Şimdi Ara

OPEL ASTRA^1.3 cdti hakkında görüşüm (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
25.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar corsa c'de direksiyon kutusundan ses gelmesi kronik bi sorun, parça değişse de yine bozulur, tekrar değişse yine bozulur...

zaten artık servislerde bunu söylüyolar, ben garantim bitmeden önce son bi kez gittim değiştirmek için, bunu değiştirirsek aynı olur dediler, bu dediğim yaklaşık 1 sene oluyo..

bikaç arkadaşıma da söylemişler başka servislerde..
    yani 1 senedir ben bunun kronik bi sorun olduğunu servislerden de etrafımdan da duyuyorum..

ama direksiyon kutusu sorununu opel çözemese de, bizim sanayimizdeki mükemmel ustalarımız çözüm bulmuşlar
    ankara'da da, istanbulda'da yapan yerler varmış, kış bitince, çukurlar azalınca ben de yaptırcam, 90-100ytl civarına yapıyolar..

yaptıran arkadaşım var, çok çok memnun...

marş motoru sorunu corsa'da yok, yani en azından çok görülen bi sorun değil, onlarca corsa sahibi tanıyorum, daha önce 1 kere bile çalışmama sorunu duymadım, ilk defa duydum..

steadyvswolwerine, aracın senden önceki kullanımından kaynaklanıyo olabilir çalışmama sorunu, dediğim gibi, astra cdti'larda çok sık olsa da bu hata, corsa'da yok..

• Fircam şu dreksiyon işini çözen kimse bi adres falan yollayabilirmisin buraya ya da özele,

Teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: fircam

arkadaşlar corsa c'de direksiyon kutusundan ses gelmesi kronik bi sorun, parça değişse de yine bozulur, tekrar değişse yine bozulur...

zaten artık servislerde bunu söylüyolar, ben garantim bitmeden önce son bi kez gittim değiştirmek için, bunu değiştirirsek aynı olur dediler, bu dediğim yaklaşık 1 sene oluyo..

yani 1 senedir ben bunun kronik bi sorun olduğunu servislerden de etrafımdan da duyuyorum..

ama direksiyon kutusu sorununu opel çözemese de, bizim sanayimizdeki mükemmel ustalarımız çözüm bulmuşlar
    ankara'da da, istanbulda'da yapan yerler varmış, kış bitince, çukurlar azalınca ben de yaptırcam, 90-100ytl civarına yapıyolar..

marş motoru sorunu corsa'da yok, yani en azından çok görülen bi sorun değil, onlarca corsa sahibi tanıyorum, daha önce 1 kere bile çalışmama sorunu duymadım, ilk defa duydum..

steadyvswolwerine, aracın senden önceki kullanımından kaynaklanıyo olabilir çalışmama sorunu, dediğim gibi, astra cdti'larda çok sık olsa da bu hata, corsa'da yok..

• kendim daha sonra yaptırcağım için adres öğrenmedim, ama öğrenince yazarım buraya..

ama en geç 1 ay içinde yazarım..
  • steadyvswolwerine, adamları aradım şikayetimi belirttim, sonra Opel Türkiyeye yazdım, beni aradılar ve bana kendi isteğimle bu yağı koyduklarının bildirildiğini söylediler. Bende elimdeki belgeye baktım gerçekten öyle yazıyor. Sonunda benim jeton düştü, adamlar bana "bu motor yeni, 7500'de 1 getirsen iyi olur kabul edersen 7500'lük yağ koyacağız" demişlerdi, bende kabul etmiştim. Benim yerimde arabasına önem veren kim olsa muhtemelen aynı şeyi yapardı. Neyse gerekeni yaptım ama ne kadar etkisi oldu bilmiyorum ama bir süre o teknik servise gitmedim. Yaklaşık 1.5 sene sonra tekrar gittiğimde benimle muhattap olan arkadaşın ayrıldığını öğrendim. Olay budur...

quote:

Orjinalden alıntı: steadyvswolwerine

pardon ama sana böyle bir açıklama yapınca bu servis eski servisine gidip iki çift laf etmedinmi hadi olmadı şikayet etmedinmi bence bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı yanlış ama karar senin tabi fakat benim yaşadığım ve benzer arızaları yaşayana arkadaşların yağından yada bakımda yapılana hatadan yaşadıkları bir sorun olduğunu sanmam yaptığım son araştırmalar sonucundan sorunun marşmoturunun soğuk havalarda nibeten geç çalışma eğilimindeli moturu yeterli devire ulaştıramadığı daha yüksek devirli bir marş motoru ile değiştirilerek bu sorunun çözüldüğünü öğrendim şimdi bu yolla sorunu çözmeye çalışascağım sonucuda buraya tekrar yazacağım..

