçiliği, malzeme kalitesi, donanımı, farları, rengi ve 6. vitesi ile beni çok mennun etti diyebilirim. zamanla diğer deneyimlerimi de mutlaka paylaşırım.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.