Şimdi Ara

OPEL ASTRA SEDAN COSMO 1.6 CDTi 136 hp Manuel TEST (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biraz kafa patlatıp,arastırıp bu aracların temiz ikinci ellerini alacaksın. 73 bin lira buna versem gece uyuyamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

73 milyar cebimden çıkacaksa astraymış,golfmüş,mazda3 müş cartmuş curtmuş bunlara çıkmaz,,,, ikinci el temiz a4 veya 3.20,passat veya mondeo alırım,en azından ''cebimden 73 milyar çıktı ama arabaya biniyorum'' derim

Tartışmasız öyle.Çok şaşırıyorum bu fiyatlara şu araçları alan adamlara.

Zengin insanlar dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

73 milyar cebimden çıkacaksa astraymış,golfmüş,mazda3 müş cartmuş curtmuş bunlara çıkmaz,,,, ikinci el temiz a4 veya 3.20,passat veya mondeo alırım,en azından ''cebimden 73 milyar çıktı ama arabaya biniyorum'' derim

Tartışmasız öyle.Çok şaşırıyorum bu fiyatlara şu araçları alan adamlara.

2. el araçın başına ne geldiğini bilmediği için almakta tereddüt ediyor tek açıklaması bu....

Hocam o kadarda değil yani.Bütün araçlar pert değil ikinci elde.Şimdiye kadar hiç sıfır araç almadık.Aldığımız ikinci el hiçbir otomobilde en ufak sıkıntı çıkmadı.Plaka bile sorgulamadan araç alan insanlar genelde kandırılıyor bu piyasada.Aracın ciddi kazasının olup olmadığı sürüşünden bile anlaşılıyor bırakın geri kalan şeyleri.İkinci el candır, sokağa atacak parası olan insanlar buyursun alsın sıfır araç.Ya da çok uzun yıllar binecekse..

• Katiliyorum.

Ben kendime sifir aldim cunku 37 bin liraya ya gidip dizel bos b sinifi alacaktim yada benzinli dolu c sinifi (oda her markada degil) tabi birde iki uc yasinda olan dizel megane veya fluence alabiliyordum.

Dedim bunlari alana kadar gidip dolu Cruze alirim.

Ama fiyat 60bin lira ustune cikiyorsa C segmentinin mantigi kalmiyor. Ornegin biraz arastirilsa ilk makyajli C serisi s60 cok rahat bulunabilir.

Eger yas artik ilerlemisse ve alindiktan sonra baska bir araba alinmayacagi dusunuluyorsa bu ucuk rakamlarda sifir almanin mantigi kalmiyor.

Cok net sifira verdigin para ile almaya niyetlenen araba yerine ikinci elde, temiz, bir ust segment rahat alinabiliniyor.

• 2014 yılı itibariyle 1600cc ve altındaki araçlarda ÖTV oranı %40'tan %45'e çıkarıldı.Ayrıca EURO'nun 3 liraya kadar yükselmesi araç fiyatlarının ortalama 10-12 bin lira artmasına neden oldu.2013 yılında 73 bin liraya "D" sınıfı bir araç alınırken,bugün ancak orta donanımlı bir "C" sınıfı araç alınabiliyor ne yazık ki! Burada tüketicilere yani bizlere önemli görevler düşüyor.Birçok kişi gidip, sıfır araç almazsa otomatikman araç fiyatları da gerileyecektir.Araba almak isteyenlere ikici eli ya da en azından aralık ayını beklemelerini öneririm.
  • Direksiyonu çok hoş duruyor yumuşacık alıp eve götür o derece

