Şimdi Ara

OpEl AsTrA vs MeGaNe II HB ????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence de mazda 3 al fakat sedan al hb arkadan çok kötü görünüyo donanım olarak DYNAMIC modelini öneriyorum araçın fiyatı 38.750 ytl bu fiyat kredili alım için peşin fiyatı ise 35.550 YTL paran varsa bu arabayı al
    ÖZELLİKLERİ:
    Sunroof, Sis Farı, Otomatik Klima, Yan Hava Perdeleri, DSC, TCS,ABS,EBD,MBA,Sıkışmayı Önleyen ve Tek Dokunuşta Açılan Sürücü ve Ön Yolcu Camları,sıkışmayı Önleyen ve Tek Dokunuşta Açılan Arka Camlar
    vs.......
  • AYRICA

Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığını Devre Dışı Bırakma
    Yan Hava Yastıkları
    Yan Hava Perdeleri
    Immobilizer

MAIDAS Darbe önleme sistemi
    Özel 3H Gövde Yapısı
    Kapı İçi Çelik Koruma Barları
    Çocuk Kilidi
    Ön Gergili ve Yük Sınırlayıcılı Ön Emniyet Kemerleri
    3 Noktalı Arka Emniyet Kemerleri
    Emniyet Kemeri Uyarı Lambası
    Ayarlanabilir Ön ve Arka Koltuk Kafalıkları
    Boyun Yaralanmalarını Önleyici Ön Koltuk Kafalıkları
    Kaza Anında Katlanabilir Direksiyon Kolonu ve Fren Pedalı
    ISOFIX Çocuk Koltuğu Bağlama Sistemi
    Yüksek Konumlandırılmış 3. Stop Lambası

Tam Otomatik Klima
    Polen Filtresi
    Deri Kaplı Vites Topuzu
    Deri Kaplı Direksiyon Simidi
    Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Hidrolik Direksiyon
    Motor Devrine Duyarlı Hidrolik Direksiyon
    Sürücü Koltuğu Yükseklik Ayarı
    Sürücü Koltuğu Bel Desteği
    Elektrikli Camlar (Ön)
    Elektrikli Camlar (Arka)
    Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
    Far Yükseklik Ayarı
    Yol Bilgisayarı
    Dış Isı Göstergesi
    Gösterge Paneli Aydınlatma Ayarı
    Hava Yastığı Uyarı Lambası
    Arka Koltuk Kol Dayama Yeri
    Ön Koltuklar Arası Kol Dayama Yeri
    Radyo / 6'lı CD Çalar
    Direksiyondan Kumandalı Müzik Sistemi
    İçeriden Açılabilir Benzin Deposu Kapağı
    Fasılalı Ön Silecekler
    Fasılalı Arka Silecekler Sport Sport
    Krom İç Kapı Kolları
    Krom El Freni Bütonu
    Siyah Renkli Ön Konsol

Harita Lambaları
    Aydınlatmalı Torpido Gözü
    Kontak Anahtarı Aydınlatması
    Araca Giriş Aydınlatması
    Güneşliklerde Makyaj Aynaları
    Ön Konsolda Bardaklık
    60 / 40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar
    Dış Donanım
    Comfort Dynamic
    Gövde Rengi Kapı Kolları / Aynalar / Tamponlar / Yan Bantlar
    Elektrikli ve Isıtmalı Yan Aynalar
    Tavan Anteni

205 / 55 R16 90V Lastikler / Alüminyum Alaşım Jantlar - •
    Elektrik Kontrollü Sunroof
    Ön Sis Farları

• şikayet var com da en fazla şikayet opelde çünkü adamlar her şikayete cevap veriyor milletde faydalanırım diye basıyor şikayetini..girin bakalım o çok methethedilen ford-peugeot-renault'ya kaç tanesine adamlar karşılarındakini muhatap sayıp cevap vermişler!!!hiç..bence her arabada olduğu kadar opelde de sorun var ama şikayetvarcom'a adamlar yanıt yolladığı için vs vs..benim yeni astra'da da sorun çıksa (3 ayda 10550 km tık yok maaşallah) ilk şikayet var com a yazacam nasıl olsa adamlar ilgileniyor,velasıl arkadaşlara katılıyorum içine sinen arabayı al kardeş..
  • hocam objektif olamayacağım megane ama bide privilige diyorsun başka seçenek bırakmamışsın. arkadaşların bir çoğu opel demiş. bence sorunlu araba yani çabuk bozuluyorlar.
  • tabiki de opel laf etmeye gerenk yok anladın mı opel herzaman renaulttan iyidir bunun aksini söyleyen olmaz herhalde karizma opelin daha fazla
  • bu karara nasıl vardın nolamaz arkadaşım..
    söylede bizde vararım..

