Şimdi Ara

OPEL ASTRA F HARARET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir tanıdığımız 97model sıralı sistem tüplü 1.6 16V HB astra almıştı aracla giderken hararet göstergesi hep 100 civarı gösteriyor bu normalmidir.Radyatör su seviyesinin normal olduğunu söylüyor.
    Birde 150bini geçmiş sıralı sistem tüplü ;bir yağ değişiminden diğer değişime ne kadar yağ eksiltmesi normal sayılabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra F Hararet Sorunu

Opel Astra F araçlarında hararet sorunu, yaygın bir problemdir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ciddi hasarlara yol açabileceği için zamanında müdahale edilmesi önemlidir.

Opel Astra F Hararet Göstergesi Kaç Olmalı?

Normal çalışma koşullarında, Opel Astra F'nin hararet göstergesi 80-100°C aralığında olmalıdır. 100°C'nin üzerine çıkması durumunda, hararet sorunu olduğundan şüphelenilmelidir.

Opel Astra F Kasa Hararet Sorunu

Opel Astra F kasa araçlarında, hararet sorunu genellikle şunlardan kaynaklanır:

• Arızalı termostat
    • Tıkalı radyatör
    • Arızalı su pompası
    • Düşük soğutma sıvısı seviyesi

Astra F Hararet Sorunu Belirtileri

Opel Astra F'de hararet sorunu olduğunun belirtileri şunlardır:

• Hararet göstergesinin 100°C'nin üzerine çıkması
    • Motor bölmesinden gelen yanık kokusu
    • Motorun stop etmesi
    • Soğutma sıvısı sızıntısı

Önlemler

Opel Astra F'de hararet sorununu önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Soğutma sıvısı seviyesini düzenli olarak kontrol et ve gerekirse tamamla.
    • Radyatörün temiz olduğundan emin ol.
    • Termostat ve su pompasını düzenli olarak kontrol ettir.
    • Motoru aşırı zorlamaktan kaçın.

Sonuç

Opel Astra F araçlarında hararet sorunu, zamanında müdahale edilmezse ciddi hasarlara yol açabilecek yaygın bir problemdir. Hararet göstergesini düzenli olarak kontrol ederek ve yukarıda belirtilen önlemleri alarak bu sorunu önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • opel motorları sıcak kanlı motorlardır aynı soruyu ustaya yönelttiğimde bana böyle söylemiş merak etme bir sey olmaz 100 ün üstünede cıkabilir , yağ eksiltme problemi vectralardada mevcuttu güncel modellerle bu problem giderildi diye biliyorum ama kaybın ne kadar olduğu hakkında şudur diyemeyeceğim fazlasıda sorun teşkil eder sanırım genellikle görülen sorunlar opellerde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 2 Ağustos 2010; 16:49:03 >
  • normal değil. radyatör su seviyesi normal olabilir. ancak su devirdaim olmuyorsa hiçbi işe yaramaz. iki ay önce benim başıma geldi. broadway arabanın contasını yaktık. 500 lirayı ben yiyemedim al sen ye dedim tamirciye. yağ yakma konusuna gelince 10000km/1lt yağ yakması normal karşılanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 2 Ağustos 2010; 17:02:38 >
  • o kasa ve motor yağ eksiltir,sıcak çalışır.hararet 110 olmadıkça sorun değil.bende eskiden vardı,yılda 10-12bin km yaparken 0.5lt kadar eksiltirdi.
  • bir önceki astrada o sorun çözülmüştü hatta hararet göstergesi bile koymamışlardı
  • 100 derece fazla yag incelir arac yag yakar eksiltir hemde sekmani haslar. Sanirim eski kasalarda bazi g ve vectra larda almanyaya gore olan mushurler kullanilmis arac fani 100 civarlrinda aciyor. bende 2005 model astar gf var gosterge 88 de duruyor. sikisik tafikte 90 a geliyor fan aciyor arac....Opel sicagi sevmez bu konu opelciler arasinda cok yazildi cizildi baslangicta firmanin yaptigi bir hata sonra duzeltildi. Hatta bazilari tipo mushuru taktirdi aracina 92 de acsin diye uyumluuymus opel motoruna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA L
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.