• astra sedan sport+stil paketlisi 79.000 tl civarı ediyor siz 73.000 tl bir fiyat almışsınız 6.000 lira gibi bir indirim yapıyorlar mı ? ozaman daha da zorlasak 72-71 civarı alınabilir
  • Guard007 G kullanıcısına yanıt
    biraz daha sabrederseniz eğer,aralık ayı gibi 70 bin civarında bu aracı alabilirsiniz
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    mazda 3'ün ender test videolarından biri,linki aşağıda veriyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=MhUuns50F0E&list=UUD45rQwSppR_h94GNYchZBg
  • Oncelikle inceleme için elinize sağlık. Aynı aracı ben de ailemle birlikte 28.04.2014 tarihinde test etme imkanı buldum. Bir iki şeyde ben eklemek istiyorum.
    Test aracımız COSMO donanım seviyesi ve 1.6 CDTI 136HP manuel vitesti. Yazımı kendi aracım( 2006 Fabia 1.4 TDI) ile kıyaslayarak yazacağım.
    Öncelikle traktör gibi sesli fabiamdan sonra iç ortam bayağı bi sessizdi. Ama makul derecede motorun hırlamasını duyuyosunuz gaza dokununca.
    İç mekan, malzemeler kendi aracıma göre 1 çağ ilerdeydi. Malzemelerin hissiyatı ve aracın iç ambiyansı çok tatmin ediciydi.
    Sürücü koltuğu istenildiği gibi manuel 4 yöne ayarlanabiliyodu, çok pratik ve konforluydu.
    Konfor demişken arabanın süspansiyonları ve darbe emişi çok iyiydi ve virajlarda en ufak savrulma/yatma farketmedim.(kendi aracımla aynı güzergahta kulandım)
    Aracın fren pedalı hassasiyetini müthiş buldum gerçekten çok kıvamındaydı.
    Engtegre ses sistemi(fabrika çıkışı) gayet güzel çalışıyodu. Yanılmıyosam 6 hoparlör idi.
    Yol tutuşu gerçekten çok iyiydi fakat direksiyon biraz hissiz geldi bana. (kendi fabiam ile aynı idi nerdeyse)
    Gelelim aracın en çekici kısmına. 1.6 CDTI 136 HP motor.
    Motor gerçekten efsaneydi. Bu segmentteki tartışmasız en iyi 1.6 dizel motor bana göre.
    Motorun çekişi, ara hızlanmalar, gaza dokunulduğundaki koltuğa mimleme hissi... Tek kelime ile müthiş.
    Düşük devirde elde ettiğiniz 320Nm tork gerçekten baş döndürücü. Fakat motor birazcık fazla ağır. Aracın ağırlığı 1428KG.
    Bu sebeple 0-100 Km/h hızlanması 10 saniye dolaylarında. Bu motor bir harika dostum!!
    Aynı zamanda bayağı verimli bir motor. Hor kullanılmış test aracı bile karma tüketimde 6Litre civarındaydı.
    15 küsür dakika sonunda kendi aracıma bindim ve aracı kaldırmakta zorlandım. Samimi söylüyorum bunu.
    O torka alıştıktan sonra kendi aracıma hala ısınamadım 2-3 gün oldu
    Tabii gel gelelim fiyatına. 73000 küsür bir fiyat aldık. Bana göre biraz pahalı. (1.4 140hp COSMO 60bin civarlarında)
    Fakat yeterli param olsa düşünmeden alıp tepe tepe binerdim.
    Umarım birilerinin işine yarar, iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knowledqe -- 30 Nisan 2014; 14:34:41 >

• sedan cosmo donanım için mi o fiyatı aldınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: knowledqe

