< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 14 Ocak 2023; 10:40:50 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Opel astra j 1.3 cdti araçtan insignia 1.6 cdti araca geçmek mantıklı mı?
-
-
Hocam üst segment beklentileriniz ve ihtiyaçlarınıza göre karar veriniz. Aynı motor hatchback kasa kullanıyorum 2013 model manuel memnunum tek sıkıntı ivmelenene kadar hantal kalıyor. Bazen geriyor bu durum haliyle ancak yakıt düşük gerçekten. Düşünceniz yanlış değil hem otomatik hem daha güçlü bir motor hem de üst segmente geçmiş oluyorsunuz.
-
Otomatik başka arabada bakabilirsiniz bence
Astra J 1.4 turbo yazılımla kullandık banada biraz ağır geliyordu araç belki hızı hissettiriyordu ama 165 HP 265 tork C segment arabadan daha fazla performans bekliyorum
Yine otomatik Leon vs bakın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer aradaki fiyat farkı bütçeyi sarsmayacaksa dakika düşünmeyin derim, yakıtta bariz fark olmaz, ihmal edilebilir, ama vereceği his ve konfor herşeye değer…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Performans için böyle bi şey düşünüyorsanız 1.6 dizel üniteler d segmentinde coşkulu tepkiler vermiyor umduğunuzu bulamazsınız büyük ihtimalle ki Insignia ağırda bi araç
C segmentinde kalıp 1.6 dizele veya turbo benzine geçebilirsiniz ben olsam öyle yapardım
1.6 dizel otomatik herhangi bir c segmenti sizin insigniadan daha atik olur daha az yakar şehir içide daha rahat ettirir
5 sene falan oldu 1.6 focustan 1.6 mondeoya geçmiştik performans olarak hüsrandı yakıt aman aman farklı değildi yağ periyodik bakım maliyeti aynıydı ama geri kalan herşey daha pahalıydı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sizin ilacınız kasası hafifletilmiş K kasa Astra 1.6 dizel-otomatik (136bg-320tork) olur, mümkünse en az dinamik paket olursa donanım olarakta fazlasıyla tatmin eder hocam.
@Konu Sahibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asıl sorumun farklı konuya evrildiğini gördüğüm için yazma gereği duydum.
Benim yüksek performans gibi bir beklentim yok. 1.3 cdti'dan 1.6 cdti'a geçme sebebim, 1.3 cdti'da otomatik şanzıman olmamasıdır. Beni yorduğu konu da manuel olması ve araçta 5 kişi olunca şehir içinde beni ekstra yormasıdır.
Şuana kadar verilen cevaplar için teşekkür ederek soruyu tekrarlayıp konumuza dönmek isterim.
Astra j den insignia'ya geçince C segmentten D segmente geçtiğimi hisseder miyim? 1.3 cdti ile 1.6 cdti arasında özellikle şehiriçi kullanımında rahatlık olarak bariz fark yaşar mıyım? Yakıt olarak çok fark eder mi? ve iki araç arasındaki yaklaşık 250 - 300 bin liralık fark, aracı değiştirmeme değer mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben insignia kullanıyorum. Bir arkadasımda da astra j var. İç mekan tasarımı Astra J den aşırı farklı değil. Sadece tasarım olarak bahsediyorum tabiki, malzeme kalitesi ve donanım farkı kendini belli ediyor.
Sınırları zorlayıp Grandsport kasaya geçin
Mümkünse excellence paket. O zaman araç değiştirdiğinize değer.
Örnek ilan ;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2017-opel-insignia-1.6-excellence-sunroof-kis-paket-1073719165/detay
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bahsedilen 1.6 dizel motorlu Insignia'lar A2 diye geçer yani makyajlı kasadır. İçi Astra J'ye benzeyen ise makyajsız A1 kasadır. Böyle bir araç değişimi yaparsanız kesinlikle C sınıfından D sınıfına geçtiğinizi hissedeceksiniz. Çok daha tok, konforlu, yeterince güçlü bir araçtır. Aynı kasanın turbo benzin ve düz viteslisini kullanıyorum, etrafımda da dizel+otomatik kullanıcısı epey var. Performans olarak alt ve üst hızlarda geri kalsa da orta hızlarda tutunmayı başarıyor. Ben bu motorun düz viteslisine zamanında niyetlenmiş sonra vazgeçmiştim :)
-
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X