Şimdi Ara

Opel astra sedan mı yeni seat leon mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende bu iki araç arasında kaldım ama gönlüm Leon FR den yana. Mantığım sıkıştırıyor sadece . Ama sanırım Leon FR + FR Plus Paketi alacağım. Siz de hangisi sizi daha çok mutlu edecekse, hangisini kullanmaktan daha çok zevk alacaksanız onu seçin. Sonuçta ikisinden de pişman olmazsınız bence. Şimdiden hayırlısı olsun.
  • Bagaj sıkıntısı yoksa Leon fr plus alınır keyifle binilir.
  • İki araci da showroomda inceledim, astra ile test surusu de yaptim ama leon ile yapamadim fakat ayni motorda(1.2cc 105hp) daha performanssiz verilere sahip beetle ile test surusu yaptim. Astra kesinlikle parasinin konforunu hak etmiyor, turbosu cok sesli calisiyordu hatta yanimdaki satis elemani; "turbosunda sanirim bi sorun var sanki fazla gurultu geliyor" dedi ki henuz test araci 1-2bin km de olmaliydi. Araba alacagim icin test ettigim 10. Sifir arabaydi astra ve hic memnun kalmadim. Hele konsolunu cok kotu yapmislar, bir suru siyah tusla kaplanmis bir gorunum.
    Tum araclardan sonra seat reference+donanimlar seklinde bir araca yazildim. Test surusu yapmadigim tek arabayi almaya karar verdim:) bizimkilerde de 2012 golf var ve tsi motorun keyfini ordan da biliyrm. Seat ic malzeme kalitesini, kotu konsol gorunumunu cok degistirmis, full led farlar inanilmaz olmus! Kagit ustundeki yakit tuketimi ve hizlanma degerlrini biraz aşsa bile genede cok iyi rakamlar.
    Kisaca kesinlikle seat leon derim.
    Manuel vites sorun degilse de fr 140hp i astra 140hp ile karsilastirmam bile cunku tsi 105hp bile astrayi uzebilir.
    Bmw olayina ne kadar takilmis arkadaslar ama gayette o gucte bir motor trafikte cok arabaya toz attirir. Otm 122hp tsi ile bile neler yapiliyorken;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: Selck34

Seat Leon FR 2013 kullandım, gördüğüm kadarını anlatayım. Araç çok seri 1.4 motor fakat 5.30 bmwyle maslaktan sarıyere kadar oynadım, yakıt tüketimi yaklaşık 70 liralık benzinle 14lt yani 150-200km yaptım eğer almaya niyetiniz varsa paranızda varsa direk alın bence

70 tl benzinle 200 km biraz fazla uçtun sanırım

Bir de ''530'' var.

O da birşey mi
    50 liralık benzinle İstanbul' dan İzmir Alaçatı' ya giden var
    Ferry-Boat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 19 Mart 2013; 22:44:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu astra almayıpta başka c sınıfı alan elamanlar neden astrayı sürekli kötülüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: hwwwest

Manuel vites sorun degilse de fr 140hp i astra 140hp ile karsilastirmam bile cunku tsi 105hp bile astrayi uzebilir.

Şu cümleyi başa yazsaydın da mesajı sonuna kadar okuyup zaman kaybetmeseydim
  • kardeşim kusura bakma ama sorulmayacak soru sormussun astra sedanla leon karşılaştırılmaz. leon sekil bakımından motor bakımından astradan 1 adım öndedir.vw grubu arabası sonucta
  • Şu zamana kadar bir çok firmanın araçlarını kullandım, test ettim ama şu vw grubu araçlarına (audi hariç) ısınamadım, şuan araçlarımızdan biri astra 1.4T AS öyle ahım şahım bir performansı yok ama 105 HP TSI motorla kıyaslanmaz bence (ki 1.2 TFSI 105 HP motoru S-Tronic vitesle birlikte kullandım) eğer opel tercih etmeseniz de japonlara bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdf -- 20 Mart 2013; 0:25:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Bence zamanın o kadar değerliyse forumlara hiç girme, kimbilir kaç yazıyı okuduktan sonra böyle tepki vermişsindir o yıldızları alana kadar :D bak şimdi ben de üzüldüm :(
    Astra 140hp, 122hp tsi ın yanından bile geçemez, hiçbir koşulda hem de.. bu durumda 105hp tsi da çok aşağısında değildir demenin biraz araçlardan anlayan ve kullanan biri için bir anlam ifade etmesi gerekirdi.