böyle genel konuşmalka olmaz bu işler
    dayanak göster..

bu arada bencede megane privillage..
    malzeme kalitesi, döşemeleri, motoruyla, renault olmasıyla(fanatiklik değil sadece servis ağı yedek parça olaylarından dolayı diyorum) bana göre bir adım önde
  • Şahsen ben olsam(o kadar param yok henüz) kesinlikler astra alırdım.

belli başlı markaların arabaları hemen hemen aynı artık . Aralarındaki fark sadece dizaynda birde insanın zevkine bağlı
  • Astrayı aldık, bakalım yolda geliyormuş, herkese teşekkürler, umarım aldığımıza değer
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: emresi

Astrayı aldık, bakalım yolda geliyormuş, herkese teşekkürler, umarım aldığımıza değer

DEĞECEK KARDEŞİM SEN MERAK ETME PİŞMAN OLURSAN GEL PARASINI VERİP BEN ALACAM
  • emresi arkadaşım umarım otomobil eline ulaştıktan sonraki 1-2 ay içinde yine bu topic in devamını getirir ve 1-2 satır birşeyler yazarsın.Ağızdan dolma bilgilerle,fanatiklik boyutunda yorumlar yapanlarla araba seçilmez.SEn bi soru soruyorsun adamlar.Sadece şunu al bunu al diyorlar.Servis ağı-parça fiyatları-satış rakamları-güvenlik testlerindeki başarıları-bagaj hacmi-konforu-yol tutuşu.nerde kaldı....Tak diye şunu al bunu al.O fransız bu alman demekle oluyormu...19. yüzyıldamı yaşıyoruz.Alman ingiliz italyan fransız...Olayın bu kadar minimize edilmemesi gerekir..eskide kaldı bunlar.İlkokul çocuklarının yaptığı yorumlardan inanın farkı yok...Bi sonraki karşılaştırmada da küçükken sakızlardan çıkan arabalarda olduğu gibi azami süratleri karşılaştırılırsa hiç şaşırmam.

bu cevapları veren arkadaşlardan ricam.biraz daha teknik bilgiyle-diğer sitelerden yaptıkları araştırmalardan sonra buraya yorum yapmalarıdır.
  • ASTRANIN AVRUPADAKİ OTOMOBİL DERGİLERİNDEKİ TEST SONUÇLARINDAN HABERİM VAR VE BUNA DAYANARAK ASTRA DEDİM AYRICA RENAULT BU DEĞERLENDİRMELER İÇİNDE GEREK AVRUPA GEREKSE TÜRK EKİPMANLARI TARAFINDAN SON SIRALARDAN KURTULAMIYOR
    quote:

Orjinalden alıntı: crast

emresi arkadaşım umarım otomobil eline ulaştıktan sonraki 1-2 ay içinde yine bu topic in devamını getirir ve 1-2 satır birşeyler yazarsın.Ağızdan dolma bilgilerle,fanatiklik boyutunda yorumlar yapanlarla araba seçilmez.SEn bi soru soruyorsun adamlar.Sadece şunu al bunu al diyorlar.Servis ağı-parça fiyatları-satış rakamları-güvenlik testlerindeki başarıları-bagaj hacmi-konforu-yol tutuşu.nerde kaldı....Tak diye şunu al bunu al.O fransız bu alman demekle oluyormu...19. yüzyıldamı yaşıyoruz.Alman ingiliz italyan fransız...Olayın bu kadar minimize edilmemesi gerekir..eskide kaldı bunlar.İlkokul çocuklarının yaptığı yorumlardan inanın farkı yok...Bi sonraki karşılaştırmada da küçükken sakızlardan çıkan arabalarda olduğu gibi azami süratleri karşılaştırılırsa hiç şaşırmam.

