Şimdi Ara

Opel Astra j Sedan ile bir depo yakıtla ne kadar gidiyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arkadaşlar ben de anlayamadım bu yakıt tüketimi işini. Ekim ayında aracı yeni aldığımda sıfır motor ile 2.500 km yol yaptığımda 100-110 km. ile gittiğimde araçta 4+1 kişi idik 6,6 litre km yaktı pompa değeri olarak.833 km yol yaptıktan sonra 50 litre benzin almıştım.Yol b.sayarı 35 km daha gidersin diyordu, korkmuş almıştım benzin. Halbuki depo 56 litre olduğuna göre en az 80-90 km daha gidebilirmişim. 180-190 km. hızlarda ise 7,75 litre yaktı aynı şartlarda yine pompa verisi olarak. Şu an aracım 3.400 km.de istanbul şehir içi trafiğinde 9,4 lt. yaktı, son pompa verilerine göre. Ancak son iki haftadır bakıyorum b.sayar 6,8 lt. yakıyorsun ortalama diyor. Genelde 0,5 lt fark ediyor pompa ile b.sayar arasında anladığıma göre. Yani 7,3 lt. gibi bir ortalama görünüyor. Ancak yoğun trafik değil bu veriler. Benim anladığım 1.4 t manuel vites ile şehir içinde 600 km. civarı yol bu kış şartlarında anca yapılabilir gibime geliyor. Yani ortalama 9 litre yakıyordur diye düşünüyorum. Düşündüğümden, beklediğimden, alırken keşke dediğimden bir litre daha fazla yani. Napalım bir litre için keyif kaçırmaya gerek yok bence. Yazın ve aracın km.si arttıkça belki 8 li dğerelere iner diye umuyorum. Uzun yolda tek kişi ile 90-100 ortalama hız ile sanırım bu araçla 1000 km. yol yapmak hayal değil. Ancak böyle bir şeyi deneyen çıkar mı bilmem. YAni bin km.lik yolu 90-100 km. hızla gitmek her babayiğidin harcı değil.

• berkayacan kullanıcısına yanıt
    Ona dikkat etmedim. Bir dahakine onu da sıfırlar öyle kontrol ederim.
  • Araç dizel gibi yakmış maaşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Ortalama hızınız nedir Ankara trafiğinde 6.8 harika bir değer, ben 1.6 atmosferik ile 10 litre ortalama ile geziyorum hız ortalamam 28km. Arkadaşım 1.4t ile 25km ortalama hız 9 litreden aşağı düşüremiyor sakin kullanımda, hareketli kullanınca 11 litre ortalama.

1.6 atmosferik araçlarımla ben de 10 litre olmasa da 8.5 litreden aşağı inemiyordum, 1.4T ile 1.6 atmosferik araçlarıma göre turbo sayesinde alt devirleri daha iyi kullanabiliyorum.

Ortalama hız ekranını bu araçta da diğerlerinde de hiç kullanmıyorum, Ankara içinde de trafiğin hızı neyse ben de o, bu motorlar ideal çalışma ısılarına ulaşıp sıklıkla stop edilmez ve kullanım esnasında çok sıkıştırılmazlarsa oldukça ekonomik olabiliyorlar, mevcut güç ekonomiye yönelik şanzıman oranları için kullanılıyor, Ankara gibi bir şehirde 6.8 e inebilirken Akçay gibi bomboş bir trafikte sıklıkla aracı stop ettiğimden ve dar sokaklar yüzünden üst viteslere geçemediğimden tüketimi 7.5 in altına indirmek daha zor oluyor mesela.

Aracınızın ne olduğu önemli değil; yol bilgisayarındaki anlık tüketimi takip ederek aracınızın tüketim karakteristiklerini öğrenebilirsiniz, Astra 1.4T de misal kalkışlarda ne çok ağır ne de hızlı olmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahcerun

Arkadaşlar ben de anlayamadım bu yakıt tüketimi işini. Ekim ayında aracı yeni aldığımda sıfır motor ile 2.500 km yol yaptığımda 100-110 km. ile gittiğimde araçta 4+1 kişi idik 6,6 litre km yaktı pompa değeri olarak.833 km yol yaptıktan sonra 50 litre benzin almıştım.Yol b.sayarı 35 km daha gidersin diyordu, korkmuş almıştım benzin. Halbuki depo 56 litre olduğuna göre en az 80-90 km daha gidebilirmişim. 180-190 km. hızlarda ise 7,75 litre yaktı aynı şartlarda yine pompa verisi olarak. Şu an aracım 3.400 km.de istanbul şehir içi trafiğinde 9,4 lt. yaktı, son pompa verilerine göre. Ancak son iki haftadır bakıyorum b.sayar 6,8 lt. yakıyorsun ortalama diyor. Genelde 0,5 lt fark ediyor pompa ile b.sayar arasında anladığıma göre. Yani 7,3 lt. gibi bir ortalama görünüyor. Ancak yoğun trafik değil bu veriler. Benim anladığım 1.4 t manuel vites ile şehir içinde 600 km. civarı yol bu kış şartlarında anca yapılabilir gibime geliyor. Yani ortalama 9 litre yakıyordur diye düşünüyorum. Düşündüğümden, beklediğimden, alırken keşke dediğimden bir litre daha fazla yani. Napalım bir litre için keyif kaçırmaya gerek yok bence. Yazın ve aracın km.si arttıkça belki 8 li dğerelere iner diye umuyorum. Uzun yolda tek kişi ile 90-100 ortalama hız ile sanırım bu araçla 1000 km. yol yapmak hayal değil. Ancak böyle bir şeyi deneyen çıkar mı bilmem. YAni bin km.lik yolu 90-100 km. hızla gitmek her babayiğidin harcı değil.

