Şimdi Ara

411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbuldan Akçaya 410 km kadar yol geldik.

Depoyu fullemeden önce 120 civarı menzil vardı, pompa ilk attığında araba 33 litre benzin aldı, sonra pompacı az daha doldurdu, biz de yanındayız, burada kapak var dedi yedek depoyu doldurur dedi ve toplamda 46 litre, 198 tllik yakıt aldı araç, ve 640 km menzil gösterdi yolda menzil 700e kadar çıktı, en sonunda tekrar 640a düştü 410 km yol yaptık. Aracın deposu zaten 45 litre içinde varken daha da fazlasını aldı fotoğrafa bakın depo hala full gösteriyor, şaka bir yana araba yakıt üretiyor dedikleri bu olsa gerek Aracı henüz daha kullanmadık,biraz şehiriçi kullandıktan sonra tekrar menzile bakmayı olmadı bir daha depoyu doldurmayı düşünüyoruz.

Fikirlerinize ve tavsiyelerinize açığız.

Araba Seat Ibiza 1.2 TSI
     411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ] 411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ] 411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ] 411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ] 411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ] 411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şimdi size yakıtı kokluyor gibi geliyor bir anda düşünce de içiyormuş gibi gelecek biraz daha kullandıktan sonra düşer büyük ihtimal
  • bende 1 haftadır 1.5 dci ile geziyorum hala full

• Bi şehiriçi dolaşın hemen yarıya düşer o.

• Abi yedek depo var diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. Tabanca attığı anda daha doldurtmam

• Tabi yakıt üretimi yapıyor dikkat edin taşmasın

Bir ara yakıt şamandırasının halini hatırınıda sormayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 4 Ağustos 2016; 18:36:12 >
  • Hocam onu geç de Akçay nasıl, haftaya geleceğim de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Leon 0 km bitmiş?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yedek depo değil o. Genleşme kabı.
  • Yedek depo dediği yer yakıtın genleşmesi durumunda yakıtın gideceği kısımıdır. Ortalama 6 7 litre olur o kısım. Yani vatandaşın biri depoyu gece ağzına kadar doldurunca öğlen genleşen yakıt sorun yaratmasın diye yapılan bir ekstra tank orası.

Fakat bizim türk milleti napıyor. Depoyu dolduruyor. Abi extra yakıt deposu açılır burayıda dolduruyorum diyor. Yetmiyor depoya giden borularıda dolduruyor. 45 litre yakıt alacak sistem 55 litre yakıt alıyor.

Genleşen yakıt gidecek yer bulamadığı için bu sefer depoya ve hortumlara baskı yapıyor. İyice içerde basınç oluyor. Özellikle dizel araçlartda bu durum çok sakıncalı. Dizel yüksek basınç ve sıcaklıkta kendiliğinden parlayabiliyor. (Ki dizel motor böyle çalışır) Pompa attıktan sonra yakıt doldurmayın aracınıza!!! Abi yedek depo burayıda doldurayım mı diyen pompacıya inanmayın!!!
  • Biranda düşececek yakıt göstergesi. Aynı sizin gibi bende bir kere dibine kadar doldurdum. Uzun süre full kaldı sonra bir anda düşmeye başladı.

• Cevaplar için teşekkürler, tahmin ettiğim gibi oldu, konuyu da araç sahibi arkadaşın ısrarıyla açtım

10 km kadar şehiriçi gezdik, hele şükür bir diş azalma oldu depoda, menzilde 30 km azaldı, bir sıkıntı yok gibi görünüyor ama bir daha ki sefere pompa attıktan sonra kurcalatmamak lazım. Şehiriçi gezdikçe bir anda yarı depoya kadar düşecektir bence.

@Unforgiven Yakıt üretiyor derken şaka anlamında söylüyordum elbette, işin dalgasındayım

@Deserthawk Akşamları kordon baya kalabalıktı, denizi de biraz soğuk geldi bana hocam
    Bu mesaja eklenen görseller:

411 KM yol yaptık depo hala full gösteriyor [1.2 TSI Seat Ibiza ]

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bende 1 haftadır 1.5 dci ile geziyorum hala full

Fluence 1 depo 1129 km yaptı

İyi gibi sayılır

• Işıklı olduğu için çok yanıltıyor insanı. Ben de fulledigimde 175 km de ilk ışık sönüyor ama sonraki 3 ışık 225 km içinde peş peşe sönüyor. Buna göre yarım depo ile 400 km yol yapan arabada kalan yarım depo benzin için kalan menzil 320 km gösteriyor. Vw hilesi gibi geliyor bana. Çünkü ilk ışık her zaman 175 km sonra sönüyor, agresif sursem de 175 km extra sakin sursem de 175 km. Samandıra değil de yazılımla sönüyor sanki bu ışıklar.

• sonunda bir vag yakıt üretilebildi demek.
    seatın kalitesi belli gidip ibizaya haddinden yüksek teknoloji ila donatırlarsa olacağı bu
  • Peki bu pompanın atması olayı her pompa için aynı mıdır?Yoksa Arabayla mı alakalı dolunca atma olayı.
    Yani her depoyu fullediğimiz zaman depoda aynı miktar mı yakıt olur yoksa pompadan pompaya fark eder mi?Bunu benzin ve dizel yakıt için soruyorum.

• Bende de bu durum var. Depo baya bir sure full de kaliyor ondan sonra bir anda dusmeye basliyor. Ki ben tabanca attiktan sonra asla doldurmaya devam etmem.

Eski nokia 3310 lar da boyleydi, sarji full giderdi 2 gun. Bir dis dustu mu gerisi patir patir giderdi. Aksama sarj biterdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.