Şimdi Ara

Polo 1.2 TSİ DSG yakıt tüketimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracı alalı daha 3 ay oldu 1300 kilometrede henüz ve sürekli de şehir içi ve kısa mesafe kullanılıyor. Ortalama tüketim 9.7lt/100km bana baya baya fazla geliyor sizce de öyle değil mi? Hadi rodajdan dolayı desek ama gene de bana çok fazla geliyor bu tüketim, sonuçta 1.2 araba siz ne dersiniz?

• Bizde 1.2 tsi manuel var;

Yoğun trafikte 8leri görmek mümkün

Ankarada genelde pek yogun trafiğe girmeden eşim kullanıyor. Ortalama 6 larda geziyor.1depo ile 700 kmyi goruyor.Ama dediğim gibi pek trafik olduğu söylenemez. Zaten tsi ların en büyük özelliği sakin kullanımda dizel gibi yamaları, ancak şehir içine girdim is degisiyor
  • Aman hocam tovbe de bu araba en fazla 4.5 yakmasi lazim hadi 5.5 olsun. Nerde bu sehir ici 5.5 yaktiran büyük adamlar?

Mesafe kısaysa bi nevi normal hocam..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tork konvertörlü i20 ile 9.2 ile geziyorum şehiriçinde, bir sıkıntı olabilir araçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyetiker -- 29 Şubat 2016; 0:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde 1.2 tsi manuel var;

Yoğun trafikte 8leri görmek mümkün

Ankarada genelde pek yogun trafiğe girmeden eşim kullanıyor. Ortalama 6 larda geziyor.1depo ile 700 kmyi goruyor.Ama dediğim gibi pek trafik olduğu söylenemez. Zaten tsi ların en büyük özelliği sakin kullanımda dizel gibi yamaları, ancak şehir içine girdim is degisiyor

• Dostum kısa mesafede çok normal bu değerler kafana takma. Özellikle istanbuldaysan trafik + yokuşlar da çok etkiliyor
  • bunları takmayın kafanıza 1 depo ile 600 den fazla gidiyorsa sıkıntı yok
  • Ortalama hız kaç?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önemli olan kaç km kullanıyorsunuz aracı direk araç ısınmadan trafiğe girince tsi dur kalk yaparken geç ısınıyor ve aşırı yakıyor misal direk trafiğe girip 5 km dur kalk yolu 9 litreyle geçiyorum ayni yola 30 km araç sürülmüş ısınmış şekilde geliyorum sifirliyorum dur kalk 5.5 6arası yakıyor . Ayrıca kısa mesafe dur kalk ta dizeller bile 8 9 litre yakıyor .

• Bir yanlışlık olması lazım. Ts, ler sakin kullanımda 3.9, normal kullanımda 4.1 şehir içinde de 4.3 falan yakıyor olması lazım.

Şaka bir yana şehir içi ve kısa mesafe hele ki kış gününde normal değerler. Ben de aynı aracı test ettiğimde sakin kullandığım halde 9.9 ortalama tüketim göstermişti.

Zamanla bir miktar daha düşer belki ama aynı durumda az yakacak araç yok. Dizel de olsa en az 7 litre yakar. Belki yaris hibritler o şartlarda ekonomik olur o da elektrik motoru sayesinde.
  • Tüketim normal şehir içi kısa mesafede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 29 Şubat 2016; 8:11:36 >
  • Ayni aractan bende de var 2. Arac olarak kullaniyorum Ankara s ici tuketimim şuan 7.2 lt civarinda. Cok dikkatsiz kullaniyoruz araci kullanan 2. Bir kisi daha var onunda nasil kullandigini biliyorum basiyo rastgele o halde 7.2 lt. Ancak rodaj henuz tamamlanmadi 3500 km den sonra 6.5 lara dusmesini bekliyorum.

Ayni şeyi kendi passatimda tecrube ettim. (1.6 tdi) 3500 km ye kadar ankara s icinde 7.1-7.2 lt lerle dolasiyodum. 3500 km den sonra birden 6.2-6.3 lere dustu guzergahim ve kullanimim ayni. Şuanda 11.250 km ye geldi havalarin birazda duzelmesiyle şuan 5.7-5.8 araliginda gidip geliyor tuketim. Yarim depo cizgisine gelmis dun baktim yarim depoyla 490 km yapmisim. Ortalama hizim 30km civarinda.

İlerleyen zamanda dusecektir kisacasi ancak biraz daha dikkatli kullanmaya bakin bu arac icin ideal tuketim 6-7.5 lt araliginda olmali.

