Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.3 CDTI almayı düşünüyorum.Artıları eksileri nelerdir? Tavsiyelerinizi bekliyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
3
Favori
437.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esd508

quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen07

quote:

Orijinalden alıntı: esd508

selamın aleykum bende bırkacgun once araımı degıstırp yenı astra 1.3 aldım aracı kullanmak dha nasıp olmadı ama dusuncelerım var rampada kalırmı zorlarmı motor yeterlımı oncekı aracım cruze du otobanda duz yolda arac kacıyordu surus cok zevklıydı ama rampalarda 1.6 olmasına ragmen tıkanıp kalabılıyordu sız ne dusunuyorsunuz bu durumda

hayırlı olsun aracınız,aracın performansı kullanma stilinize göre değişir.eğer bagaj full dolu,klima sürekli çalışıyor ve de 5-6 kişi bindiyseniz tabiki araç zorlanıyor.ben 3 yıldır kullanıyorum 1.3 motoru.3-4 kişilik çekirdek aile için çok ideal bir araç bence o yüzden peynir ekmek gibi satılıyor performansı da yeterli.tabi siz nasıl kullanacaksınız bilemem ama aşırı performans beklememelisiniz.

COK TESEKKURLER KARDESIM HANI ZORLANMA DERKEN YOLDAN DONMELER OLMASA ICIMIZE BIRAZ TURBO SU DOKUYOR AMA BAKALIM ARTIK

Turbo gercekten isin icine dahil olarak bir kere o hor gordugunuz 1.3 motorun aslinda hic de kucumsenemeyecek bir performansa cikmasina neden olmaktadir.
    Bence bu sinifin en az yakan ihtisami ile gorenleri sasirtan bir aracina sahip olmak benim icin memnuniyet verici bir durumdur.

• Artıları

* 1.3 CDTI motor ile yakıt tasarruf başarısı.
      * 200 Nm tork ile 1.750 devirden sonra koltuğa ciddi şekilde yapışma hissi. Özellikle 2. vites.
      * Kapısını bile açarken hissedilen güvenlik duygusu.
      * Bu sınıfta en çok tutulan otomobil diyebiliriz.
      * İç mekan ferah, plastik malzeme çok olsa da şehir içinde tıkırtı duymak çok zor.
      * Sert süspansiyonlar, bizim yollarımıza adapte edilmiş gibi. Sorunsuz.
      * Virajlara girdiğinizde ESP varmış gibi savrulma yok kadar az.
      * Ses sistemine de söylemeden geçemicem. Gayet başarılı.
      * Vites geçişlerini çok rahatlıkla yapabiliyoruz.
      * Bakımları bu düzeyde arabaya göre çok uygun.
      * 6 vites rahatlığına alışmak.
      * İyi bir fren sistemi var.
      * Cruise Control, park sensörü, sunroof gibi donanımları mevcut.
      * Tabii vergi avantajı da cabası.

Eksileri

* 1.750 devir öncesi tamamiyle ölü bir motor. Kendi içinde sanki savaşıyor gitmemek için.
      * Klima açıkken kalkışda sorun yaşanması.
      * Yüksek hızlarda çok olmasa bile tıkırtıların olması.
      * Arka koltuktakilerin çok rahat olmaması.
      * Donanımları biraz daha arttırabilirlerdi.

Kısaca yaklaşık 8 yıldır tutulan bir kasa. Türk insanının sevdiği bir kasa. Özellik bakımından da iyi bulduğu araçlardan biri. 2. el piyasası da kuvvetli bir model. Alıcak olan ve/ya almış olan arkadaşlara hayırlı olsun.

