Şimdi Ara

Megane 1.3 Tce EDC Uzun Yol Tüketim Verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 hafta önce satın aldığım 1.3 Tce EDC Megane Sedan Faz1 2020 Model Aracım ile İlk Kez Uzun Yol Deneyimi Yaşadım.

Tüketim Verisi Bursa-B.esir-Bursa arasında elde edildi.
    Araçta Bebek Olduğu İçin 88-90 km bandında hız sabitleyici kullanıldı. Yolda bir çok trafik ışığına takıldım ve B.esir şehir merkezinde de dolaşmam gerekti.

Ortalama Tüketim : 4.2 Lt/100 km
    Ortalama Hız: 68.5 km
    Toplam Mesafe: 300 km den biraz fazladır onu çekemedim.

Araç Plakalı 0 km olarak satın alındı henüz 1800 Km de rodaj sürecinde sayılır ilerleyen zamanlarda daha da düşermi bilmiyorum.

Bu güzergahı çok kullanıyorum aynı sürüş stili ile

1.5 dCi Qq ile 4 Lt dolaylarında
    1.0 X-Tronic Tce 2 farklı Clio ile 5.6 lt
    1.6 benzinli asx ile 5.5 litre
    1.6 Civic otomatik ile 5.8 lt

Gibi verilerle karşılaşmıştım.

Megane Sedan gücüne otomatik oluşuna göre çok cok az yakıyor.

İyi Forumlar Dilerim.

• Az yaktığı için filoların gözdesi bir araç zaten . Ortalık filo plakalı Megane kaynıyor
  • hocam tce cliolar aynı güzargahta 90 sabit nasıl 5.6 yaktı ?

1.2 tce'de 90la gidilince 4.5 seviyesine iniyor ama o şekilde trafiğin yoğun olduğu yolda sıkıntı oluyor

• Faz 1 1.3 TCE ile Faz 2 1.3 TCE’de kullanılan EDC tipleri farklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 9 Ekim 2022; 1:45:6 >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Hocam şanzimandan dolayı sanırım otomatik Clio 1.0 lar cok yakıyor 2 Clio yu da 0 km aldım birini 700 km de sattım 2020 100 bg idi. Diğeri 2021 90 beygir di. Her iki aracımda cok yakıyordu.

Manuel 1.0 Tce 100 bg olan yakın öğretmen arkadaşım var o tüketimden cok memnun
  • Tüketim daha düşmüyor:)
  • Aracınız hayırlı olsun. 1.33 çift kavrama ortaklığı çok çok tatmin edici.

Clio 1.0 otomatik konusunda da %10000 katılıyorum... sorun motorda mı, yoksa motor şanzıman kombinasyonunda mı bilmiyorum. ama tüketim olarak tam bir hayal kırıklığı.

• 1.0 cvt şanzımanlı oldugu icin fazla yakiyor,1,33 lerde edc var.
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    Bende 2021 clio 5 1.0 tce manuel var. Otomatik ile arasında 1.5 l fark var tüketimde, arkadaşınızın ve sizin verdiğiniz bilgiler doğru.
  • Clioların o kadar yakması normal değil. Cvt ekonomik bir şanzıman aslında. Bir uyumsuzluk var demek ki.

Megane tüketimi çok iyi ama pompa ölçümü yapmak lazım
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi hayal kırıklığı ama tam şehir içi aracı idi, şanzimani şehir içinde kullanmaya birebirdi.

Çok fazla satılıyor tam f/p aracı
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Valla istersen görselleri bile var. Hele dönüşte okşadim resmen Clio ile gaz pedalını ama banamısın demedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.