• Valla dediklerinizin benim araçla alakası yok Kayseri'de kullaniyorum tamam kısa mesafe ama yoğun bir trafik yok bas git şeklinde güzergah. Bana aşırı geldi tüketim. Hız ortalamasına baktım 22 mi ne yazıyor o biraz düşük galiba :)

• Şehir içi kısa mesafelerde normal tüketim. 1.4 CVT Jazz da 9-10 litre arası gösteriyor aynı kullanımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Ayni aractan bende de var 2. Arac olarak kullaniyorum Ankara s ici tuketimim şuan 7.2 lt civarinda. Cok dikkatsiz kullaniyoruz araci kullanan 2. Bir kisi daha var onunda nasil kullandigini biliyorum basiyo rastgele o halde 7.2 lt. Ancak rodaj henuz tamamlanmadi 3500 km den sonra 6.5 lara dusmesini bekliyorum.

Ayni şeyi kendi passatimda tecrube ettim. (1.6 tdi) 3500 km ye kadar ankara s icinde 7.1-7.2 lt lerle dolasiyodum. 3500 km den sonra birden 6.2-6.3 lere dustu guzergahim ve kullanimim ayni. Şuanda 11.250 km ye geldi havalarin birazda duzelmesiyle şuan 5.7-5.8 araliginda gidip geliyor tuketim. Yarim depo cizgisine gelmis dun baktim yarim depoyla 490 km yapmisim. Ortalama hizim 30km civarinda.

İlerleyen zamanda dusecektir kisacasi ancak biraz daha dikkatli kullanmaya bakin bu arac icin ideal tuketim 6-7.5 lt araliginda olmali.

Hocam konu dışı ama o passattan gerçekten 170 hp alabiliyor musunuz daha doğrusu o gücü hissedebiliyor musunuz? Ben de 1.4 hdi motora megachips yaptım ama çok bir fark alamadım

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var polo tsi o kadar yakmaz. Normal yakması gereken şehir içi %3.9 lt civarı olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Ayni aractan bende de var 2. Arac olarak kullaniyorum Ankara s ici tuketimim şuan 7.2 lt civarinda. Cok dikkatsiz kullaniyoruz araci kullanan 2. Bir kisi daha var onunda nasil kullandigini biliyorum basiyo rastgele o halde 7.2 lt. Ancak rodaj henuz tamamlanmadi 3500 km den sonra 6.5 lara dusmesini bekliyorum.

Hocam konu dışı ama o passattan gerçekten 170 hp alabiliyor musunuz daha doğrusu o gücü hissedebiliyor musunuz? Ben de 1.4 hdi motora megachips yaptım ama çok bir fark alamadım

Hocam 1.6 tdi in olayi bu zaten diger dizel motorlardan farki motor blogunun 2.0 tdi ile ayni olmasi. Parcalarin yapisi cok saglam modifiyeye çok elverişli bir motor. Mesela 1.6 tdi polomuz var 320 hp ve 250-400 hp araliginda bir cok araçla roll yapiyoruz. Araç megachips yapimi mehmet beyden bilgi alabilirsiniz.. 1.4 hdi çok ölu bir motor genel olarak tüm hdi lar öyle aslinda pek güç alabilmek mümkün degil. Güç alinsa bile kisa sürede mutlaka biryerlerini dagitiyor o yuzden Dizel roll araclari hep TDİ tercih edilip yükleniyor.

• Kısa mesafe (buna bağlı çoğu zaman soğuk motor) ile bu tüketim gayet normal. Hele bir de start-stop olmadan ışıklarda bekliyorsanız az bile. Aynı şartlarda diğer araçlar da farklı yakmayacaktır. TSI motordan daha performanssız motorlarıyla yaklaşık %30 daha fazla yakıp buna katlanamayan kişilerin yorumlarını ciddiye almamanız tavsiyemdir.

• Dun bana saldiran tiesay ve tidiay'cilar puf olmus yine :-)

• zaten dizel de çok yakıyor diyecekler ama aynı şartlarda dizel cebinden yarı yarıya az para çıkartır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

zaten dizel de çok yakıyor diyecekler ama aynı şartlarda dizel cebinden yarı yarıya az para çıkartır.

Aynı mesafede citroen c3 1.4 hdi manuel kullanıyorum. 7 litre/100km ortalama var, 24 kuruşa geliyor kilometresi tabi gayet uygun ama benzin olunca iş değişiyor tabi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.