• ben de 1.3 sedan dizel sıfır aldım. şimdiye kadar oldukça memnunum. arabanın özelliklerini iyi bildiktn sonra hiçbir sıkıntı yaratmıyor. ful dolu ne yokuşlar çıktım bu arabayla. binen arkadaşlarım1.3 olduğuna inanamıyorlar. bir önceki aracım 1.6 bezinli idi. aralarında hiç fark yok hatta ara hızlanmalarda filan bu ondan daha seri gibi. suanda bu özelliklerde diğer c sınıfı araclar 60 bin liraya yaklaşmışken bu arabanın fiyatı gayet uyugun. kimse korkmasın kardeşim alın gönül rahatlıgıyla kullanın. sitelerde yorum yazanların çoğu ergen. arabayı ya 1 kere kullanıyo yada kulaktan dolma bilgilerle yazıyo sitelere. (adam buzlu yolda altında kar lastiği de yok arabası kayıyo sonra bu araba iyi değil diyo. gersini siz düşünün internetteki yorumların)sonra milletin kafası karışıyo. bir akrabamda hb dizeli vardı 160 bin kmlere kadargeldi kendi ikinci el almıştı. bakım dışında servise gittiğini hatırlamam. ben de onun tgavsiyesiyle aldım. Burdan yorumlara bakarsak hiç araba alamayız marka model farket etmez. Eger ki aracınızda fabrikasyon bir hata yoksa düzgün kullanırsanız ve bakımlarını aksatmazsanız sizi üzecegini pek sanmıyorum. ben devlet memuruyum hız tutkunu değilim ve benim ihtiyaçlarımı her anlamda fazlasıyla karşılıyo. TAVSİYE EDERİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: opulat

ben de 1.3 sedan dizel sıfır aldım. şimdiye kadar oldukça memnunum. arabanın özelliklerini iyi bildiktn sonra hiçbir sıkıntı yaratmıyor. ful dolu ne yokuşlar çıktım bu arabayla. binen arkadaşlarım1.3 olduğuna inanamıyorlar. bir önceki aracım 1.6 bezinli idi. aralarında hiç fark yok hatta ara hızlanmalarda filan bu ondan daha seri gibi. suanda bu özelliklerde diğer c sınıfı araclar 60 bin liraya yaklaşmışken bu arabanın fiyatı gayet uyugun. kimse korkmasın kardeşim alın gönül rahatlıgıyla kullanın. sitelerde yorum yazanların çoğu ergen. arabayı ya 1 kere kullanıyo yada kulaktan dolma bilgilerle yazıyo sitelere. (adam buzlu yolda altında kar lastiği de yok arabası kayıyo sonra bu araba iyi değil diyo. gersini siz düşünün internetteki yorumların)sonra milletin kafası karışıyo. bir akrabamda hb dizeli vardı 160 bin kmlere kadargeldi kendi ikinci el almıştı. bakım dışında servise gittiğini hatırlamam. ben de onun tgavsiyesiyle aldım. Burdan yorumlara bakarsak hiç araba alamayız marka model farket etmez. Eger ki aracınızda fabrikasyon bir hata yoksa düzgün kullanırsanız ve bakımlarını aksatmazsanız sizi üzecegini pek sanmıyorum. ben devlet memuruyum hız tutkunu değilim ve benim ihtiyaçlarımı her anlamda fazlasıyla karşılıyo. TAVSİYE EDERİM.

hocam al benden de o kadar.ben de çok memnunum herşeyiyle.bizim gibi orta tabaka insanlar için en ideal araç bence.sunduğu konfor,donanım,yakıt ekonomisi,performans,2.el piyasası vs vs...

• selam arkadaşlar

ben bu aralar 2006 1.3 cdti astra almayı düşünüyorum, onun yanında alternatifim 2005 2006 civic vtec es fakat astra dizel olmasından ve motorun 1.3 olmasından dolayı ( yakıttan tasarruf olayı ) daha cazip geliyor, sizlerinde bir önerisini alayım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebati

selam arkadaşlar

ben bu aralar 2006 1.3 cdti astra almayı düşünüyorum, onun yanında alternatifim 2005 2006 civic vtec es fakat astra dizel olmasından ve motorun 1.3 olmasından dolayı ( yakıttan tasarruf olayı ) daha cazip geliyor, sizlerinde bir önerisini alayım dedim