bu cevapları veren arkadaşlardan ricam.biraz daha teknik bilgiyle-diğer sitelerden yaptıkları araştırmalardan sonra buraya yorum yapmalarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DG00 -- 23 Mayıs 2006; 17:27:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

ASTRANIN AVRUPADAKİ OTOMOBİL DERGİLERİNDEKİ TEST SONUÇLARINDAN HABERİM VAR VE BUNA DAYANARAK ASTRA DEDİM AYRICA RENAULT BU DEĞERLENDİRMELER İÇİNDE GEREK AVRUPA GEREKSE TÜRK EKİPMANLARI TARAFINDAN SON SIRALARDAN KURTULAMIYOR
    quote:

emresi arkadaşım umarım otomobil eline ulaştıktan sonraki 1-2 ay içinde yine bu topic in devamını getirir ve 1-2 satır birşeyler yazarsın.Ağızdan dolma bilgilerle,fanatiklik boyutunda yorumlar yapanlarla araba seçilmez.SEn bi soru soruyorsun adamlar.Sadece şunu al bunu al diyorlar.Servis ağı-parça fiyatları-satış rakamları-güvenlik testlerindeki başarıları-bagaj hacmi-konforu-yol tutuşu.nerde kaldı....Tak diye şunu al bunu al.O fransız bu alman demekle oluyormu...19. yüzyıldamı yaşıyoruz.Alman ingiliz italyan fransız...Olayın bu kadar minimize edilmemesi gerekir..eskide kaldı bunlar.İlkokul çocuklarının yaptığı yorumlardan inanın farkı yok...Bi sonraki karşılaştırmada da küçükken sakızlardan çıkan arabalarda olduğu gibi azami süratleri karşılaştırılırsa hiç şaşırmam.

Hangi testlermiş bunlar ben hiç rastlamadım da
    bide ne ekipmanı anlamadım ekipman arabamı değerlendiriyormuş

• quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

ASTRANIN AVRUPADAKİ OTOMOBİL DERGİLERİNDEKİ TEST SONUÇLARINDAN HABERİM VAR VE BUNA DAYANARAK ASTRA DEDİM AYRICA RENAULT BU DEĞERLENDİRMELER İÇİNDE GEREK AVRUPA GEREKSE TÜRK EKİPMANLARI TARAFINDAN SON SIRALARDAN KURTULAMIYOR
    quote:

megane ın son sıralardan kurtulamadığı yanlış..
    megane makyajsız haliyle sınıfında ilk 4e yer aldı her karşılaştırmada yerli-yabancı..

makyaj operasyonuylada en büyük eleştirilen yeri direksiyon sistemi yenilendi.. Megane için artık rahatlıkla sınıfında liderliğe oynayan bir model diyebiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: rotary_power

MEGANE YE PARA VERİLMEZ MADEM PARA VERİYORSUN SAĞLAM Bİ ARABA AL GERÇİ İKİSİDE Bİ BAKIMA AYNI BİRİSİ BARİZ BİLDİĞİN TENEKE SORUN ÇIKARTMIYOR DİĞERİ SAĞLAM ARABA AMA SORUN ÜSTÜNE SORUN ÇIKARTIYOR BENCE SEN O PARAYA VW GOLF VEYA JETTAYA BAK OLMADI MAZDA 3 E BAK ZATEN BAKMAN DURUMUNDA %99 ALACAKSINDIR DONANIM OLARAK MAZDA 3 ASTRADAN DA OPELDENDE ÇOK İYİ DONANIMA SAHİP

bariz teneke dediğin araba ncap tan 5yıldız aldı.. önerdiğin mazda3 kaç yıldız aldı
  • hocu şimdi gerçekçi olmak lazım megane diye bahsettiğim araç malzeme kalitesi bakımından vasat euro n cap ta bi arabanın kaç yıldız aldığı hiç önemli değil çünkü euro ncap taki kazaların gerçek hayatta yaşanma olasılığı çok düşük neyse megane dediğiniz araç ve renonun çoğu aracı bagalitten üretilme adamlar utanmasa tavanı falanda bagalitten yapacaklar bana gerekçe olarak kimse küçük park kazalarından doğacak zararlar için yapılmış gibi saçma bir gerekçeyle gelmesin çünkü konunun birinde böyle bir gerekçe gösterildi astra ya gelince bir önceki kasada ciddi elektirk sorunları vardı gördüğüm kadar problemler bu kasada da hala devam ediyor ben kullandığım otomobilde önce güvenlik sonra sorunsuzluk sonra performans isterim

