Şimdi Ara

1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğrafları simage yapamadım mobil olduğum için.

Fotoğrafları göremeyenler için söyleyeyim 1.2 TSi Seat Toledo uzun yolda ortalama 85 km/h hızla 5 litre ortalama yakaladı ablamla değişmeli olarak kullanıldı araç. Ablam daha sakin kullanıyor o kullanırken 4.9u buldu ortalama.

Yolun büyük kısmında klima açıktı 22 dereceye otomatik ayarlı. Cruise kontrol de baya kullandık 100 civarına sabitleyerek. Rotamız Ankara-Bilecik merkez şeklindeydi.

Açıkçası biraz daha zorlanırsa ve klima kullanılmazsa 4.6 fabrika verisi çok rahat yakalanabilir diye düşünüyorum.

Umarım bu test bu motor veya arabayla ilgilenenlere yardımcı olur.
     1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi 1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi 1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi
     1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colifact -- 17 Ekim 2013; 11:42:35 >

• Sehir ici tuketimi kac ortalama
  • 2000kmdeki benzinli bir arac icin guzel değerler.. hesaplamayi bir de pompa usulu yapsaniz? Dizel ayarinda yakmis
    Kullanimda nasil peki; rafine mi hızlanıyor yoksa turbo birden acilip yapistiriyor mu ciddi olarak dusundugum bi arac; rapid hb çıksa
  • Güzel değerler ki daha arcınız 2000 km civarı 4-5 bin kmden sonra bir miktar yakıtta düşüş oluyor, güle güle kullanın, elinize sağlık.
  • Şehiriçi ortalama 28-30 km/h hızla 7.5-8 litre arası yakıyor Ankaraya dönünce şehiriçi de test edip paylaşırım.

Araç gayet seri turboyu alıp yapıştırıyor. Sadece ikinci viteste devrini bir iki saniye geç alıyor. Ben performans olarak memnunum araçtan.

Çok teşekkür ediyorum umarım faydalı olmuştur test.
  • Değerler yeni bir araç için gayet güzel, bence şehir içi 7-8 şehir dişi da 4,5-5lt ve ortalamada 6lt yakan bir araç Olacaktır. Şimdiden iyi günlerde kullanmanız dilegiyle. Ancak golf7de güya şehir içi 5.9lt değerine göre de kötü. Hep merak ediyorum madem bu araclar bu kadar az yakiyor millet ne diye gidipte dizel alir ki! 1.6tdi bile sehir ici 6 lt yakarken benzinlisi nasil daha az yakabilir.Genel kanı olarak VW grubu fabrika verileri konusunda gerçeğe en uzak üreticilerden birisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqlo -- 17 Ekim 2013; 12:01:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colifact

Şehiriçi ortalama 28-30 km/h hızla 7.5-8 litre arası yakıyor Ankaraya dönünce şehiriçi de test edip paylaşırım.

Araç gayet seri turboyu alıp yapıştırıyor. Sadece ikinci viteste devrini bir iki saniye geç alıyor. Ben performans olarak memnunum araçtan.

28 / 30 km/h şehir içi mi oluyor ?
    15 / 20 ne oluyor ?
    28 / 30 şehir içi falan değildir , büyük çoğunluğu çevreyoludur
    senin aracın normal bir şehir içinde 10lt den aşağı yakmaz , bak dikkat et normal diyorum
    dün akşam 18:30 da küçükköyden çıktım , fsm gişeleri geçtiğim de yaptığım km 20 , geçen süre 2 saat idi
    o dilimdeki tüketim de 9.5 mu neydi galiba

şimdi tekrar düşünün , bilgi verirken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 17 Ekim 2013; 12:10:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Değerler yeni bir araç için gayet güzel, bence şehir içi 7-8 şehir dişi da 4,5-5lt ve ortalamada 6lt yakan bir araç Olacaktır. Şimdiden iyi günlerde kullanmanız dilegiyle. Ancak golf7de güya şehir içi 5.9lt değerine göre de kötü. Hep merak ediyorum madem bu araclar bu kadar az yakiyor millet ne diye gidipte dizel alir ki! 1.6tdi bile sehir ici 6 lt yakarken benzinlisi nasil daha az yakabilir.Genel kanı olarak VW grubu fabrika verileri konusunda gerçeğe en uzak üreticilerden birisidir.

Golf ve leonda yeni nesil tsi kullanılıyor diye biliyorum mesela bizimki 8 valf olan eski nesil motor ve fabrika verisi şehiriçi 6,9 ben buna yakın değer yakalıyorum golf için yorum yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Şehiriçi ortalama 28-30 km/h hızla 7.5-8 litre arası yakıyor Ankaraya dönünce şehiriçi de test edip paylaşırım.

15 / 20 ne oluyor ?

Ankarada hiç 15-20 şehiriçi ortalamam olmadı istanbulda olabilir ama ben kendi değerlerimi söylüyorum ayrıca çevre yolunda 30 km/h ortalama nasıl yakalıyorsunuz bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

15 / 20 ne oluyor ?