• Tamam teşekkür ederim, ben bu iş için 250 ytl harcadım sadece 1 ay sonra eski haline döndü diyebilirim, adamlara telefon ettim söyledim, gel bakarız dediler ama çok güvenmiyorum, bu sebeple başka bir yer mantıklı olabilir.

quote:

kendim daha sonra yaptırcağım için adres öğrenmedim, ama öğrenince yazarım buraya..

ama en geç 1 ay içinde yazarım..

• ben servisteki tanıdık ustanın tavsiye ettiği yere yaptırcam, usta tanıdık olduğu için güvenebilirim, boş yere para harcatmaz o bana..
  • Teşekkür ederim, Muhtemelen dediğin gibidir...
    quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Muhtemelen debriyaja bastığın anda motor yükden kurtulup rolantiye düşer iken motorda cereyan eden regülasyon işlemleri arasındaki rezonans(çakışma) morotunun stop etmesine sebep olmuş..Bu çok sık olmaz..ve bir Problemde sayılmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrew

ki jazz ın dizeli yok
    quote:

Orjinalden alıntı: black/white

jazz benzinliyse gayet normal bunda anlıcak bısı yokki

Peki arkadaş dizel olan 1.3 arabayla, motor hacmini belirtmediği honda CAZZ ı nasıl kıyaslıyor anlayamadım. Üstelik dizel bir arabayla benzinli bir arabayı karşılaştırıyor.
  • İşte astarada olan bu çalışmama sorunu benim arabamdada var bir kaç corsada daha görülmüş bu arıza marş moturu bekliyorum ustam bi değiştirip denik.sonucu yazarım buraya.Buarada direksiyon kutusu problemini ist anadolu yakası maltepe boycan opel özel servisi cözüyor 1 yılda garanti veriyor bilginize...
  • quote:

arkadaşlar corsa c'de direksiyon kutusundan ses gelmesi kronik bi sorun, parça değişse de yine bozulur, tekrar değişse yine bozulur...

Ben istanbul bostancıda 100 ytl ye o direksiyon kutularını tamir ettiriyorum ve inanın sorunsuz işliyor sistem..50 bin yapan araba var istanbulun bu köstebek yuvası caddelerinde hala tık yok..Servisimizde 20 gündür uğraştığımız bir corsa 1.3 var..Araç sabahları ÇALIŞMIYOR..motorda ileri derecede kurum bağlaması gözlemlendi ve silindir kapağı söküldü piyasa tabiriyle yarım motor yapıldı..Ama araç halaa sabahları çalışmıyor..bu gün olayı çözdük ..Problem tamamiyle marş motoru..900 ytl lik modifiye edilmiş bi març motoru edindik servisten..Araç trink çalışıyor şimdi..

• Evet Arkadaşlar corsamın çalışmama sorunu marşmotoruna yapılan küçük bi müdehale ile çözüld 120 ytl verdim ama tek basmaya hic sorunsuz sesiz sedasız normal calısıyor dunya varmıs yani bu arada direksiyon sorununu ben yasamadın ama yasayan arkadaslar ist anadolu yaskası maltepede boycan özel opel servisinde yaptırabilirler 1 sene garantili :)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: *Overdose*

bide bosch servislerinde 850milyona olan bi yedek parça opelde 3.5 milyarmış, dedim yuh

arkadaşım o imkansız bişey..
    ya orjinal GM değildir, yada yeni parça değildir, tamir falan olmalı..

opel servisinde çalışan, ama oraya girmeden önceden tanıdığım ustabaşı,
    "servislerden ucuza parça satamazlar" dedi, servisler parçacılardan daha ucuza alıyo çünkü..

opel club card sayesinde daha da iniyor fiyatı,
    bu söylenende ya yanlış var, yada yalan...

imkansıuz değil kullanılan parca bosch un malı ise kendi servislerine gm verdiğinden daha ucuza verir
    aradaki fark budur (zaten cok parcası bosch ait enjektör, abs pompası, sensörü yol bilg vb gib cok parca)
    ucuz satabilirler

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: emrew

ki jazz ın dizeli yok
    quote:

Orjinalden alıntı: black/white

jazz benzinliyse gayet normal bunda anlıcak bısı yokki

Peki arkadaş dizel olan 1.3 arabayla, motor hacmini belirtmediği honda CAZZ ı nasıl kıyaslıyor anlayamadım. Üstelik dizel bir arabayla benzinli bir arabayı karşılaştırıyor.

benimde burda anlaamdıgım 500 mil kac depo eder yaw
    ben uzun yolda 800 850 km yapıyorum golf ile 1 depoda 3x 800 =2400 yapar 3 depoda 450 ytl yakın yapar yapar 2200 için 200 km farkada 50 ytl dusunce
    ortalama 400 ytl yapar normal fark bencede
    benzili icin
    bu arada bende eski vectra GT kullanıcısıyım
    kim enderse desin almanlar saglam arabalardır yolda guven verir