Astra 1.3 cdti almanı öneriyorum fiyatı uygun bulursa sürekli takip et kaçırma al bende 2006 alıcaktım bulamadım bulduklarımda kazalı çıkıyordu sonra 2007 dedim 2008 felan derken 2011 aldım :)
  • Arkadaşlar yarın kısmetse opel astra 1.3 cdti enjoy sp alacağım.Kilometreside epey iyi. Yalnız arabada anahtarsız çalıştırma sistemi varmış start/stop tuşu. Bu enjoy modellerinde yok biliyorum? yoksa nadirende olsa varmıdır? Araç başka model olmasın fikirlerinizi bekliyorum.Birde satıcısına sordum hava yastığını 2 biliyorum fln dedi.Bu modelerde 4 yokmudur? Bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metecan22

Arkadaşlar yarın kısmetse opel astra 1.3 cdti enjoy sp alacağım.Kilometreside epey iyi. Yalnız arabada anahtarsız çalıştırma sistemi varmış start/stop tuşu. Bu enjoy modellerinde yok biliyorum? yoksa nadirende olsa varmıdır? Araç başka model olmasın fikirlerinizi bekliyorum.Birde satıcısına sordum hava yastığını 2 biliyorum fln dedi.Bu modelerde 4 yokmudur? Bilgi verirseniz sevinirim.

2 hava yastıklı Enjoy mu olurmuş? Hemde anahtarsız çalıştırmalı. Satıcı arkadaşın kafası karışık olabilir. Anahtarsız olayında emin değilim ama hava yastığı koltuktada bulunanlarla birlikte 8 diye biliyorum.
  • quote:

selam arkadaşlar

kesinlikle astra derim, yakıtı çok iyi, vergi zaten düşük. bunları dikkate almayanlar benzinliğe sık sık uğrayınca ve vergi zamanı tüüüh diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: memurtr

quote:

selam arkadaşlar

kesinlikle astra derim, yakıtı çok iyi, vergi zaten düşük. bunları dikkate almayanlar benzinliğe sık sık uğrayınca ve vergi zamanı tüüüh diyor

Aynen katılıyorum. 1.3 cdti asra var bende panaromik tavan, yakıt ve gidiş mükemmel ayrıca vergiside süper

• Selam arkadaşlar.Dün 85000 km de düz vites 2006 dizel Astra 1.3 90 HP Enjoy aldım.Almadan önce bu arabayı bu motor kaldırırmı diye düşünmedim değil.İlk kalkışta daha önce hep benzinli kullanmamdan dolayı ağır geldi aama sonra devreye torkun girmesiyle gerçekten koltuğa yapıştırıyor.Malzeme kalitesi mükemmel.Yol sesini 140 larda hiç hissetmedim.Yol tutuşu mükemmel.Yalnızca yedek anahtarı ve kitapçığı yok.Birde bu 2006 model arabamın teknik ve donanım özellikleri kitapçığı olmadığı için bilmiyorum.Aracım spor model değil.Opelin sitesindeki teknik özellikler 2007 ve üzerini gösteriyor.Mümkünse aracım hakkında bilgi verecek olan kişi varsa sevinirm.Aracı galeriden aldığım için onlarda tam bilmiyorlardı donanımlar.Mesela eps varmı,aynalar5 katlanırmı lastik basıncı?teşekkür ederim
  • Biliyorum yeri burası değil ama yeni konu açamıyorum

Opel astra 1.6 elegance 79000 km de
    Lpg yok
    Hız sabitleme bu modelin hepsinde standart var mı? (Satıcı ilanda var diye söylememiş ama aynı model başka bir araç da var gösteriyor)
    Fiyat olarak 25.000 diyor sizce nasıl yorum yaparsanız memnun olurum..

