Şimdi Ara

opel astra j otomatik d konumunda titreme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
230
Cevap
5
Favori
44.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: I.C.O

Aynen öyle daha çok vites d konumunda ayak frende beklerken. 8,9 saniyede bir gelen 2 saniyelik ve periyodik olarak dewam eden titreme.frenden ayagini cektiginde yada sürüş esnasinda bir sorun yok.

Işte ayni bu. Yalniz olmadigimi biliyordum. 320d tam otomatik yani tork konvertorlu kullanicisiyim. Birebir ayni sorunu yasiyorum. Ayak frende olcak ve kimi zaman 5-6 kimi zaman 8-9 saniue yani surekli degisken araliklarla hissedilir derecede bir titreme oluyor. Hatta bazen oyle guclu oluyorki arabada sallaniyoruz.

Ayni durumu lambalara yaklasirken hafif fren yapinca veya sıkısık trafikte hafif frenle ilerlerken de yasayabiliyorum. Bence kesinlikle frenle alakali.

Bir de cok sicak havalarla cok soguk havalarda neredeyse hic yapmiyor.

Bu arizayi cok ustaya anlattim. Bakmamiz lazim diyor ulan neyine bakcan ariza bu iste. Ben usta olsam biri bana boyle ayrintili anlatsa şak diye soylerim sorunun nerde oldugunu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şey demenizi istiyorum aracı biraz benzinde binin ama bu sürede hiç tüpe almayın bu titremenin Yok denecek kadar aza indiğini fark edeceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareket durduğu an titreme sorununu ben de yaşıyorum ve nedense şanzımumandanmış gibi gelmiyor. Vites D konumundeyken ışıklara gelip frene bastığım zaman araç ciddi bir şekilde silkeliyor ve bazen de stop ediyor.

Her zaman yapmıyor ama yapınca oldukça can sıkıyor. Lpg'de daha çok yapıyor gibi benzinde yapacak mı diye kontrol etmek için 1 depo benzin yemeyi düşünüyorum.

Lpg'ye götürdüm bağladı bilgisayara bir şey yok dedi. Netten araştırmalarımda sorunun bir çok nedeni olabileceğini gördüm ve daha 38 bin km'deki aracı deneme tahtası yaptırmak istemiyorum.

Aklıma kötü kötü şeyler geliyor ya yüksek hızda stop ederse diye.

• Hocam stop etme varsa Boğaz kelebeğini temizlet benim gösterdiğim ustalar motor hava alıyor dedi frene basınca hava akışı değişiyor bu yüzden titriyor dedi aracınız ne acaba

• Araç soguk ken yapmıyor 2. Frene basmayınca yapmıyor 3.benzinde daha az yapıyor 4. Bazen hıc bazen az bazen de çok yapıyor 5. Mersin’de Kayseri de 5 tane sanzımancıya götürdüm sorunu motorda ara sanzımanda bir sıkıntı Yok dediler 4 bin km dir böyle biniyorum şanzıman olsa patlardı sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: fibo_33

Hocam stop etme varsa Boğaz kelebeğini temizlet benim gösterdiğim ustalar motor hava alıyor dedi frene basınca hava akışı değişiyor bu yüzden titriyor dedi aracınız ne acaba

Aracım 1.4 Turbo Active Select. Bakıma az kaldı boğaz kelebeğine baktırayım. Ustanın birisi de havayla ilgili bir şey demisti, bir sey yırtılmış olabilir demisti ama hangi parca oldugunu hatırlamıyorum.

Aracın herseyi elektronik olduğu için stop edince kitlenip kalıyorsun, Allahtan çok sık yapmıyor.

• Hocam bu sıkıntının sebebi aracın motorunun bir yerden hava alması o kesin de nereden aldığı bılınmıyor eğer bir şey ogrenırseniz yazın

• Ben de bu durumun fren sistemiyle ilgili oldugunu dusunuyorum ama bir turlu asıl nedenini anlayamadik...

• Ben artık şanzıman yağlama sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama sanzımanla ilgili olsa frene basmadan d konumunda beklerken de yapması lazım aracı d konumunda parke taşı ile durdur hiç frene basma hıc bir sıkıntı Yok frene basınca titriyor sanzımanla ilgili olsa frene basmadan da yapar

• quote:

Ama sanzımanla ilgili olsa frene basmadan d konumunda beklerken de yapması lazım aracı d konumunda parke taşı ile durdur hiç frene basma hıc bir sıkıntı Yok frene basınca titriyor sanzımanla ilgili olsa frene basmadan da yapar

Sizin bu titreme yaklaşık olarak 5-10 saniyede bir mi geliyor hocam?

• Bu titreme bazen ilk frene basma anında oluyor hemen geçiyor bazen de iki üç defa üst üste oluyor benzinde daha az hissediliyor

• fibo_33 F kullanıcısına yanıt
    Peki şanzıman tork konvertörlü mü?

• Sanırım tam otomatik şanzıman

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Benim aractaki Titreme 10 saniyede bir yapiyor

Ewet araç tork konventorlü.

• I.C.O kullanıcısına yanıt
    Anlattiklarinizin birebir aynisini 320d de yasiyorum. Tork konvertorlu sanziman ama dizel olmasina ragmen tamamen ayni sorun.

Ustalara anlattigim zaman hicbiri cozemedi maalesef. Hic duymamislar bile boyle ariza. O yuzden bende goturup baktirmadim.

• Mersin’de ve Kayseri’de 5 tane sanzımancıya gittim Hepsi sorunun motorda olduğunu söyledi gittiğim motor ustaları da aracın motorunun bir yerden hava aldığını söyledi bırakmam gerektıgını tek tek hortumlara bakılacağını söyledi zaman olmayınca bırakamadım

• fibo_33 F kullanıcısına yanıt
    Motordan olsa lastigin onune taş koyup durdurunca da ayni arizayi vermesi lazim.

Ama bu olay sadece fren ve D kombinasyonunda oluyor.

• İşte ben de onu diyorum sorun fren devreye girince ortaya çıkıyor fren bir seylere sebep oluyor ki bu da motor da bir titreşime sebep oluyor

• quote:

İşte ben de onu diyorum sorun fren devreye girince ortaya çıkıyor fren bir seylere sebep oluyor ki bu da motor da bir titreşime sebep oluyor

İste hocam bunu hicbir ustaya anlatamadim :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.