• 900 ytl :) 120 ytl ye marş moturum tamir edildi ve tek marsta basmadan alıyor motor yardımcı olan arkadaslara tesekur ederim saolun varolun :)
    quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Ben istanbul bostancıda 100 ytl ye o direksiyon kutularını tamir ettiriyorum ve inanın sorunsuz işliyor sistem..50 bin yapan araba var istanbulun bu köstebek yuvası caddelerinde hala tık yok..Servisimizde 20 gündür uğraştığımız bir corsa 1.3 var..Araç sabahları ÇALIŞMIYOR..motorda ileri derecede kurum bağlaması gözlemlendi ve silindir kapağı söküldü piyasa tabiriyle yarım motor yapıldı..Ama araç halaa sabahları çalışmıyor..bu gün olayı çözdük ..Problem tamamiyle marş motoru..900 ytl lik modifiye edilmiş bi març motoru edindik servisten..Araç trink çalışıyor şimdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steadyvswolwerine -- 6 Mart 2007; 21:25:34 >

• dayımda astra var kullandım bana çok iyi geldi ancak 307 1,6 hdı dahi iyi diyor onu kullanmadım ama ford fokus da da 1,6 hdı var mükemmel araç 1,3 bence zorlanıyor diye söylüyorlar..
  • elimden iki adet astra geçti ben bukadar kötü araç görmedim.garajda yatarken bile korkuyordum acaba sorun çıkarttı mı yine diye.en büyük sorunları motoru ve elektroniği.zaten dizel motoru fiat motoru 1.3 multijet.bu arabaya hakaret.bi sorun çıkarınca masraf 4bin tlden başlıyor zaten.benzilide ise genel olarak tekleme sorunu çıkar.araçta hararet göstergesi yok şaka gibi.hararet yaparsa bi ışık yanıyor artık ne işime yarayacaksa.tek iyi yanı kaporta ve yol tutuşu.direksiyondan sürekli arıza çıkarırlar.hiç wolksvagenim olmadı ama jetta kullandım astradan çok üstün araba bora dahi üstün.astra sürüş zevki vermeyen bir araç.akşama kadar yazsam opele olan sinirim geçmeyecek.10bin tl masraf ettim düzelmedi ölü fiyatına satıpta kurtuldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

elimden iki adet astra geçti ben bukadar kötü araç görmedim.garajda yatarken bile korkuyordum acaba sorun çıkarttı mı yine diye.en büyük sorunları motoru ve elektroniği.zaten dizel motoru fiat motoru 1.3 multijet.bu arabaya hakaret.bi sorun çıkarınca masraf 4bin tlden başlıyor zaten.benzilide ise genel olarak tekleme sorunu çıkar.araçta hararet göstergesi yok şaka gibi.hararet yaparsa bi ışık yanıyor artık ne işime yarayacaksa.tek iyi yanı kaporta ve yol tutuşu.direksiyondan sürekli arıza çıkarırlar.hiç wolksvagenim olmadı ama jetta kullandım astradan çok üstün araba bora dahi üstün.astra sürüş zevki vermeyen bir araç.akşama kadar yazsam opele olan sinirim geçmeyecek.10bin tl masraf ettim düzelmedi ölü fiyatına satıpta kurtuldum.

Hocam , peki kia ceed 1,6 dizel 128 hp mi yoksa astra hb 1,4 t 140 hp mi. Hangisini tercih edersin. Kia ya millet ön yargılı baya ama, boş bi araba degil, ikisininde yol tutuşunu felan bilmem sürmedim,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

elimden iki adet astra geçti ben bukadar kötü araç görmedim.garajda yatarken bile korkuyordum acaba sorun çıkarttı mı yine diye.en büyük sorunları motoru ve elektroniği.zaten dizel motoru fiat motoru 1.3 multijet.bu arabaya hakaret.bi sorun çıkarınca masraf 4bin tlden başlıyor zaten.benzilide ise genel olarak tekleme sorunu çıkar.araçta hararet göstergesi yok şaka gibi.hararet yaparsa bi ışık yanıyor artık ne işime yarayacaksa.tek iyi yanı kaporta ve yol tutuşu.direksiyondan sürekli arıza çıkarırlar.hiç wolksvagenim olmadı ama jetta kullandım astradan çok üstün araba bora dahi üstün.astra sürüş zevki vermeyen bir araç.akşama kadar yazsam opele olan sinirim geçmeyecek.10bin tl masraf ettim düzelmedi ölü fiyatına satıpta kurtuldum.

Hocam , peki kia ceed 1,6 dizel 128 hp mi yoksa astra hb 1,4 t 140 hp mi. Hangisini tercih edersin. Kia ya millet ön yargılı baya ama, boş bi araba degil, ikisininde yol tutuşunu felan bilmem sürmedim,

hocam kia hakkında pek bilgim yok ama opel tavsiye etmiyorum.opel 2016da üretimi durduracağı söyleniyor.bence jetta 1.2 tsi yada ford focus öeneririm focus şuanda çağ atladı diyebilirim.yol tutuşu olarak focusun üzerine yok.performans olarak da zaten ford iyi motor üretiyor bir düşün derim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.