Şimdi Ara

Opel Astra mı VW Jetta mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Corleone_

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Bilgiç

Kesinlikle Jetta.

Hocam astraya göre bariz + larını söyler misiniz?

Hocam fena yakaladin jetta diyip kaybolmak ne kdr kolay dglmi ... ama neden jetta cevap yok !..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra 136 HP kullanıcısı olarak defalarca Jetta, Golf, Passat gibi modelleri sayısız defa ufak tefek münakaşaya girdim ve hiç birinde gerilerinde kalmadım. Güncel piyasa hakkında çok bilgim yok fakat Astra 1.6 motorda hala en kuvvetlisi sanırım. Bana göre Jetta'nın tek avantajı sedan olup bagaj hacminin daha fazla olması
  • İkisi de piyasa arabası. Satarken zarar ettitmezler. Ancak astra alırsanız aynı paraya daha çok donanım almış olursunuz. Astra sportif çizgileriyle bir adım önde. Tabi yaş 50+ ise o zaman jetta önde.

• wind06 kullanıcısına yanıt
    Servis konusu da tamamen bir şehir efsanesi..Astra J min aküsünde bir problem oldu ölçüme girdi..hemen garanti kapsamından değiştirdiler.Önceden Toyota'm vardı şimdi Opel bence her 2 sinin de müşteriye olan ilgisinde çok büyük fark yok..İkisinden de memnun kaldım.Reklam olmasın diye servisin adını vermiyorum..Ama Doğuş servislerinin vukuatları dillere destandır
  • elophidae kullanıcısına yanıt
    Yaşım 56 ..Astra J sahibiyim..Her seferinde zevkle kullanıyorum. SUV düşünüyordum ama bu kazık fiyatlarla değmez..vazgeçtim K kasa alacağım seneye Allah kısmet ederse..O kadar seviyorum aracımı...86 yaşımda olsam gene de Jetta almam ..Dizaynı gaz tenekesinden biraz hallice..zevk yok arabayı seyrederken..esnaf memur arabası..
  • Ikisi arasinda astra bence de. Octavia da degerlendirilmeli. ic+bagaj hacmi ferahlik onemli ise octavia, yol tutus ve yol sesi yalitim onemli ise astra. Makyajli focus 2. Ele pek dusmemistir o yuzden tasnif disi simdilik.

• Hocam sizin ruhunuz genç. En iyisini yapmışsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elophidae kullanıcısına yanıt
    Eyvallah..çok sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Bilgiç

Kesinlikle Jetta.

Hocam astraya göre bariz + larını söyler misiniz?

Hocam fena yakaladin jetta diyip kaybolmak ne kdr kolay dglmi ... ama neden jetta cevap yok !..

Hocam şuan bizde de 1.2 TSi Jetta var, fakat kesinlikle jette filan demiyorum çünkü herhangi bir araba markasının fanı olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Soruyu da bilerek sordum zaten ama cevap gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: losen cılıs

quote:

Hepinize teşekkür ederim başka bişey daha sormak istiyorum. Şuan bizde 1.2 TSi Jetta var. Yol tutuşu iyi geliyor bana, astra nin yol tutuşu ve güvenliği nasıldır ?
    Ayrıca çok da önemli olmayan başka bişey sorayım. Jettanin ses sistemi çok hoşuma gidiyor astraninki nasıldır jettaya göre ?

Aynı aracın dizeli seçenekleriniz arasında olduğuna göre değişimde belirleyici nedeniniz yakıt tüketimi galiba. Tecrübelerinize göre 1.2 TSI'nin yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hocam arabanın şuanda yakıt ortamalası 100 km de 6.8 L görünüyor. Bu ortalama arabayı ben kullandığımda genelde artıyor babam daha sakin kullanıyor arabayı. Normal bi benzinli araca göre yakıtı gayet makul seviyede. Bi önceki aracımızda 8 senede 88.000 km yapmıştık haliyle dizele yönelmeden benzinli bi araç aldık. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı bu sefer çok fazla kilometre yapıyoruz. Senelik 20.000 civarı. Senelik bu km'lere de dizelin daha mantıklı olduğunu düşündüğüm için dizel alalım dedik. Yoksa 1.2 TSi Jetta dan çok memnunduk ama aynı paralara başka arabaların daha donanımlı paketleri alınabilir.

Kısaca yakıt olarak çok düşündürücü bir araç değil fakat dediğim gibi biz çok fazla km yapmaya başladık o yüzden dizele geçmek istiyoruz..

• Astra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jetta'yı 10 Bin aşağısına alacağımı bilsem yine ASTRA alırdım. Tasarım, motor, güç, kalite herşey astra'dan yana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 9 Temmuz 2015; 23:17:53 >
  • Jetta diyorum.ama DSG opsiyonu olacak,alınacaksa DSG+TDI ikilisi varsa alınası bir araç oluyor jetta.Bizde 1.6 TDI dsg trendline 2013 model jetta var araç gerçekten bomboş yani direksiyon şasi ve motor şeklinde kabaca,ama dolusu da doludur.highline ve dsg alabilecekseniz,ben jetta diyorum.kişisel görüşüm,bana çok prestijli bir araç gelmiştir bizdeki trendline olmasına rağmen siyah renkli olmasından bana çok yakışıklı bir araç olarak görünüyor.

