Şimdi Ara

Opel calibra turba hakında lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze iyigünler dilerim bazı sorularım olucaktı yardım ediceğinizi düşündüm opel calibra turbo almayı düşünüyorum şu an bir tanıdığımdan buldum gerçekten temiz bir araç 206binde kaza vuruk yok ufak tefek çipli 300ps civarında 23.500 istiyor sizce 96 model araba 4 5 yıl sonra aldığım paraya satabilirmiyim ve bu arabaya çok araştırmama rağmen bulamadım modefiye (bodykit boya) nerden yaptırabilirim ne kadar tutar ve sizce almalımıyım aracı şimdiden teşwkürler

• Yokmu bilgisi olan arkadaşlar
  • Böyle bir araba olduğunu ilk kez senden öğrendim kanka
  • Yokmu bilgisi olan yahu
  • 20 senelik arabadan bahsediyorsun formda o yaşta ve daha genç daha fazla adam var.

Mesaj gelmemesi normal.

Araba zamanın güzel arabalarından da bu saatten sonra binen binmiş maceraya girme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 17 Eylül 2017; 18:39:24 >
  • İlk defa duydum da yaşlı bir araba riske girmeyin bence
  • ben seneler önce canlı görme şerefine erişmiştim. kısaca macera yani.
  • Daha Opel Calibra'yı hayatında ilk defa duyan adamlar diğer konularda bilmişlik taslıyor cidden forum iyice felaket hale geldi.

Araca gelince, ilk aracınız olacaksa uzak durun. Araç kaputunu kaldırdığınızda boş boş bakıyorsanız uzak durun.

Araçtan anlıyorsanız alın;

Araç istediği kadar temiz olsun, masraf çıkaracak ona hazır olun. Kendinizin yapabileceği şeyleri kendiniz yaparsanız kendinize çok şey katarsınız ve paranız cebinizde kalır. Aldığınız kişinin aracı götürdüğü ustayı öğrenin. Aynı ustaya götürmeye devam edin.

Araç zamanının en şık ve performanslı arabası. dediğim gibi arabadan anlıyorsanız kaçırılmayacak güzel temiz bir araçsa çok keyifli olur
  • İkinci arabam olucak bende 1.7 yazılımlı korsa varrdı ama bu arabaya bir kere bindim hasta oldum diyebilirim ama malesef araba hakında pek bilgiye ulaşılamıyor o yüzden sorma gereksinimi duydum teşekkürler peki bu araba için bodykit nerde yaptıabilirim ortalama fiyat ne olur varmı bildiği biyer olan sadece yurt dışı sitelerde var güvenilir daha önce alışveriş yaptığınız yurt dışı sitelerde olabilir
  • 1.7 corsadan sonra bu araç seni kesmez.500 beygirlik lancer falan bak sen.
  • Daha önceki corsa yazılımlı + turbo büyütmeli 210hp veriyordu corsacılar bilir o yüzden böyle şakalar yapmanı gerektircek bi durum yok dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barıs351

İkinci arabam olucak bende 1.7 yazılımlı korsa varrdı ama bu arabaya bir kere bindim hasta oldum diyebilirim ama malesef araba hakında pek bilgiye ulaşılamıyor o yüzden sorma gereksinimi duydum teşekkürler peki bu araba için bodykit nerde yaptıabilirim ortalama fiyat ne olur varmı bildiği biyer olan sadece yurt dışı sitelerde var güvenilir daha önce alışveriş yaptığınız yurt dışı sitelerde olabilir

Bu araca bodykit falan yapılmaz bence. Orjinal hali zamanına göre oldukça haşin ve sportif. Yürürü ve motoru temiz olsun, bodykiti olmasa da olur.

Corsa 1.7 dti dediğiniz araç panelvan. Sportif bir araç değil. O çöp kasaya 210 beygir yükleyip iyi ki ölmemişsiniz. Calibra zaten performans maksatlı üretildiğinden corsa'dan sonra çağ atlamış gibi hissedersiniz.

