Şimdi Ara

Opel Astra J 1.4 sport Nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada alınacak araç kalmamış zaten golf'un piyasası uçmuş.Bu astraların fiyati uygun hem lpg de takilabiliyormus.Sizce alinir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• piston kırma olayları vardı galiba tam bilen aydınlatsın
  • K kasanın 1.4 t sinde piston kırma vardır. Devirsiz kullanım yüzünden. 2000 devirde yokuş çıkmaya çalışırsan cortluyordu. J kasada öyle sorun duymadım.

J kasa 1,4t ile K kasa 1,4t si birbirinden farklı, J kasa eski tip turbo, çok nokta enjeksiyonlu. lpg ile uyumlu. K kasa tek nokta enjeksiyonlu ve lpg ile çok uyumlu değil.

Bende J kasa 1.4t var. Birkaç kronik arıza var. Alırsan 3-5 bin yedekte bulundur. Bence alınır, binilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanbaran kullanıcısına yanıt
    quote:

2000 devirde yokuş çıkmaya çalışırsan cortluyordu.

denediniz mi?

3 yıldır 1.4T manuel aracımı her şartta kullandım fakat bir sorun olmadı. O işler biraz şans işi.
  • J kasada duymadım zaten piston kırma, bendeki J kasa. LSPI nedir bir araştırın. Turbo benzinli de olsa, aracı devirsiz kullanmak tavsiye edilmiyor. Sizin başınıza böyle bir şey gelmemiş olması, sorunun geneli ilgilendirmediği anlamına gelmez

• 2015 var bende ışık bile yakmadı bir seneyi geçti.periyodik bakım yaptırdım yetkili servis olmayınca para bile tutmadı benzinini koyup biniyorum resmen.lpg dediğin anda problem yaşayabilirsin.hem masrafsız olsun hem lpg öyle iş olmaz verecen benzin parasını paşalar gibi binecen.lpg olmaz bu modele j bile olsa.ben grubundaydım ağlıyordu taktıranlar ve o kadar da tasaruflu olmuyormuş.problemsiz ve az yakan ve performans kelimeleri yan yana gelmez gelenini de bu paralara vermezler bunda bi anlaşalım.
  • düzenli bakımı yapıldıysa üzmez.
    sorun olarak turbonun manifolt kısmında küçük bir kılcal çatlak oluşabiliyor. Termostat gövdesinden sıkıntı çıkarabiliyor. biraz da sıcak (hareretli) çalışan bir motoru var. göstergede 90 gösterse bile programla bakınca 107-108 derecelere kadar ısındığını görebiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 astra j 1.3 cdti sorunu
    geçen hafta açıldı
    Peugeot 1.4 hdi nasıldır ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.3 95 lik veya 1.6 136 lik daha mantıklı bi seçim olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Golf 6 daha iyi bir tercih olur
  • J kasa 1.3 cdti ile 1.4 t arasında artıları eksileri nelerdir.
    Bende J kasa bakıyorum ama 2 motor seçeneği arasında kararsızım

• 1.6dizel>1.4t>1.3 dizel benim sıralamam. 1.6 atmosferiği sıralamaya bile sokmuyorum :)

Öncelikle 1.4t performans olarak 1.3 dizelin hayli önünde. 1.4t, benzinde binerseniz 1.3 dizelden çok yakar. Lpg de binerseniz 1.3 dizel kadar yakar. Belki bir tık fazlası

• forumda genelde tüm araçlar için hep bir problem yazılıyor. astra piston kırar derler, golf dsg si çok skıntılı derler. problemsiz araca rastlayamadım forumda.

Ben temmuz ayından beri astra j sport 2011 model araç kullanıyorum. Bir problem çıkartmadı şükürler olsun. Ortalama 7 ayda 4000km yol yaptım.

Ha aracın bundan sonra sıkıntı çıkartmayacağı anlamına gelmez. Ancak ben temmuz 2020 de düzenli bakımını yaptırıyor olacağım Allah izin veririrse

Yoğun izmir trafiğinde şehir içi ortalama 8,3-8,7 arası yakıt tüketimi var. Şehirler arası yolda ise 6,3-6,8 arası bir tüketimi mevcut.

Şimdilik iyiyiz şükürler olsun. Uzun yıllarda Allah nasip ederse bu aracı kullanacağım. Opel güvenli araçlar, yol tutuşu vs güven veriyor insana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanbaran

K kasanın 1.4 t sinde piston kırma vardır. Devirsiz kullanım yüzünden. 2000 devirde yokuş çıkmaya çalışırsan cortluyordu. J kasada öyle sorun duymadım.

J kasa 1,4t ile K kasa 1,4t si birbirinden farklı, J kasa eski tip turbo, çok nokta enjeksiyonlu. lpg ile uyumlu. K kasa tek nokta enjeksiyonlu ve lpg ile çok uyumlu değil.

Bende J kasa 1.4t var. Birkaç kronik arıza var. Alırsan 3-5 bin yedekte bulundur. Bence alınır, binilir
    Nedir hocam kronik problemler? 2013 modelini almak üzereyim.

• Kral araçtır parasının arabasıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: máwci

Nedir hocam kronik problemler? 2013 modelini almak üzereyim.

Alıntıları Göster
    1. Turbo manifoldunda kılcal çatlak. Revizyon 1500-2000 civarı
    2. Soğutma kabında müşür bozuluyor. Su olmasına rağmen su ekleyin uyarısı. Kapla beraber değişiyor 200/250 civarı masraf
    3. Su devirdaimi yada termostat problemleri. Ortalama 750şer masraf
    4 muhtemel bobin/buji masrafları. Bobin 600 civarı
    5 lpg ayarı düzgün yapılmamış araçlarda subab masrafı, 2500-3500

Manifold,soğutma kabı, su devirdaimi bizzat başıma geldi..

• Uzak dur birader. J kasa da piston kırıyor bizzat kırdım 73 binde. Daha bir sürü kronik sıkıntısı var. Kontak bozulur, conta yakar, otomatik viteste sviç arızalanır anahtarı vermez vs vs. Şöyle ufak bi tarama yap internette ya da oto sanayi sitesine git bir iki opel servisine bak kararını verirsin. Bunların dışında çok yakıp az kaçar

• Vazgeçmek üzereyim Astra j den

• quote:

Vazgeçmek üzereyim Astra j den
    Hayır

• quote:

Vazgeçmek üzereyim Astra j den
    Birader 2013 1.4t yi 75 80 civarına bulursun. Gidip te turşusu çıkanları alma.

O civara ne bulabildiğine bir bak.. Bazı sorunları olsa da astra j 1.4t fiyat performans aracıdır

• 2014 orta paket benzin-otomatik Astra J’m var. Yakıttan da memnunum performanstan da. Bu paraya 10 numara araba. 1,5 yıl oldu alalı her gün sanki yeni almışım gibi kullanıyorum zevkle...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.