Şimdi Ara

Opel Corsa 1.3 Dizel 2011 aracımda motor arıza lambası yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 model opel corsa aracım var. Araç yaklaşık 3-4 aydır uzun yolda arıza lambası yakıyor. Araç üzerinde ingiliz anahtarı olan ... Araç yola çıkınca 50-100km arası gidince lamba yanıyor biraz sonra sönüyor, bazen 5 - 10dk yanıyor sonra 30-40 dk yanmıyor kafasına göre.... Kısa mesafelerde sorun olmuyor. Servisi aradım durumu anlattım lamba yanınca getirin diyor. Lamba uzun yolda yanıyor ve durunca lamba da sönüyor. En son yandığında yavaşladım durdum 3-4 saniye sonra lamba da söndü fakat lamba yanarken sanki motordan fan sesi gibi bir ses geliyordu... Sizce bu sorun neyden kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim

• Motor lambasi yanmadan once vs ufak bi tekleme, gaz almama, veya arada ivmelenme problemi oluyor mu?

• Yok hocam olmuyor tek sorun o lamba yanınca çekişte çok çok az azalma oluyor gibi hissettim, yokus aşağı giderken yolda lamba yandı sanki arabaya hafif frene basıyor gibi oldu lamba söndü geri sorun olmadı...

• ismaildemirkol4600 İ kullanıcısına yanıt

Hocam bende 2010 benzinli Corsa var, yaklasik 1 1.5 sene once benzer sorunlari ben de yasamistim. Ben o zaman buji degistirmistim, sorun duzelmisti. Sanayide 2 tane yere goturmustum, sorunu tespit edememislerdi, daha sonra ozel servise goturup hallettirmistim. Sizin arac dizel, farkli bir seyden kaynakliyor olabilir problem, en guzeli guvenilir ozel serviste vs cihaz baglatip bakmak. Zaten kodlardan cikiyordu. Eger Anadolu yakasindaysaniz, onerebilirim.

• Sıkıntı şu hocam teknik servisi aradım durumu anlattım arıza lambası sönmeden getirirseniz hata kodundan buluruz dediler ama durduğum zaten lamba sönüyor sıkıntı orda :)

Hocam ben ozel servise ariza lambasi yokken goturmustum, loglardan bakabilmislerdi diye hatirliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Hocam ben ozel servise ariza lambasi yokken goturmustum, loglardan bakabilmislerdi diye hatirliyorum.

Bugün sanayiye gidip servise gösterdim cihaza taktı motor suyu soğutucunun aparat gibi birşeyi var mış o bozuldu dedi değiştirdim 200-300 tl yok yere gitti :(

Hocam sizden sonra bende de hata tekrar etti sansima. 5-6 ay once termostat parcalanmisti, yan sanayi takilmisti. Simdi onu orjinali ile degistirdim, bir de ustune rezistans degisti fan direkt 2. seviyede aciyor diye. Gitti 1200 TL. 2010 model arabaya bunlari vermek koyuyor.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.