Şimdi Ara

opel astra 1.6 cdti 136 skoda octavia 1.6 manuel veya dsg (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İkisini de gidip bizzat görün derim ..aradaki fiyat farkını verebiliyorsanız ve de değer diyorsanız Astra yı seçin ama Octavia da kötü bir araç değil bence..İlla da otm vites ve de Opel i bekleyemem derseniz de Fluence ve Corolla ile de ilgilenmeniz gerekir..DSG li Octavia ya bulaşmayın bence
  • Hocam iki aracıda test ettim opel beklentimın altında kaldı dizel 136 ama gerçekten forumda bir arkadaşın söylediği gibi atmosferik motor tepkisi veriyor. octavıa 21 bg güçsüz olmasına rağmen kafa kafaya bu araçla hem geniş hacim çabası. astranın düşündüren bir diğer noktası bagajı aile aracı olarak sanırım octavıa daha mantıklı ama o otelin kokpit tasarımı yok mu direksiyon ve spor koltuklar ahh opel ahh..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra yi neden sedan dusunmuyorsunuz?

Skoda daha genis gibi geliyo bana opele gore.
    Ama ben opel sevdigim icin opeli tercih ederdim.
    Iki aracta guzel araclar ama 1.6 tdi sanki eskidi gibi.

Hangisini secerseniz secin pisman olmazsiniz (octavia dsg haric)

• Hocam aşağı yukarı aynı kalitede arabalar bunlar. Birinin bir artısı vardır, diğerinin başka artısı. Ama topladığında octavia,astra,leon,focus,civic vb vb aynı sınıfta arabalar. Burda en önemli nokta sizin hangisini daha çok benimsediğiniz. Mesela ben astra ve leon arasında kalmıştım, direksiyona oturup göstergelere bakınca, radyoyu açınca, ışıklandırmalar felan Kendimi leon'da daha mutlu hissetmiştim. Motor konusunda (1.4 lere bakmıştım ikisinde de) leon'un artıları vardı, ama sonuçta eğer astra'yı daha çok sevseydim takılmazdım motora, astra alırdım. Demem o ki, insanların görüşünü alın, kendi önceliklerinizi de bi köşeye yazın (genişlik vb ne kadar önemli, bagaj felan), ama finali duygularınıza bırakın. Hergün O koltuğa oturup marşa basarken hangi araba sizi daha mutlu eder? Onu düşünün:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısınız octavıa bagaj hacmi ve diz mesafesinde avantajlıyken astra 136 bg yeni dizel motor göze hoş gelen kokpit ve spor karoser tasarımıyla insanın aklını çekiyor. Opel insanın kalbine octavıa mantığına sesleniyor é haliyle işin içinden çıkmakta güçlesiyor..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: almspkld

quote:

Orijinalden alıntı: berkecelik

Valla 1.3 astra deseniz dusunmeden octavia derdim ama artık rakiplerinin gerisinde kalmaya baslamis bir tdi motora karsi yep yeni bir dizel motor goruyoruz. Hos astra da diyemiyorum cunku bu 136 liktan memnun olan bir kesim var bir de olmayan. Kendim test etmeden bilemeyecegim herhalde.. Her kafadan başka ses

İnanın bana 0-120 hızları arasında octavıanın 136 bglık astradan aşağı kalır yani yok. Astraya göre geniş ıc hacmi ve devasa bagajı artı ama yaşlanmış bir model olmasına rağmen tasarım olarak astra çok önde rüzgar ve yol gürültüsünde octavıaya göre yalıtım başarılı işte bir tarafta geniş bir lıfback diğer tarafta sportif hb

octavia 11.5 snde 100e anca çıkar astra 10.1 10.5 olsun astra alır

• Hocam octavia full alın uzun süre binin sınıfında az yakan araç süspansiyon işi geliştirildi konfor konusunda astradan kalır yanı yok donanım olarak octaviada yok yok ses yalıtımı başarılı motor sesi az dsg güzel bir seçenek bindikçe arabayı daha çok seversiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

quote:

Valla 1.3 astra deseniz dusunmeden octavia derdim ama artık rakiplerinin gerisinde kalmaya baslamis bir tdi motora karsi yep yeni bir dizel motor goruyoruz. Hos astra da diyemiyorum cunku bu 136 liktan memnun olan bir kesim var bir de olmayan. Kendim test etmeden bilemeyecegim herhalde.. Her kafadan başka ses

