Şimdi Ara

OPEL ASTRA J 1.4 TURBO CHİP TUNİNG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
13.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: uurum

Chip tuningle alakalı bir şey demedim, ama eğer bir chiple o kadar şey olsaydı firmalar zaten koyardı. Bu kadar basit bence. Yakıtı bir litre düşüyormuş. Ben göremedim henüz chiple yakıt düşüren.

Yarım litre düştü üstadım aracımızda.
  • Aracın yazılımıyla turbo basıncının nasıl arttığını rica etsem bana birisi izah edebilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Konu ile alakasız olacak ama, 1.4T ile fiat'ın 1.4 140ps lik multiair motoru aynı mı acaba? Uzun zamandır merak ettiğim bir konudur bu.

1.4 tjet 120 beygir ile opel 1.4T 140beygir mimari olarak benzeyebilir ama 1.4 140 beygir fiat multiair olarak bambaşka bir motor

@k2fg9

bahsi geçen yazılım ya da çipler turbo basıncını arttırmıyor. enjeksiyondan püskürtülen miktarı arttırıyor. yani daha az gaza basarak daha çok yakıt yakıyor. üretici firmanın motoru %30 ek güce dayanabiliyorsa bu tür yazılım yazda çipler %10- %20 arası bu zorlama payını esneterek motora güç verdiğini söylüyor.

Aracın yazılımıyla turbo basıncının nasıl arttığını yazan arkadaş izah etsin biliyorsa bende merak ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bekozim123

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

o kadar basit olsa bütün markalar koyardı chipi. Hiç gerek yok böyle maceralara.

Hastayim böyle atıp tutanlara..

Hayır biraz daha mantıklı şeyler yazsalar anlayacağım. Hani beklenen gücü vermiyor, memnun kalmayanlar varmış, şu şu şu sebeplerden dolayı sakıncalı bir işlem deseler sorun yok. Ama direkt olarak chip tuning işlemini salak saçma bir şey olarak gösteriyorlar.

Chip tuningle alakalı bir şey demedim, ama eğer bir chiple o kadar şey olsaydı firmalar zaten koyardı. Bu kadar basit bence. Yakıtı bir litre düşüyormuş. Ben göremedim henüz chiple yakıt düşüren.

Evet, uymaları gereken normlar olmasaydı koyarlardı. Şöyle yarım yamalak bilginizle düz mantık kurmuyor musunuz çok komik oluyorsunuz..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o kadar basit olsa bütün markalar koyardı chipi. Hiç gerek yok böyle maceralara.

Hayır biraz daha mantıklı şeyler yazsalar anlayacağım. Hani beklenen gücü vermiyor, memnun kalmayanlar varmış, şu şu şu sebeplerden dolayı sakıncalı bir işlem deseler sorun yok. Ama direkt olarak chip tuning işlemini salak saçma bir şey olarak gösteriyorlar.

Evet, uymaları gereken normlar olmasaydı koyarlardı. Şöyle yarım yamalak bilginizle düz mantık kurmuyor musunuz çok komik oluyorsunuz..

şu uyulması gereken normlardan da biraz bahsetsen? Yakıtı yarım litre düşürmek için dünyanın argesini yapıyorlar, adamlar chiple 1 litre düşürüyor. Bizimkiler de inanıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şu uyulması gereken normlardan da biraz bahsetsen? Yakıtı yarım litre düşürmek için dünyanın argesini yapıyorlar, adamlar chiple 1 litre düşürüyor. Bizimkiler de inanıyor.

