Burdan Opel marka araç almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum. 2016-2018 yılları arasında üretilmiş Astra K araçlarda kronik olarak gerçekleşen direksiyon kolon kilidi arızası için müşteriye sahip çıkılmıyor. Bu arıza ile ilgili yayınlanmış E172113370 no'lu bülten olmasına rağmen servislerin çoğu en az 5000 tl para koparmak derdinde. Birçok servis bu bültenden haberleri olmadığını ve ücretsiz olarak kesinlikle işlem yapılmayacağını bildirmektedir. İşte bu noktada Opel Türkiye'de müşterisinin yanında durmayıp, bizleri alelade servisin kucağına bırakmaktadır. Ayrıca direksiyon kolon kilidinin değişmesi için önce bu parçanın arızalanması gerektiği bilgisini veriyorlar. Ama benim bir dağ başında bu arıza gerçekleşirse ne kadar zor durumda kalacağım umurlarında değil. Burada yapılması gereken en mantıklı olan hareketin bir geri çağırma gerçekleştirip, sorunlu olan parçayı değiştirmek ve müşteriyi mağdur etmemek olduğunu düşünüyorum. Şu anda 2016 model Astra K aracım var ve ne zaman bu arızayı verecek ve beni yolda bırakacak diye endişeyle bekliyorum. Saygılar. |
Opel Astra K Direksiyon Kolon Kilidi Arızası
Opel Astra K modellerinde, direksiyon kolon kilidi arızası yaşanması yaygın bir sorundur. Bu arıza, aracın çalıştırılmasını engelleyerek ciddi bir sorun haline gelebilir.
Astra K Kolon Kilidi İptal Etme
Astra K kolon kilidi arızasını gidermek için kolon kilidinin iptal edilmesi gerekebilir. Kolon kilidi iptali, bir otomotiv teknisyeni veya yetkili servis tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir.
Direksiyon Kolon Kilidi Arızasının Belirtileri
Opel Astra K direksiyon kolon kilidi arızasının belirtileri şunları içerebilir:
- Anahtarı çevirdiğinizde direksiyon kilidinin açılmaması
- Direksiyonun kilitli kalması ve hareket ettirilememesi
- Aracın çalıştırılamaması
Arızanın Nedenleri
Astra K direksiyon kolon kilidi arızasına neden olan birkaç faktör olabilir:
- Elektriksel sorunlar
- Mekanik arızalar
- Anahtar sorunları
Astra K kolon kilidi arızasını çözmek için birkaç seçenek mevcuttur:
- Kolon kilidinin iptal edilmesi
- Direksiyon kolonunun değiştirilmesi
- Elektriksel veya mekanik sorunların onarılması
Direksiyon kolon kilidi arızası yaşarsanız, aracınızı en kısa sürede yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Kolon kilidinin iptali veya onarımı, aracınızın güvenli ve düzgün çalışması için gereklidir.