Opel Astra mı VW Jetta mı?

üstteki resim dış görünüş olarak direk bizim arabanın aynısı,jantından tut sis farı yerine kapak olması bana çok daha çekici ve şık gelmektedir,neden bende bilmiyorum belki de ben zevksizim istediğini diyebilirsiniz bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 10 Temmuz 2015; 1:37:10 >

• mis gibi 136lık motor tabiki astra
  • Hocam bizde de 1.2 TSi Trendline jetta var. 2. el almıştık ek olarak çelik jant da var. Fakat bu fiyatlara araba alıp artık boş araba almak istemiyoruz. TDi+DSG+Highline dediğimizde fiyat 80-90.000 TL yi buluyor ki bu kadar parayı 2. el de C sınıfı bi araca bağlamak ne kadar doğru olur tartışılır bana göre. Bizde de jetta olmasına rağmen astraya kayıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Yaşım 56 ..Astra J sahibiyim..Her seferinde zevkle kullanıyorum. SUV düşünüyordum ama bu kazık fiyatlarla değmez..vazgeçtim K kasa alacağım seneye Allah kısmet ederse..O kadar seviyorum aracımı...86 yaşımda olsam gene de Jetta almam ..Dizaynı gaz tenekesinden biraz hallice..zevk yok arabayı seyrederken..esnaf memur arabası..

Biraz bakış aciniz değişmeli
    Bahsettiğiniz kadar da kalitesiz değil bende astra yi hiç gözüm girmiyorilgimi cçekmiyor yanı test ettim ne kadar dediler bilmiyorum unuttum geçmiş zaman ama manüel olacaksa comfortline Passat alırım demiştim tercihte 2. El piyasasında etkili oldu 136 bg gerçekten çok atak ama

• quote:

Hocam bizde de 1.2 TSi Trendline jetta var. 2. el almıştık ek olarak çelik jant da var. Fakat bu fiyatlara araba alıp artık boş araba almak istemiyoruz. TDi+DSG+Highline dediğimizde fiyat 80-90.000 TL yi buluyor ki bu kadar parayı 2. el de C sınıfı bi araca bağlamak ne kadar doğru olur tartışılır bana göre. Bizde de jetta olmasına rağmen astraya kayıyorum.

Şirket aracı bizimkisi,fiyat konusunda kesinlikle haklısınız.boşu bomboş bu arabaların dolusuna da aşırı fiyat çekiyorlar.Aslına bakarsanız astra fiyat/performans yönünden çok daha iyi bir araç.ben parası önemli olmadığını varsayarak direk jetta diye atladım tabi ama astra makul duruyor biraz daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 10 Temmuz 2015; 4:00:21 >
  • zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Araçların dizaynını beğenip beğenmemek tamamen zevk meselesi ve sübjektif bir konu, kişiden kişiye değişir elbet..Teknik konuda karşılaştırmaya hiç girmiyorum..zaten yıllardır otomatik vites kullanıcısıyım VW de bu DSG varken karşılaştırma yapmaya bile zahmet etmem..Üste para verip arabanın altına pimi çekilmiş el bombası koyup yola çıkmaya benzer bir durum. Manuel için karşılaştırma yapılabilir elbet..benim aracım hatchback..Passat ise D sınıfı ve sedan..Şehir içi kullanımda D sınıfı sedan bence gereksiz ve yorucu oluyor..Yıllarca yurtdışında bu tip araçlar kullandım..genelde yolların geniş ve park probleminin olmadığı Arap ülkelerinde..Ancak İST trafiğinde gerçekten zor oluyor o nedenle hatchback e döndüm..Ama uzun yol yapıyorsanız evet D sınıfı sedan en iyisidir..İkinci el değerini dert etmeyenler için de Mondeo ve Insignia da en az Passat kadar iyi araçlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Servis konusu da tamamen bir şehir efsanesi..Astra J min aküsünde bir problem oldu ölçüme girdi..hemen garanti kapsamından değiştirdiler.Önceden Toyota'm vardı şimdi Opel bence her 2 sinin de müşteriye olan ilgisinde çok büyük fark yok..İkisinden de memnun kaldım.Reklam olmasın diye servisin adını vermiyorum..Ama Doğuş servislerinin vukuatları dillere destandır

Opel servisinde yaşadıklarım:

1-Cam suyu dolu araca cam suyu doldurduk diye 16 tl istenmesi.
    2-Klima kontrolü için gidilen serviste klima kontrol cihazı bozuk diye baştan savma bir cevap verilmesi.
    3-300 tl'ye bakım kampanyanız var diye çağırıp 700 tl fiyat istenmesi
    4-Fabrika çıkışlı karbon polen filtresi yerine normal polen filtresi koyup, bunun fabrika çıkışlı olduğunu iddia etmesi
    5-Boya koruma adı altında araçtaki kirleri bile çıkartmadan rezil bir uygulama yapılması
    6-Sanayide 100 tl'ye halledilen elektrik arızası için 1000 küsür tl istenmesi
    .
    .
    .

Daha devam ediyor bu liste. Sinirlerim zıpladı yine

• opel iyi olsa batmazdı satardı vs. devlet destekli şimdilik ayakta bulaşma son kullanıcsı olursun. bulaşma!

bu foruma bu soru sorulurmu. Çevrene bak anlarsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.