Bir de 1.3 dizel bir araba mı tercih etmeliym ? Bu aracı alınca 2 bin tl de LPG masrafı olacak...
  • cok güzel bir paylaşım olmus kafamdaki soru işaretleri bir bir azaldı teşekkürler.
  • Arkadaşlar şuan kullandığım 1.6 essentia H kasa classic III'üm var.. Fakat eşimin de kullanmasını düşündüğümüz için Yeni kasa astra 1.3 dizel otomatik düşünüyoruz fakat araçla ilgili hiçbir bilgim, fikrim yok ki zaten hiç dizel ve auto otomobil kullanmadım. Bu araca sahip arkadaşlar varmıdır 1.3 motor dizelde ve otomatik viteste tatmin edicimi?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonder

Arkadaşlar şuan kullandığım 1.6 essentia H kasa classic III'üm var.. Fakat eşimin de kullanmasını düşündüğümüz için Yeni kasa astra 1.3 dizel otomatik düşünüyoruz fakat araçla ilgili hiçbir bilgim, fikrim yok ki zaten hiç dizel ve auto otomobil kullanmadım. Bu araca sahip arkadaşlar varmıdır 1.3 motor dizelde ve otomatik viteste tatmin edicimi?

teşekkürler

Dizelde otomatik seçeneği yok. Manuel almak zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Arkadaşlar şuan kullandığım 1.6 essentia H kasa classic III'üm var.. Fakat eşimin de kullanmasını düşündüğümüz için Yeni kasa astra 1.3 dizel otomatik düşünüyoruz fakat araçla ilgili hiçbir bilgim, fikrim yok ki zaten hiç dizel ve auto otomobil kullanmadım. Bu araca sahip arkadaşlar varmıdır 1.3 motor dizelde ve otomatik viteste tatmin edicimi?

teşekkürler

Evet haklısınız inceledim ve sonradan farkettim sağolun,,, peki 1.4 benzinli otomatik çok yakarmı?
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Evet haklısınız inceledim ve sonradan farkettim sağolun,,, peki 1.4 benzinli otomatik çok yakarmı?

Diğer Yeni astra konusunu incelerseniz orda bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Diğer Yeni astra konusunu incelerseniz orda bulabilirsiniz.

Teşekkürler

• Opel Astra yı 2006 yılında yaklaşık sekiz farklı model arasından seçtim elbetteki değerlendirme kriterlerimi yazmamın doğru olduğunu düşünmüyorum.Ama paramın elverdiği ve zevkimle beraber özelikle GÜVEN hissi veren tek model buydu.Fiyatı da o zamanlar böyle ki gibi ucuz da değildi hani 2006 yılında 44000 TLydi. Değerlendirdiğim diğer araçlar;
    Golf
    Focus
    Leon
    C4
    307
    C30
    116
    Astra
    Almera

Öncelikle yakıt kesinlikle size denildiği gibi sabit 90 km hızda düz yolda 2.7 gibi değerleri elde etmeniz mümkün.100 km sabit süratte Kocaeli Kemer arasını ortalama 5.0 litre ile gittim çeyrek depodan fazla benzinim de kaldı.

Klima motoru ne yazıkki zorluyor ve performansını etkiliyor. Aracı 2000 devir altında yazın kullanmanız kesinlikle zor.

Kar lastikleri olmaksızın 200nm lik tork ne yazıkki karlı yollarda işinizi zorlaştırıyor ve araç sürekli patinaj yapabiliyor

Bütün donanı seviyelerine Cruise Control sonradan takılabiliyor.Ben taktırdım biliyorum.