Oncelikle inceleme için elinize sağlık. Aynı aracı ben de ailemle birlikte 28.04.2014 tarihinde test etme imkanı buldum. Bir iki şeyde ben eklemek istiyorum.
    Test aracımız COSMO donanım seviyesi ve 1.6 CDTI 136HP manuel vitesti. Yazımı kendi aracım( 2006 Fabia 1.4 TDI) ile kıyaslayarak yazacağım.
    Öncelikle traktör gibi sesli fabiamdan sonra iç ortam bayağı bi sessizdi. Ama makul derecede motorun hırlamasını duyuyosunuz gaza dokununca.
    İç mekan, malzemeler kendi aracıma göre 1 çağ ilerdeydi. Malzemelerin hissiyatı ve aracın iç ambiyansı çok tatmin ediciydi.
    Sürücü koltuğu istenildiği gibi manuel 4 yöne ayarlanabiliyodu, çok pratik ve konforluydu.
    Konfor demişken arabanın süspansiyonları ve darbe emişi çok iyiydi ve virajlarda en ufak savrulma/yatma farketmedim.(kendi aracımla aynı güzergahta kulandım)
    Aracın fren pedalı hassasiyetini müthiş buldum gerçekten çok kıvamındaydı.
    Engtegre ses sistemi(fabrika çıkışı) gayet güzel çalışıyodu. Yanılmıyosam 6 hoparlör idi.
    Yol tutuşu gerçekten çok iyiydi fakat direksiyon biraz hissiz geldi bana. (kendi fabiam ile aynı idi nerdeyse)
    Gelelim aracın en çekici kısmına. 1.6 CDTI 136 HP motor.
    Motor gerçekten efsaneydi. Bu segmentteki tartışmasız en iyi 1.6 dizel motor bana göre.
    Motorun çekişi, ara hızlanmalar, gaza dokunulduğundaki koltuğa mimleme hissi... Tek kelime ile müthiş.
    Düşük devirde elde ettiğiniz 320Nm tork gerçekten baş döndürücü. Fakat motor birazcık fazla ağır. Aracın ağırlığı 1428KG.
    Bu sebeple 0-100 Km/h hızlanması 10 saniye dolaylarında. Bu motor bir harika dostum!!
    Aynı zamanda bayağı verimli bir motor. Hor kullanılmış test aracı bile karma tüketimde 6Litre civarındaydı.
    15 küsür dakika sonunda kendi aracıma bindim ve aracı kaldırmakta zorlandım. Samimi söylüyorum bunu.
    O torka alıştıktan sonra kendi aracıma hala ısınamadım 2-3 gün oldu
    Tabii gel gelelim fiyatına. 73000 küsür bir fiyat aldık. Bana göre biraz pahalı. (1.4 140hp COSMO 60bin civarlarında)
    Fakat yeterli param olsa düşünmeden alıp tepe tepe binerdim.
    Umarım birilerinin işine yarar, iyi forumlar

C segment bir araba ama ağırlığı benim 2.0 TDCİ mondeoyla aynı ,, ondan sonra millet dalga geçer sütçü beygiri diye

• knowledqe kullanıcısına yanıt
    Bana motorun hantal gelmesinin nedeni,sahibi olduğum seat leon 1.6 tdi ile karşılaştırmam.Benim aracımda 105 hp güç ve 1500 d/d'dan itibaren 250nm tork üretmesi.Kendi arabamın gücünü Astra ile karşolaştırınca daha seri olmasını bekliyordum.Sonuçta araba 136hp güç üretiyor.Ama o hissi alamadım.Tabi bu motorun başarısız olduğu anlamına da gelmesin
  • araç gaza basmadan gitmiyor. hatta az gazla bile gitmiyor. illaki gazı yarılayacaksın. ben test sırasında 4 kere stop ettirdim. tork gelene kadar ohhho oooo. çorsa da opel. ancak gaza basmadan bir dizel havası ile hareketleniyor.
  • Abicim COSMO hatchback için aldık o fiyatı. @Guard007

Ustacım araç ağır ama gayet seri gidiyordu. En azından kendi aracıma göre. Tabi su götürmez gerçek: araç ağır. @hiroshi_nakamura

Tabiki beklentilerimiz ve elimizde olan modeller farklı, bu sebeple yorumlarımızın farklı olması çok normal @gencuse
  • gencuse kullanıcısına yanıt
    sonuç olarak o leon bu astarayla gelemez. lafa bile tutamaz . g..ü yemez :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.