Bu araçla 1000km yapmak dediğiniz gibi zor değil; Ankara dan Akçay a bir depo yaklaşık 700km yol geldikten sonra ş.içinde en az 150km daha geziyorum - ş.içine girmeden ş.dışı yola devam etsem 1000km zorlanmadan görülecek yani.

• donanımhaber petrol üreten arabalar başlığı açılmalı artık

7 litre üstü yakan otomobil kalmadı TC de
  • Ankara şehir içi demek sağlıklı olmuyor işte. Ben Eskişehir, Konya yolunda yoğun trafikte kullanıyorum ortalamam 30 üzerine çıkmıyor. 10 litre yakıyorum, başka biri diyor ki ben de Ankara şehir içi kullanıyorum ortalamam 8 litre diyor. Ortalama hız nedir diyorum 45 diyor. Adam sürekli çevre yolunu kullanıyormuş. İşte tüketim farkı buradan kaynaklanıyor. Ortalama km ve sürüş karakteri bilinmeden yakıt tüketimini yorumlamak zor. Ben yakıtı düşünmeden sürekli maksimum tork bandı olan 3500-4000 devir arası kullanıyorum , diğeri az yaktıracağım diye gaza basmaya korkuyor.

Tahminim sizin 1.4t ortalama hızı 45-50km'de. Gerçek şehir içi 30km ortalamalarda 1400 kiloluk astra 9 litreden aşağı yakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Ankara şehir içi demek sağlıklı olmuyor işte. Ben Eskişehir, Konya yolunda yoğun trafikte kullanıyorum ortalamam 30 üzerine çıkmıyor. 10 litre yakıyorum, başka biri diyor ki ben de Ankara şehir içi kullanıyorum ortalamam 8 litre diyor. Ortalama hız nedir diyorum 45 diyor. Adam sürekli çevre yolunu kullanıyormuş. İşte tüketim farkı buradan kaynaklanıyor. Ortalama km ve sürüş karakteri bilinmeden yakıt tüketimini yorumlamak zor. Ben yakıtı düşünmeden sürekli maksimum tork bandı olan 3500-4000 devir arası kullanıyorum , diğeri az yaktıracağım diye gaza basmaya korkuyor.

Tahminim sizin 1.4t ortalama hızı 45-50km'de. Gerçek şehir içi 30km ortalamalarda 1400 kiloluk astra 9 litreden aşağı yakmaz.

Muhtemeldir, zaten ilk mesajımda tüketim değerlerini elde ettiğim güzergahların "Keçiören - Or-an ve G.O.P arası" olduğunu belirtmiştim, bu güzergahlar arası önceki 1.6 araçlarımla en iyi ihtimalle 8.5 yakıyordum benzer kullanım ile Astra da daha az yakabiliyorum çünkü turbo sayesinde üst devirlere gerek kalmıyor ama sizin gibi 4000dd civarı kullanımda gene aynı güzergahta tüketim 8.3 e kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 30 Aralık 2013; 17:38:16 >

• bugün depomu yeniden fulledim arkadaşlar araç menzili 870 gösterdi :) demekki biraz daha zorlarsam1000olacak
  • selam
    astra 1.4 t çok merak ettiğim bi araç
    otomatik almak istiyorum malum dizel otomatikler çok pahalı ve dsg ye bulaşmak istemiyorum
    ya cvt li toyota ya da tam otomatik i30 ve astra gözdelerim
    forumda 1.2 arkalar bağımsız olmayan , donanım fakiri ve dsg sıkıntılı diye söylenen golf üstelik ucuz da değil çok övülüyo
    oysa astra 1.4-140 bg ve tam otomatik şanzıman üstelik donanım da ii
    kullanıcı arkadaşlardan daha çok bu araçla ilgili bilgi bekliyorum
    ii gecelerr
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

donanımhaber petrol üreten arabalar başlığı açılmalı artık

güzel başlık konu açarsanız cevap yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

donanımhaber petrol üreten arabalar başlığı açılmalı artık

yooo kaldı, benimki resmen 9,4 litre yakıyor. Keşke 7 li değerlerde yaksa, hatta 8 li değerler bile gayet iyidir. Ama millet nasıl beceriyorsa 7 li değerlerde yaktırabiliyor. el elden üstündür öğrenecek daha çok şeyimiz var demekki.
  • 1.4T motorun yakıtı nasıl genel olarak. şehir içi 9 litreyi geçer mi

ekleme: hatchback için sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 31 Aralık 2013; 17:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

1.4T motorun yakıtı nasıl genel olarak. şehir içi 9 litreyi geçer mi

gaza basmazsan geçmeyebilir. basınca 12 lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suggestions

quote:

bu kadar olduğunu bilmiyodum. ne yazık ki ani hızlanmaları seviyorum
  • quote:

quote:

quote:

ama değer

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama değer

deneme fırsatım olmadı ne yazık ki özellikle kırmızısını çok beğeniyorum. 1.5 sene sonra ciddi bi şekilde düşüneceğim bu konuyu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.