Aldığımda çok araştırdığım için biliyorum ki donanım seviyesi Essentia<Njoy<Cosmo şeklindedir. Essentia Şahin donanımına sahip abartmayayım aslında Corsalara ait gösterge ekranlarının kullanıldığı bir Corsadan devşirilen gibi duran bir modeldi.Arka camlar otomatik olmayan IDS+ bulunmayan yani frenleme zaafı olan, Arka frenlerin kampana olduğu,İki ekran gösterge panelli MP3 çaları olmayan Sis farsız Kliması alt seviye motorlu ve
    4 Hava yastıklı olan baz donanım seviyesisnde bir araçtı o sebeple asla bulaşmayı derim çünkü kesinlikle aile otomobili sayılmaz.
    NJoy ve üzeri kesinlikle tavsiye ederim 220000 KM yol yaptığım otomobilim ile 2 Şahin pert edip parçaladım arkamda 1000cc lik bir Honda motorsiklet arka sağ kapımda BMW Marka olan Polis motorsikletini pert ettim. Bana gene arkadan çarpan bir CLIO tamamen çalışamaz halde öntakım tamamen değiştiği gibi motoru kulakçıklarında kopup asfalta düştü. İçeride kızım eşim ve ben hep vardık ve inanım çıkan sesin verdiği korku haricinde hiçbir zarar görmedik inanın o derecede sağlam bir otomobile sahibim.Bunu değerlendirin lütfen.

Tamirci Baskı balata değişimi sonrası şanzımanım kartel muhafazama düştü ve çekici ile servise götürdüm vidalar sıkıştırıldı ve üzerine 60000 km yol yaptım.

Burada yazılanların doğru olduğu tek konu Opelin bu aracını ne yazık ki tamir ettirebilecek adam gibi usta bulamamanız. Sizi aracı aldığınızda zorlayacak en büyük sıkıntı bu olacak. Yoksa araç sizi asla üzmeyecek.Aslında 1248 cc lik bir motora sahip yaklaşık 1250 kg olan bir otomobile bindiğinizi unutmayın.Elbette zorlanacak ve elbette biraz hantal olacak ama yıllık vergileri asla 350 tl üzeri olmayacak.Ben hiç toplam yıllık 450 tl vergi verdiğimi bilmem.

Bu sene BMW 320d ile değiştirmek istediğim aracımı mali sebeplerle değiştirmedim. Ve kullanmaya karar verdim ama mali sebebim şuydu aracımı açıkçası 25000-28000 TL gibi bir fiyata satıpta vergisi 1000 TL yi bulan ve toplamda 115000 TL lik otomobil almam için ne yazıkki bir sebep bulamamam oldu çünkü ihtiyaçlarımı karşılayabildiğim ve beni yazın terletip sıkan kışın üşüten yolda bırakan bütün bu zamanlarda beklentime cevap veremeyen ve bakım tamir yedek parça ve çıkma parça konusunda asla sıkıntıya sokmayan bir aracımın olmasıydı.Bunca yıl benimde tamircilerle sıkıntım oldu az daha klima motoru değiştirecektim ama sonra aracımın derdinin EGR Valfi olduğunu internetteki forumlardan öğrendim. Bu aracı aldığınızda yeteri kadaar bilgiyi internette bulabiliyor ve şanslıysanız adam gibi tamircilerle derdinizi çözüyorsunuz araç sizi üzmüyor yedek parçasının 3 farklı fiyat seviyesinde müdahillerini buluyorsunuz. Yolda kalmıyorsunuz ECU arızasında bile 100 km sürati geçmeden aracı Safe Mode da kullanabiliyorsunuz. Açıkçası aldığım günden bu yana evet göze batan çok fazla eksiği vardı ama düşündüğümde ne satmamı ne de yeniden bir ASTRA almamı engelleyecek kadar değildi üstelik göze batmayan o kadar çok özelliği vardı ki bir ara bu 2010 yılından sonra çıkan otomatik vites seçeneği olanlardan ESP li bir model alayım dedim sonra 2006 yılında test sürüşü yaptığım Njoy ve Cosmo modelleri geldi ESP olan ve olmayan iki aracında virajı 120km ile dönerken ki hali aynıydı.TC(Traction Control) olan ve olmayan bu iki donanımda da araç 3 sn kadar yokuşta geri kalmıyordu debriyaja hakm olan biri için hiç önemli değildi o sebeple boşa 15000 tl vererek model yükselterek o özellikleri almak istemedim çünkü aracımı biliyordum ona güveniyor hepsinden önemlisi onu seviyordum.

• mvolkan güzel bir yazı olmuş. aracımı daha çok sevdim şu an :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.