mazda 3 de ve mazdanın tüm arabalarında bu saydığım her şey var
  • quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

hocu şimdi gerçekçi olmak lazım megane diye bahsettiğim araç malzeme kalitesi bakımından vasat euro n cap ta bi arabanın kaç yıldız aldığı hiç önemli değil çünkü euro ncap taki kazaların gerçek hayatta yaşanma olasılığı çok düşük neyse megane dediğiniz araç ve renonun çoğu aracı bagalitten üretilme adamlar utanmasa tavanı falanda bagalitten yapacaklar bana gerekçe olarak kimse küçük park kazalarından doğacak zararlar için yapılmış gibi saçma bir gerekçeyle gelmesin çünkü konunun birinde böyle bir gerekçe gösterildi astra ya gelince bir önceki kasada ciddi elektirk sorunları vardı gördüğüm kadar problemler bu kasada da hala devam ediyor ben kullandığım otomobilde önce güvenlik sonra sorunsuzluk sonra performans isterim

mazda 3 de ve mazdanın tüm arabalarında bu saydığım her şey var

ncap önemli değilmi? tabiki her kaza ncap taki yaşanmıyor fakat o test arabanın güvenirliğini ölçüyor.. zaten forumu aratırsan megane ile canlı insanla yapılan crash testleri var.. Renault la herhangi bir rakibinin pasif güvenlikte boy ölçüşebileceğini sanmıyorum

Diğer önemli bir konuysa bahsettiğin gibi malzeme kalitesi.. Renault ön konsolda sizin mazda'dan çok daha pahalı olan geri dönüşebilir maddeler kullanıyor.. bu konuda çevre ödülleri var ama işte konudan bilgisiz olanlar kalitesiz deyip kestirip atıyor..

o senin saçma dediğin gerekçe doğru bir gerekçe.. asıl kimse bana neden sac kullanmıyor diye saçma bir soruyla gelmesin.. sacın hiçbir avantajı yok.. Renault Dacia'da da sac kullanıyor ama 3yıldız almış bir araç logan.. bu hiç olmasa esneme sağlayıp bazı küçük hasarları önlüyor

• Bir şey daha iletmek istiyorum bu konuyla alakalı birçoğumuz(bunlara bende dahil olabilirim)otomobil karşılaştırmalarında zaman zaman dergileri referans alıyoruz.Ama otomobil sanayinde,markalar arası rekabet de ortada(karşı tarafta ajanları dahi oluyor kimi zaman) bu yüzden dergilerde yapılan testler,karşılaştırmalar kimi zaman objektif olmaktan çok uzakta olabiliyor....Türk kanallarındaki otomobil programlarını izleyenler bana hak vereceklerdir....En son ne zaman tv de ki programlardan birinde "bu otomobil gerçektende performans olarak vasatı aşamıyor,malzeme kalitesi sınıfta kaldı,rakiblerinin çok gerisinde" şeklinde bir yorumla karşılaştınız...Doğan yayın grubunun FIAT ın en önemli destekçilerinden biri olduğunun herkes farkında...

Benim size tavsiyem tam olarak tabiki hiç bir karşılaştırma tarafsız olamaz, ancak ingilterede uzun yıllardır yayınlanan TOP GEAR adında bi otomobil programı var.Çoğunlukla aynı sınıfın otomobilleri karşılaştırılıyor.
    Elinde ARES,KAZAA gibi programlar olanlar kolaylıkla bu programın videolarına ulaşabilir.Bu arada programın sunucusunun adı jeremy clarkson.Elimde bulunan videoları arasında golf-megane-astra-focus-alfa 156 karşılaştırmaları var....Tarafsız karşılaştırmalar adına iyi bir çözüm olabilir....Tek problem ingilliz aksanından biraz anlayacak kadar ingilizcenizin olması.

programın belkide bana göre tek handikapı üst sınıf otomobil kıyaslamalarında soylu ingiliz markalarına karşı ufak bir zaafının olması (Aston Martin)

• HİÇ DÜŞÜNMEDEN ASTRA
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.