İnanın bana 0-120 hızları arasında octavıanın 136 bglık astradan aşağı kalır yani yok. Astraya göre geniş ıc hacmi ve devasa bagajı artı ama yaşlanmış bir model olmasına rağmen tasarım olarak astra çok önde rüzgar ve yol gürültüsünde octavıaya göre yalıtım başarılı işte bir tarafta geniş bir lıfback diğer tarafta sportif hb

Octavıa 105 tdı düz 10.8 sn 0-100 değeri.. Astra 136 düz 10.3 fabrika verileri hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Karakaya07

Hocam octavia full alın uzun süre binin sınıfında az yakan araç süspansiyon işi geliştirildi konfor konusunda astradan kalır yanı yok donanım olarak octaviada yok yok ses yalıtımı başarılı motor sesi az dsg güzel bir seçenek bindikçe arabayı daha çok seversiniz

Soyledıklerınıze katılmakla birlikte gönlümü astradan vazgecıremıyorum.. Kaporayı astra için yatırdık ama aracın içine bındıgımızde octavıanın genişliğini düşününce beklemeye karar verdik ne yapacağım gerçekten şaşırdım :(

• Hocam hız olayı ön plandaysa premium araç bakın yakıt önemliyse octavia derim 2000 devir 5. Vites 110 km/h gidersiniz

• Hocam octavia ana konu diye başlık var orda artıları eksileri yazıldı bir göz atın derim aracım octavia ambition ama alacaksanız full alın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Karakaya07

Hocam hız olayı ön plandaysa premium araç bakın yakıt önemliyse octavia derim 2000 devir 5. Vites 110 km/h gidersiniz

Hocam premium alacak para olsa ah.. Yine de buna şükür diyorum ama performans tabiki öncelik değil kafamı karıştıran da octavıanın 5 ileri olması neden altı ileri 110 bg Green line getirmedıklerını anlayamıyorum..

• Hocam vites aralıkları geniş 6. Vitese ihtiyaç yok 3000 devir 160 ile gidiyor sıkıntı olmaz dsg 7 vites onda da aynı 2000 devir 110 ile gidiyor bu da yakıt ekonomisi demek 100 ile gidildiğinde fabrika verilerini yakalarsınız bir depoyla rahat 1000 km gidilir deposu 50 lt

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

quote:

Octavıa 105 tdı düz 10.8 sn 0-100 değeri.. Astra 136 düz 10.3 fabrika verileri hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

bunu izlemden karar vermeyin

http://www.youtube.com/watch?v=LrNop2cfFXI

adamların testleri güzelmiş.eğlenceli..yeni mazda 3 ve corollanın testi yok yalnız..ileride olacak mı?
  • http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=66778227&mpage=110

son yazan arkadaşı yorumunu okumanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Astra yi neden sedan dusunmuyorsunuz?

Skoda daha genis gibi geliyo bana opele gore.
    Ama ben opel sevdigim icin opeli tercih ederdim.
    Iki aracta guzel araclar ama 1.6 tdi sanki eskidi gibi.

Hangisini secerseniz secin pisman olmazsiniz (octavia dsg haric)

Hocam otomatik vites konfordur medeniyettir
    Octavia yeni platforma oturtuldu a3 ve golf de var sadece bu platform. Dolasıyla Dsg de yeni nesil ve sıkıntı çıkarması düşük ihtimal.
    Dsg yi kullanmadan rahatlığını performansını ve verimliliğini bilmeniz zor.

• almspkld A kullanıcısına yanıt
    Eğer 0-100 cülerden yorum alarsanız yanlış karar verirsiniz CDTI 136 ASTRA SEDAN ÇOK DAHA PERFORMANSLI VE DAHA İYİ ARAÇ OCTAVIA DAN ZATEN ESNEKLİK ROLL VERİLERİ RAMPA ROLU ARAÇTA AĞIRLIK OLDUĞUNDA HIZLANMA KAÇ DEVİRDE NE TORK HP ÜRETMİŞ BUNU NE KADAR KORUMUŞ BUNKAR ÖNEMLİ 5.VİTESTE 80-120 NESELA 4.VİTESTE 6.VİTESTE ARA HIZLANMALAR NE KADAR FARK OLACAĞI AŞİKAR NEYSE İSTEDİĞİNİZ ARACI ALIN NASIL OLSA 0-100 CÜLER KAFANIZI ÇELECEKTİR.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.