Şimdi Ara

opel astra j otomatik d konumunda titreme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
44.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kış geldi hâlâ yapmıyor nerdeyse 1 sene olacak. Değiştirin şu fren hidrolik yağlarınızı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    hocam bakımı nerde yaptırdınız acaba bende oraya gitmek istiyorum.
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    hocam siz bakımı nerede yaptıracaksınız bende orayı tercih edeyim
  • osmanözdemir1983 O kullanıcısına yanıt
    Ben bakımlarımı özel Opel servisim var oraya yaptırıyorum. Malzemeleri kendim alıyorum istediğim yerden ustaya işçilik veriyorum.

Bir kez bakımı ağaçlı yoldaki Bosch Oto Car Lab'a yaptırdım fren hidrolik yağını da orda değiştirmiştim. Orası da güzel kapsamlı bir yer.

• aynı araç ve aynı sorun bende de var.
    uzun yol yapınca ışıkta durunca titreme geçiyor ne hikmetse.
    şanzıman yağını değiştirttim ancak hiçbir değişiklik olmadı.
    Fren hidroliği ile kesin çözülüyor mu?
  • benimde 2012 1.4 turbo lpg li astra j aracım var aynı sorunum devam ediyor, araç ışıklarda d konumundayken bir veya iki defa titriyor sonra duruyor, araç soğukken yapmıyor ama. şanzıman yağını da hidrolik yağını da değiştirdim bişey değişmedi. şanzıman takozlarından yapabilir diyenler oldu ancak motor soğukken neden yapmıyor onu çözemedim.Bazen çok istisna da olsa hiç titremediği de oluyor, bazen 5-6 defa titrediği de çözebilen varsa lütfen yazarsanız sevinirim
  • Arakadaslar 3 ihtimal var birincisi bobin ikincisi enjektör ler üçüncüsü maalesef şanzuman 2012 model 37 binde aracım var otomatik aynı sorun bende de var bogaz kelebeginde degil sıkıntı bujilerde degil bunlar degişti denendi bır cozüm bulabilen olursa haber verir insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: fibo_33

Arakadaslar 3 ihtimal var birincisi bobin ikincisi enjektör ler üçüncüsü maalesef şanzuman 2012 model 37 binde aracım var otomatik aynı sorun bende de var bogaz kelebeginde degil sıkıntı bujilerde degil bunlar degişti denendi bır cozüm bulabilen olursa haber verir insallah
    sorun şanzımanda olsa n'de frene basınca da aynı tepkiyi verir. diğer hiçbir konumda sıkıntı yok. d'de iken denedim bir yere sabitleyip frene basmayınca yine hiçbir sarsıntı yok. şanzıman olsa hep yapması gerekir.
  • Kardesim bir motor ustası bana frene basınca motorun hava akışı değişir ondan titriyor dedi ama bir çözüm bulamadı benim araba 16 bin km dir titriyor bazen hic titremiyor bakalım bir çözüm bulan olur belki

• Arkadaşlar 2012 Astra j bende de var otomatik. Aynı sorun oluyor. Durunca bir titreme geliyor. Geri viteste yok, boşta yok frene basmadan durunca yok. Hatta el freni ile durunca da yok. Bariz bı titreme geliyor hemen geri gidiyor. Yazılım diyen oldu. Frenle alakalı gibi bence de. Değiştirmeli miyim sizce de

• alistar A kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız bende de aynı sorun var. Uzun yoldan sonra bende de azalıyor. Boşta yok el freni ile durunca yok geri viteste yok. Değiştirdiniz mi fren hidroliği siz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemsaherol

Hocam ne yaptınız bende de aynı sorun var. Uzun yoldan sonra bende de azalıyor. Boşta yok el freni ile durunca yok geri viteste yok. Değiştirdiniz mi fren hidroliği siz
    değiştirdim fren hidroliğini.
    şiddeti azalmakla birlikte yine yapıyor.
    neden yapıyor bende çözemedim. biraz yol yapayım durayım, tık yok.
    boşa alınca tık yok, geri viteste de yok.
    sadece "d" konumunda oluyor.
  • bir sorun da benden gelsin. 2014 1.4t araç 15-20 günde su eksiltiyor ekranda uyarı alıyorum. 3 farklı usta baktı kaçak yok ne genleşme kabı ne de devirdaim pompası. Geriye en kötü ihtimaller kalıyor ki ya conta yaktı su yağa karışıyor (genleşme kabında yağ yok yağ haznesinde köpük yok) ya da silindir kapağı çatlak su egzozdan atılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deathless66 D kullanıcısına yanıt
    merhaba;
    Termostat gövdesi diye bir parça var. onu kontrol ettirin. genelde bu parça ısı ile birlikte artık görevini yapmıyor. hafif hafif antifiriz kaçırıyor.
    onun dışında lpg varsa lpg hortumlarında kırılma vs olabilir. onları da kontrol ettirebilirsiniz.
  • Bi arkadaşın honda city otomatikte de benzer problem vardı. baya araştırdı bulamadı çözümü. Sonra aküden kaynaklı olduğunu öğrenmiş. AKÜyü değiştirdim bişey kalmadı demişti.
    farklı araç ama belki faydası olabilir diye söyledim.

uzun yolda yapmaması da belki aküyü şarj etmesinden dolayı voltajı yeterli filan geliyodur problem olmuyodur o esnada.

( yakın zamanda akü değiştiren varsa ondan değil demektir :)) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fufu_38 -- 15 Mayıs 2019; 10:30:53 >
  • 17 bin km dir bu sekilde biniyorum vites gecişleri sıkıntısız benzinde belli belirsiz yapıyor lpg bariz belli oluyor ama bazen hic yapmıyor bakalım kim cozum bulacak buna merakla bekliyoruz tahminimce cok basit birsey ama bulan yok daha

• Aküden olamaz çünkü araba çalışma esnasında elektiriği. Aküden değil sarj dinamosundan alır belki sarj dinamasodur sorun

• Maf sensörünü temizleyin yada temizletin. Hassas bir parçadır. Doğru bir temizleyici vasıtasıyla temizlenmesi gerekir. Ayrıca aracınızın yakıt sarfiyatı ve çekişindede düzelme olacaktır.

• Son bir soru gaza basınca 2 bin 3 binden devirden sonra hafif bir rüzgar sesi hava sesi geliyor mu aracınız dan acaba

• pitoradyan P kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de mevcut. Sorunu çözebildiniz mi ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.