Şimdi Ara

opel astra j otomatik d konumunda titreme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
44.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Havalar da isindi bu zamanlarda daha az oluyor.

Belki de arkadasinkinki duzelmedi ama havalar isindigindan sorun cikarmadigi icin duzelmis sanabiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arkadaşlar 10 gün falan oldu sanırım fren hidrolik yağını değiştireli sorun çözüldü diyebilirim. Hiç yapmadı bakımdan beri.

Ümit vermekte istemiyorum o yüzden daha fazla kullanıp emin olup öyle yazmak istiyorum konuya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka var mı arkadaşlar bakım yaptırıp da aynı işlemi yaptıran ve sorununu çözen

• Opel modellerine aşinayım; sıfır km vectra c, astra j, insignia kullandım. opel forumlarını yakından takip ediyordum ve astra j otomatik vites sorunları oldukça fazlaydı. Hatta bu soruna çok uzun bir süre çözüm arayan bir araç sahibi son çare olarak otomatik vites ünitesini değiştirmiş ve çıkmacı ile arasında geçen konuşmayı da anlatmıştı. Çıkmacı astra j lerde otomatik vites ünitesinin kendilerinden en çok talep edilen parça olduğunu söylemiş. Bu konuyu da baştan okudum ve birkaç üye zaten yazmış, sorun kronik hatta şanzıman ünitesini değiştirdiğinden bahsedenlerde olmuş. Active select için genellikle en fazla 100 bin km ömrü var deniliyor, sanıldığı gibi sorunsuz da değildir. Bu sorunla ilgili daha bu konu açılmadan yıllar öncesinden haberdar olduğum için genellikle manuel vites tercih ettim. Almayı düşünen arkadaşlar içinde gerçekten bilgilendirici bir konu. Manuel vitesli modelleri tavsiye ederim fakat active select otomatikten uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 26 Mayıs 2018; 12:38:40 >

• Active select ya da still ne fark eder hocam bunların herşeyi aynı sadece bulundurduğu donanım farklı çok kötü bir örnekleme olmuş

• Resmen sallamış usta.

• Hemde ne fena

• quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Bostayken yapmiyorsa kesinlikle sanziman kavramaya aliyorki titriyor
    Astra J ve kavrama
  • Evet beyler defalarca aynı şartlarda denememe rağmen iki haftadır titreme yapmadı.

Fren hidrolik yağlarınızı değiştirin, kaybedeceğiniz bir şey yok. Sorun çözüldü.

Angelica hocamdan da Allah razı olsun, ustayım diye geçinenler de ders olsun.

Ramazandan sonra iki bira söylerim hocam sözüm olsun.

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Sorunun sona ermesine sevindim hocam.

Haftasonu benim de bakimim vardi fren hidroligini degistirtcektim. Usta illa hidrolikle alakası yok enjektorler bozuk dedi. Kaldi oyle.

Fren hidroligi degisimi malzeme ve iscilik kaca mal oldu hocam?

• Ben ağaçlı yoldaki Bosch Oto Lab'a yaptırdım.

Faturada iki adet Dot 4 Fren Hidrolik Yağı 80 TL

İşçilik komple bakımla beraber 236 TL yazmışlar.

Sadece fren hidrolik yağı değişimi malzemeyle beraber 150 TL'ye yapılır bence.

Daha öncede bahsettiğim gibi makinası var tek kişi lastik falan sökmeden yarım saatte hallediyor.

• Bu aralar yoğunum başka değiştiren. Arkadaş olur sa mutlaka durumdan haberdar etsin sorun hepimizin sorunu zaten frene basınca oluştuğu için illaki frenle alakalı diye hepimiz mantık yürütmüştük

• fibo_33 F kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hic maf veya map sensörü temizlettiniz mi?

• Sadece bogaz kelebeğini temizlettim o dediginizi yaptırmadım kafamı kurcalayan bir sey var bu durumu genelde yapıyor arac ama bazen yapmıyor bazen neden yapmıyor diye merak ediyorum kesin bir arızası olsa sürekli yapar

• Sadece bogaz kelebeğini temizlettim o dediginizi yaptırmadım kafamı kurcalayan bir sey var bu durumu genelde yapıyor arac ama bazen yapmıyor bazen neden yapmıyor diye merak ediyorum kesin bir arızası olsa sürekli yapar

• Beyler kafanızı bulandırmayın fren hidrolik yağınızı değiştirin. 3 hafta oldu araba hergün çalışıyor bir kez bile yapmadı sorunu.

Bu sorundan ben de çok çektim ve şu an bile her an yapacakmış gibi geliyor paranoyak oldum.

Pahalı bir işlem değil en kötü ihtimalle fren hidrolik yağınız değişmiş olur. Makinası olan bir yere yaptırırsanız yarım saatlik iş.

• Kimseden ses yok herkes sorunu halletti sanırım

• ?

• fibo_33 F kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki artik rolantide frene basmazken giderken de yapmaya basladi.

• Km kac binde bobin i dwgiştirdiniz mi acaba yavaslayınca mı yapıyor titremeye bir de frene bastığınız da yaptığı titreme ile aynı mi

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.