Fabrika da bunu yapmasını bilir. Ne zannediyorsun, chip tuningle motorun kaldıramayacağı bir gücün açığa çıktığını mı? Euro 4-5-6 gibi emisyon normlarından haberin var mı? Bir araştır istersen. Maplerin ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini bilir misin? Mesela Türkiye için konuşalım, Doğu'da eksi bilmem kaçlarda da yürüyor güneyin aşırı sıcaklarında da yürüyor değil mi bu araçlar. Bakımsız kalma ihtimali de var. Zor şartlarda kullanılma durumu da var. Her şartta her koşulda yürümeli değil mi? İşte bütün bu zorunluluk ve toleranslara uyabilmek için motoru son kapasitede kullanıma sunmazlar. Ben aracımı zorlamam, edebince sıkıştırırım, bakımlarını asla aksatmam ve yazılım yaptırdım. Ekstra bir durum olmadıkça sorun yaşamam. Sakin kullanımda da yakıt bariz düşüyor. Ama bazıları(ben de bu gruptayım) artan güce aldanıp her fırsatta gaza oturuyor. Ekonomi kalmıyor tabii. En basitinden chip tuningten önce 90 sabit git ne yaktığına bak, bi de chip tuningten sonra 90 sabit git ne yaktığına bak. Farkı net görürsün. Sonra yine de inanmazsan kendin bileceğin iş..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fabrika da bunu yapmasını bilir. Ne zannediyorsun, chip tuningle motorun kaldıramayacağı bir gücün açığa çıktığını mı? Euro 4-5-6 gibi emisyon normlarından haberin var mı? Bir araştır istersen. Maplerin ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini bilir misin? Mesela Türkiye için konuşalım, Doğu'da eksi bilmem kaçlarda da yürüyor güneyin aşırı sıcaklarında da yürüyor değil mi bu araçlar. Bakımsız kalma ihtimali de var. Zor şartlarda kullanılma durumu da var. Her şartta her koşulda yürümeli değil mi? İşte bütün bu zorunluluk ve toleranslara uyabilmek için motoru son kapasitede kullanıma sunmazlar. Ben aracımı zorlamam, edebince sıkıştırırım, bakımlarını asla aksatmam ve yazılım yaptırdım. Ekstra bir durum olmadıkça sorun yaşamam. Sakin kullanımda da yakıt bariz düşüyor. Ama bazıları(ben de bu gruptayım) artan güce aldanıp her fırsatta gaza oturuyor. Ekonomi kalmıyor tabii. En basitinden chip tuningten önce 90 sabit git ne yaktığına bak, bi de chip tuningten sonra 90 sabit git ne yaktığına bak. Farkı net görürsün. Sonra yine de inanmazsan kendin bileceğin iş..

+1

• yani motor ömrünü etkilemiyorsa güzel birşey ama garanti devam ediyormu acaba yaptırırsak yada servis yapıyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Yakıt tüketimini zaten unutun, diğer konulardada bence HİÇ güvenilir değil.

Aynı motora bakıyorsun, mesela 1.3 cdti 95 hp lik son versiyon.

Astra da farklı tork almış (275Nm,) Merivada farklı tork almış (261Nm), Puntoda farklı tork almış (283 Nm)

Hepsinde hp aynı, tork arasında +20 Nm fark var. Hangisi doğru kimbilir.

Hepsi doğru. Motoru
    -donanım ve
    -yazılım
    olarak ikiye ayırabiliriz. Burada yazılımdan kasıt, motorun çalışma haritası (map) dır. Bu araçlarda motor aynı olmasına rağmen map'lerinde ufak tefek değişiklikler yapıldığı için rakamsal farklılıklar oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük tüketim işi doğru değil ... Kullandım , öyle bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Düşük tüketim işi doğru değil ... Kullandım , öyle bir şey yok

peki performans olarak etkiledimi
  • Hıh , şahtı şahbaz olur artık. Bu motorları görünce vw tsi motorlar ile ödülleri toplamakta sonuna kadar hakkı diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomemss

quote:

Performansı pozitif yönde etkiliyor , fakat ben tavsiye etmiyorum pek ... Belki de genel olarak standart haliyle kullanmayı tercih ettiğim için otomobili ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: handsomemss

quote:

Performansı pozitif yönde etkiliyor , fakat ben tavsiye etmiyorum pek ... Belki de genel olarak standart haliyle kullanmayı tercih ettiğim için otomobili ...

bende orjinal halini seviyorum performasıda beni tatmin ediyor yakt tüketimini düşürerek performansını artırması hoşuma gitmişti
  • Düşük tüketim için dikkatli kullanım gerekir böyle modlanmış araçlarda.
    Yoksa gidiyor diye basarsanız orjinalinden fazla yakacaktır.

Benim dizel Yaris'e chip tuning yaptırdım 3-4 sene evvel .
    Gerçekten de basmazsanız daha az yakıyor ama basarsanız tüketim normalden fazla oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.