Şimdi Ara

1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zaten konu çok saptı ben referans niteliğinde bi paylaşımda bulundum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

tsi yağ yakıyor mu acaba ?

Yakıyor. Forumda 4 arkadasın aracı yağ eksiltiyor. 1.2 tsı motorlar. Benim basıma gelse coktan acmıştım konusunu.

Biraz yol yapalım, eksilirse, mutlaka paylaşırım.

Şimdilik 2000'e yakınım km olarak.

Babamin 1.2 tsi dsg ibiza 350 gram arac 4000 km'de

Hanimin 1.2 tsi ibiza 300 gram arac 2500 km'de

Yag eksiltti servis normal dedi ben kendim ekledim yagi castrol edge 5-30 yag bor daha asla kullanmiycam

Mobil 1 esp 5-30 aliyorum artik

Golf kullanım kılavuzu 279. Sayfada her 2000km de 1 litre yag yakabileceği ve ilk 5000km bunun daha fazla olabileceği yazıyormuş...

Bence aşırı derecede fazla.

Arac bayramda yattı döner dönmez bakayım hemen.

edit:
     1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 17 Ekim 2013; 14:45:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

tsi yağ yakıyor mu acaba ?

Yakıyor. Forumda 4 arkadasın aracı yağ eksiltiyor. 1.2 tsı motorlar. Benim basıma gelse coktan acmıştım konusunu.

Biraz yol yapalım, eksilirse, mutlaka paylaşırım.

Şimdilik 2000'e yakınım km olarak.

Babamin 1.2 tsi dsg ibiza 350 gram arac 4000 km'de

Hanimin 1.2 tsi ibiza 300 gram arac 2500 km'de

Yag eksiltti servis normal dedi ben kendim ekledim yagi castrol edge 5-30 yag bor daha asla kullanmiycam

Mobil 1 esp 5-30 aliyorum artik

Golf kullanım kılavuzu 279. Sayfada her 2000km de 1 litre yag yakabileceği ve ilk 5000km bunun daha fazla olabileceği yazıyormuş...

Bence aşırı derecede fazla.

Arac bayramda yattı döner dönmez bakayım hemen.

edit:
     1.2 TSi Seat Toledo Uzun Yol Yakıt Tüketimi

Yag yakmayan tsi motor bizden degildir

• Şu aracı memlekete uygun fiyattan getireydi doğuş ne olurdu yahu yoksa cidden güzel araç ama fiyatlar abes ayrıca Skoda Rapid den daha yakışıklı ve donanımlı bir araç

Edit:Vag gurubu temelli bu göstergeleri kullansın mis gibi göstergeler Skoda dakiler insanı araçtan soğutuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Ekim 2013; 16:20:54 >
  • colifact C kullanıcısına yanıt
    Aracınızda yeni nesil TSI motor galiba, gayet başarılı, benim aracım şu an 9.200 km de, 1,4 TSI Leon bir keresinde çok zorladım ama yine de bu değerleri yakalayamadım.. İlk bakımıda oldu bakalım bundan sonra düşer mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Aracınızda yeni nesil TSI motor galiba, gayet başarılı, benim aracım şu an 9.200 km de, 1,4 TSI Leon bir keresinde çok zorladım ama yine de bu değerleri yakalayamadım.. İlk bakımıda oldu bakalım bundan sonra düşer mi acaba?

Hocam daha çok yakması normal 1.4 motorun peki fabrika verilerine göre çok mu fazla yakıyorsunuz?

Birazcık fark olacağı aşikar ama yeni nesilleri gayet başarılı buluyorum özelilkle 1,4 140 HP olan S&S li motorları.. uzun yolda ortalama 6,5 litre, minimum ise çok kasmıştım bir keresinde 5,9 litre yakmıştı.. Bu dediğim verileri 2-3,000 km de iken denemiştim. Şu an aracın ilk bakımını yaptırdım ve biraz daha düşmesini bekliyorum.. Sakin trafikte şehir içi ev-iş arası fabrika verisi tutuyor, 7-8 litre.. birde uzun yolu deneyeceğim bakalım..

geçen yıl kışın şehir içi ev-iş arası 11 litrenin altına düşmüyordu :) şehir içi çok fark etti..
  • quote:

Birazcık fark olacağı aşikar ama yeni nesilleri gayet başarılı buluyorum özelilkle 1,4 140 HP olan S&S li motorları.. uzun yolda ortalama 6,5 litre, minimum ise çok kasmıştım bir keresinde 5,9 litre yakmıştı.. Bu dediğim verileri 2-3,000 km de iken denemiştim. Şu an aracın ilk bakımını yaptırdım ve biraz daha düşmesini bekliyorum.. Sakin trafikte şehir içi ev-iş arası fabrika verisi tutuyor, 7-8 litre.. birde uzun yolu deneyeceğim bakalım..

geçen yıl kışın şehir içi ev-iş arası 11 litrenin altına düşmüyordu :) şehir içi çok fark etti..

Bence düşer hem vwnin fabrika verilerini tutturmanın zor olduğunu söylüyorlar gerçekten de öyle o yüzden fabrika verilerine çok takılmayın

Düşer inşallah ama düşmese de çok sorun etmiyorum çok sık kullanmıyorum bulunduğum yer itibari ile.. Benim merak ettiğim husus yeni tip motorların durumu idi.. Paylaşan arkadaşların sayesinde öğrenmiş olduk.. Teşekkürler
  • quote:

Düşer inşallah ama düşmese de çok sorun etmiyorum çok sık kullanmıyorum bulunduğum yer itibari ile.. Benim merak ettiğim husus yeni tip motorların durumu idi.. Paylaşan arkadaşların sayesinde öğrenmiş olduk.. Teşekkürler

Rica ederim yeni motorlar daha ekonomik ama bizim araçtaki motorun golf ve leondakine göre daha eski nesil olduğu söyleniyor net bir bilgim yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.