Ek olarak, mesajlarımı alıntılayarak cevaplarsanız sevinirim. Aksi halde gözümden kaçıyor

• Hocam opel calibra tek kapı olanı 1 yıl kullandım yurt dışında 2000 motor 200 beygirdi.Arabadan aldığım keyif çok iyiydi fakat arabamda motor arızası oluyordu sürekli.Kaç kez tamir ettim baktım düzelmiyor satmıştım.Bir sene kullandım ama oek bir bilgimde yok açıkcası burdaki piyasası nasıl falan bilmiyorum.
  • Forumda opel calibra kullanıcısı vardı sanırım en iyi o yardımcı olur.
    Hatta konusuda var hikaye tadında

https://forum.donanimhaber.com/opel-vauxhall-calibra-sfi-2-0-16v-c20xe-efsanesi--63868641
  • kesinlikle merak ettiğim fakat alabilecek bir babayiğitliğimin olmayacağı araçlardan.

O fiyatlarda performanslı olarak japon araçlarına yönelmen bence sorunsuzluk anlamında daha iyi olacaktır.

Honda Prelude veya integra

Subaru impreza gibi
  • Kaporta hariç Vectra A ile parçaları ortak. Turbo modelleri 4x4'tür. 4x4'ün çalışmasına önem verin, eğer arıza varsa ve arıza yavru diferansiyeldeyse sıkıntılıdır çünkü zor bulunan bir parça.

Facebook'ta "dede garage" ya da "dede garaj" isimli bir grup var. O nesil Opel modellerine sahip insanlar bulunuyor, oraya bir sorun derim.
  • 4x4 çalışanı bulmak çok zor
  • Öncelikle şunu söyleyeyim Türkiyedeki tüm calibraları bilirim sen bana plakasını özelden yaz ben nedir ne değildir söylerim sana.

Şimdi ben yaklaşık 5 seneden fazladır amosferik olan modeline günlük olarak biniyorum. Bir çok kere gerek buradan gerek facebooktan gerek techturkey forumundan arabayı tanıyıp yolda avm parkında vs çevirip selamlaştığımız arkadaşlar olmuştur.

80lerin 90ların araçları gönül işidir merak işidir tipini beğendim alıp kullanayım dersen başını çok ağrıtır hele hele alayım sağını solunu biraz toparlar iki jant koyar kar edip satarım dersen yanılırsın çünkü bu araçların meraklıları zaten hangi araç kimde ne kadardır var neler yapmıştır seceresini bilirler.

Bu yılların araçları mekanik ağırlıklıdır zamane araçları gibi teknolojik değildir frenleri direksiyonları serttir ve yolda adamı yorar ama verdiği keyfi zamane elektronik destekli araçlardan alamazsın dedimya gönül işidir bu araçlar.

Az çok mekanikten anlayacaksın mesela ben aracımın neredeyse tüm bakımlarını tamirlerini kendim yapıyorum. Arıza okumasını gerekirse yolda müdahale etmesini bileceksin.

Gelelim calibra nedir kimler almalı sorusunda :)

Opel Calibra, Vectra A şasesi üzerine 8 uçak mühendisi yardımıyla geliştirilmiş zamanının çok çok ötesinde bir tasarıma sahip 0,26 rüzgar direncine sahip ki çoğu süper spor araçlar bile bu direnci kolay kolay elde edemiyor. Bu direnç ise özellikle 150km/h üzerinde hızlanmayı ve yakıt ekonomisini katkı sağlıyor.

Zamanının en verimli ve engüçlü 2.0 150hp atmosferik motoruna sahiptir. Ayrıca daha sonra turbo uygulanarak 204hp ve 4x4 çekiş sistemine upgrade edildi. Benim şu anda ortalama yakıtım şehir içinde 10-12 litre arasında değişiyor. Şehir dışında ise 7litrelere düşüyor tabi bunda bakımın rolü de önemli. (Tüpe karşıyız bu arada)

Merakını bir nebze giderecek iki link ekliyorum Calibra neymiş nasıl ortaya çıkmış bak bakalım.

http://www.cavalierandchevetteclub.co.uk/calibra%20a.htm

http://media.opel.com/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2014/opel/09-04-25-years-calibra.html

Bunlar da benim caliden iki resim. Konumu baya bi güncellemedim vakitsizlikten bir ara oraya da el atarım.

• createemir kullanıcısına yanıt
    O biz oluyoruz işte :D
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Aynen Suat Abi takip ediyorum sizi. Bu arada koltuklar cuk oturmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.