Şimdi Ara

Opel Astra j Sedan ile bir depo yakıtla ne kadar gidiyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2013 opel astra j sedan 1.4t aracım ile uzun yolda ortalama 120 hızla bir depo benzinle 860 km gittim araçta kışlık lastik takılı iki kişi bir bebek ve en azda 150 kg yüküm vardı sizce nası arkadaşlar aracım yola çıkarken 9700 km idi daha önce ölçümleri olan varsa karşılaştıralım arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gayet iyi değer bizde astra aldık 1 ay kadar önce çok yakıyor diyen yalan söylüyor,gazı köklemezsen şehir içi 7-8 şehir dışı 5-6 yakıyor.buda benzinli araç için çok iyi değerler
  • Kimse fabrika değerlerine aldanmasın.

Her marka C SINIFI Benzinli Otomobiller 8 den aşağı yakmaz ...

Rallideymiş gibi kullanırsan 10 dan aşağı yakmaz ama hiç bir kentte bu sıkışık trafikte ralli keyfi yapabilen varmıdır bilmem
  • Dizel ve hb olani ile isik yanar yanmaz cektigim foto:

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Dizel ve hb olani ile isik yanar yanmaz cektigim foto:

Karma mı uzun yol mu ?
  • Toygun_ank kullanıcısına yanıt
    Karma, ancak Soke'de calisiyorum, Kusadasi'nda yasiyorum. Aslinda cok iyi bir veri sayilmaz. Isik yandiginda depoda 5 lt yakit kalmis olsa, deponun 55 lt oldugundan yola cikarsak 5L/100 km demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Karma, ancak Soke'de calisiyorum, Kusadasi'nda yasiyorum. Aslinda cok iyi bir veri sayilmaz. Isik yandiginda depoda 5 lt yakit kalmis olsa, deponun 55 lt oldugundan yola cikarsak 5L/100 km demektir.

Fena bir değer sayılmaz kafamı kurcalayan iki araçdan biridir kendisi
  • Arabada bebek varken ortalama 120 km/h hızla araç kullanmak..

Hele ışık, şehiriçi, ihtiyaç molası gibi hızı düşüren durumları düşündüğünüz zaman yolu boş bulunda 130-140 km/h hızlarla araç kullanmak ne kadar akıllıca?

Bu arada konuyla alakalı; ortalama 90-95 km/h hız 6,5 lt/100 km tüketimle 1 depoyla şehirlerarası yaklaşık 800-820 km yol gitmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Arabada bebek varken ortalama 120 km/h hızla araç kullanmak..

Hele ışık, şehiriçi, ihtiyaç molası gibi hızı düşüren durumları düşündüğünüz zaman yolu boş bulunda 130-140 km/h hızlarla araç kullanmak ne kadar akıllıca?

Bu arada konuyla alakalı; ortalama 90-95 km/h hız 6,5 lt/100 km tüketimle 1 depoyla şehirlerarası yaklaşık 800-820 km yol gitmiştim.

:) hocam tabikide o hızlara çıkmadım ışığa çok az yerde durduk bebek çok küçük arabayıda seviyor bir mola ile gittik valla ama genel olarak üst limitim hep 120 idi şimdi genel olarak araç çokmu yaktı azmı yaktı bişey diyeydin iyiydi :)

• ercobaba E kullanıcısına yanıt
    1.6 atmosferik motora göre az yakmış. Hele aracın rodaj döneminde olduğu ve kış lastiği takılı olduğu göz önüne alınırsa çok iyi

Bu arada 1.6 atmosferik ile kast ettiğim kendi aracım Yeni Astra Sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 29 Aralık 2013; 22:52:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Kimse fabrika değerlerine aldanmasın.

Her marka C SINIFI Benzinli Otomobiller 8 den aşağı yakmaz ...

Rallideymiş gibi kullanırsan 10 dan aşağı yakmaz ama hiç bir kentte bu sıkışık trafikte ralli keyfi yapabilen varmıdır bilmem

Lancer fabrika verilerinden daha az yakıyor
  • quote:

1.6 atmosferik motora göre az yakmış. Hele aracın rodaj döneminde olduğu ve kış lastiği takılı olduğu göz önüne alınırsa çok iyi

Orda yanlış anlaşılma olmasın hocam 1.4t yalnız

• Herkeste az yakıyormus

Atmosferik motorla full depo ank yoğn şehiriçi 500 km

• quote:

Orijinalden alıntı: ercobaba

quote:

Sizinkinin 1.4 olduğunu biliyorum, yani demek istedim ki benim 1.6 ile kıyaslandığında 1.4 az yakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Herkeste az yakıyormus

Atmosferik motorla full depo ank yoğn şehiriçi 500 km

Bu aralar Ankara'da hem trafik yoğun hem de hava soğuk. Yazın aynı güzergahta 8-8.5 iken ortalama 9.5-10'larda hocam.

Ben bu ara fulleyip ölçemedim ama 10 litre civarı yakıyor, sizinkiyle fark yok anlıycağınız

• quote:

Dizel ve hb olani ile isik yanar yanmaz cektigim foto:

Burada ortalama hiz kac?

• Aracim 1.6 atmosferik Cruze alti ileri sanzimana sahip olsa cok cok az yakacak fakat bes ileri 3000d/dak da 100km/h hiza ulasiyor bu da uzun yolda ekonomiyi baltaliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ercobaba

quote:

Sizinkinin 1.4 olduğunu biliyorum, yani demek istedim ki benim 1.6 ile kıyaslandığında 1.4 az yakmış

ufak bi anlaşmazlık oldu kusura bakmayın sizin 1.6 da nası peki hocam ölçtünüzmü hiç

• Astra 1.4T hb manuel ile 3 yetişkin 1 çocuk Ankara - Balıkesir arasını ortalama 4.5 litre ile başlayıp 5.1 - 5.3 litre civarı ortalama ile bitiriyorum.

Ş.içinde ise Ankara da Keçiören - Or-an ve G.O.P arasını araçta tek iken 6.8 litre, 4 kişi iken ya da tek ama süratli iken 8.3 litre ortalama ile gidip geliyorum, Akçay da yazın 7 litre civarı, kışın soğuk havada kısa mesafe + kış lastikleri ile 8.5 litreye yakın ortalamam oluyor, sakin kullanırsam ve motor ısınmışsa 7.5 litre civarında da kalabiliyor.

Aracın tüketim - performans dengesinden çok memnunum, "çok yakıyor" diyenlere asla katılmıyorum.
  • Ortalama hızınız nedir Ankara trafiğinde 6.8 harika bir değer, ben 1.6 atmosferik ile 10 litre ortalama ile geziyorum hız ortalamam 28km. Arkadaşım 1.4t ile 25km ortalama hız 9 litreden aşağı düşüremiyor sakin kullanımda, hareketli kullanınca 11 litre ortalama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.