Ankarada hiç 15-20 şehiriçi ortalamam olmadı istanbulda olabilir ama ben kendi değerlerimi söylüyorum ayrıca çevre yolunda 30 km/h ortalama nasıl yakalıyorsunuz bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    onunda cevabı da var
    daha önce anlatmıştım tekrar anlatayım
    istanbuldan çık , çanakkaleye git , yol 300 km
    sen ortalama 90 la falan seyret
    bir kaç ışık , 1 - 2 mola , gemiye bindim indim derken ortalamana bi bakmışsın 70 ler dedir
    çevreyolunda dolan sonra trafiğe girip bir karma değer el de et , ortalaman 30 lar daolur

http://forum.donanimhaber.com/m_55743404/tm.htm

şu başlığı incelersen anlayabilirsin şehir içinin , çevreyolunun ne olup olmadığını
    bu konuda çok iyi bir başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 17 Ekim 2013; 12:14:09 >

• quote:

onunda cevabı da var
    bir kaç ışık , 1 - 2 mola , gemiye bindim indim derken ortalamana bi bakmışsın 70 ler dedir
    çevreyolunda dolan sonra trafiğe girip bir karma değer el de et , ortalaman 30 lar daolur

şu başlığı incelersen anlayabilirsin şehir içinin , çevreyolunun ne olup olmadığını

Çok farklı bir şeyi tartışıyoruz ankarada hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama şehiriçi 30 km/h hız benim için şehiriçidir. Sadece tartışma ortamı yaratmak için konuştuğunuz kanısındayım.

• quote:

quote:

onunda cevabı da var

Çok farklı bir şeyi tartışıyoruz ankarada hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama şehiriçi 30 km/h hız benim için şehiriçidir. Sadece tartışma ortamı yaratmak için konuştuğunuz kanısındayım.

Alıntıları Göster
    ne tartışması ?
    ben de seat marka kullanıyorum , ayrıca 10 lt yakar dedim de bu çok fazla yakıyor anlamında değil ki
    gayet de normal , benim dizel bile dün neredeyse 10lt yaktı , tabi şartları belirttim

benim demek istediğim 30 ortalama şehir içi değildir bu yanlış bir bilgidir
    ha dersen ki çevreyolları şehir içerinde yer alıyor o zaman tamam
    tartışmakla tartışmamakla alakası yok

• quote:

ne tartışması ?
    ben de seat marka kullanıyorum , ayrıca 10 lt yakar dedim de bu çok fazla yakıyor anlamında değil ki
    gayet de normal , benim dizel bile dün neredeyse 10lt yaktı , tabi şartları belirttim

Alıntıları Göster
    tsi yağ yakıyor mu acaba ?
  • quote:

ne tartışması ?

Sizin söylediğiniz şeyin kanıtlanabilirliği önemli bu şekilde benim verdiğim bilgi de yanlış olmaz. Sizin yönlendirdiğiniz konuda bir arkadaş ankarada 60 km/h yakaladığını söylemiş mesela. Yaşadığınız yere göre şehiriçi hız ortalaması değişir. Ben hiç çevre yolu kullanmadan 30u yakalıyorum. Dediğim gibi 15-20 kesinlikle şehir içidir 30 değildir demeniz pek geçerli bir şey değil resmi bir veri de değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

Alıntıları Göster
    uzun yolda çoğu benzinli dizel gibi yakıyor zaten. sizi şehir içi de görmek isteriz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

Şu ana kadar öyle bir soruna rastlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

uzun yolda çoğu benzinli dizel gibi yakıyor zaten. sizi şehir içi de görmek isteriz:)

Şehir içi test de yapıcam hocam.
  • quote:

quote:

ne tartışması ?

Sizin söylediğiniz şeyin kanıtlanabilirliği önemli bu şekilde benim verdiğim bilgi de yanlış olmaz. Sizin yönlendirdiğiniz konuda bir arkadaş ankarada 60 km/h yakaladığını söylemiş mesela. Yaşadığınız yere göre şehiriçi hız ortalaması değişir. Ben hiç çevre yolu kullanmadan 30u yakalıyorum. Dediğim gibi 15-20 kesinlikle şehir içidir 30 değildir demeniz pek geçerli bir şey değil resmi bir veri de değil.

peki o zaman şöyle bir şey sorayım
    30 ortalama şehir içi ise
    yarısı olan 15 ne ?
    ikisi arasın 2-3 lt fark oynar , denemesi bedava.

buyrun cevaplayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

2000kmdeki benzinli bir arac icin guzel değerler.. hesaplamayi bir de pompa usulu yapsaniz? Dizel ayarinda yakmis
    Kullanimda nasil peki; rafine mi hızlanıyor yoksa turbo birden acilip yapistiriyor mu ciddi olarak dusundugum bi arac; rapid hb çıksa

Rapid hb zaten fabia değil mi..?
  • quote:

quote:

quote:

ne tartışması ?

peki o zaman şöyle bir şey sorayım
    30 ortalama şehir içi ise
    yarısı olan 15 ne ?
    ikisi arasın 2-3 lt fark oynar , denemesi bedava.

buyrun cevaplayın.

Siz şehir içi trafikteki ortalamadan bahsediyorsunuz şehir içinde illa trafik olacak diye bir şey yok öncelikle bunu anlamanız gerek.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.