• quote:

İki araci da showroomda inceledim, astra ile test surusu de yaptim ama leon ile yapamadim fakat ayni motorda(1.2cc 105hp) daha performanssiz verilere sahip beetle ile test surusu yaptim. Astra kesinlikle parasinin konforunu hak etmiyor, turbosu cok sesli calisiyordu hatta yanimdaki satis elemani; "turbosunda sanirim bi sorun var sanki fazla gurultu geliyor" dedi ki henuz test araci 1-2bin km de olmaliydi. Araba alacagim icin test ettigim 10. Sifir arabaydi astra ve hic memnun kalmadim. Hele konsolunu cok kotu yapmislar, bir suru siyah tusla kaplanmis bir gorunum.
    Tum araclardan sonra seat reference+donanimlar seklinde bir araca yazildim. Test surusu yapmadigim tek arabayi almaya karar verdim:) bizimkilerde de 2012 golf var ve tsi motorun keyfini ordan da biliyrm. Seat ic malzeme kalitesini, kotu konsol gorunumunu cok degistirmis, full led farlar inanilmaz olmus! Kagit ustundeki yakit tuketimi ve hizlanma degerlrini biraz aşsa bile genede cok iyi rakamlar.
    Bmw olayina ne kadar takilmis arkadaslar ama gayette o gucte bir motor trafikte cok arabaya toz attirir. Otm 122hp tsi ile bile neler yapiliyorken;)

yanlış okuduysam düzelt lütfen; 105 tsi 140 lık astrayı üzer demişsin. şaka mı yaptınız ciddi misiniz? eğer ciddiyseniz 105 lik bir tsi ile ankara'ya davet ediyorum sizi.
    :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Bence zamanın o kadar değerliyse forumlara hiç girme, kimbilir kaç yazıyı okuduktan sonra böyle tepki vermişsindir o yıldızları alana kadar :D bak şimdi ben de üzüldüm :(
    Astra 140hp, 122hp tsi ın yanından bile geçemez, hiçbir koşulda hem de.. bu durumda 105hp tsi da çok aşağısında değildir demenin biraz araçlardan anlayan ve kullanan biri için bir anlam ifade etmesi gerekirdi.

İyice konudışına çevirdiniz ortamı.

Çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok, zaten son zamanlarda da bu yüzden fazla yorum yazmıyorum ''Otomobil Genel'' de..

He diyip geçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

İki araci da showroomda inceledim, astra ile test surusu de yaptim ama leon ile yapamadim fakat ayni motorda(1.2cc 105hp) daha performanssiz verilere sahip beetle ile test surusu yaptim. Astra kesinlikle parasinin konforunu hak etmiyor, turbosu cok sesli calisiyordu hatta yanimdaki satis elemani; "turbosunda sanirim bi sorun var sanki fazla gurultu geliyor" dedi ki henuz test araci 1-2bin km de olmaliydi. Araba alacagim icin test ettigim 10. Sifir arabaydi astra ve hic memnun kalmadim. Hele konsolunu cok kotu yapmislar, bir suru siyah tusla kaplanmis bir gorunum.

yanlış okuduysam düzelt lütfen; 105 tsi 140 lık astrayı üzer demişsin. şaka mı yaptınız ciddi misiniz? eğer ciddiyseniz 105 lik bir tsi ile ankara'ya davet ediyorum sizi.
    :)

Sanirim cok net ifade edemedim, üzer derken, yani oyle cok asagisinda kalmaz demek istedim, kesinlikle ustunluk saglar demek degildi. Yani yazmamdaki asil amac opeli felan yermek degil kesinlikle, sadece 1.2 105hp tsi in oldukca performansli bir arac oldugu söylemekti. Ayrica sormak istedigim bir sey var; beetleda da ayni motor var ama 0-100 hizlanmasi 10.9sn iken, ayni motordaki yeni leonun nasil 10.0sn gibi daha performansli olabiliyor? Ayrica shirici yakit tuketimi de beetle da 7.3 iken, leonda nasil 5.4 olabiliyor, start stop ozelligi bu kadar farkettirmese gerek?
    Veriler fabrika verisi ve ikisinde DSG sanziman icin. Beetle 150kg daha agir ayrica.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwwwest -- 21 Mart 2013; 13:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Selck34

Seat Leon FR 2013 kullandım, gördüğüm kadarını anlatayım. Araç çok seri 1.4 motor fakat 5.30 bmwyle maslaktan sarıyere kadar oynadım, yakıt tüketimi yaklaşık 70 liralık benzinle 14lt yani 150-200km yaptım eğer almaya niyetiniz varsa paranızda varsa direk alın bence

sen baya rüyalanmışsın yahu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.