arkadaşlar arabamı alalı çok fazla olmadı( opel corsa 1.2 16v. 2000 model).motor ve bakım olaylarından çok fazla anlamam.sadece yağını ve suyunu değiştiririm.ama çok yakın bir tanıdık sayesine aldım aracı.dedim ya araç motorundan çok iyi anlamam diye alırken dizel gibi ses çıkarıyordu.neden diye sorduğumda çeşitli sebeblerle kandırıldığımı düşünüyorum.ustalara gösterdiğimde ise yemin ederim herbiri farklı şeyler söyledi.yakınlarda yetkili servis olmağı için ve zamanımıda katarak birazda ihmal ederek gidemedim.benzin istasyonuna her gittiğimde mazotmu abeee demelerinden sıkıldım.ve motora o kadar iyi yağ koymama rağmen dizel motor gibi çalışmasınıda bıraktım son günlerde araç kalkarken hafif bir şıngırtı sesi geliyor.resmen çelik fincanı kaşıkla vuruyorlarmışcasına.konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatacak arkadaşlar varsa lütfen yardım edebilirmi.
(buarada bu arabayı bana alan tanıdık çok ahımı aldı.maalesef 1 ay önce trafik kazasında hayatını kaybetti)
Aracı çalıştırmayın ve iyi bir usta bulmaya bakın.Maalesef sorunlu araba almışsınız.Ayrıca bu aracı aldıran kişinin sizin ahınız sebebiyle değil eceliyle öldüğünü unutmayın.Her ah alan ölecek olsaydı binlerce milyonlarca masumun katilleri yaşıyor olamazdı.
quote:
Orijinalden alıntı: ototube
Aracı çalıştırmayın ve iyi bir usta bulmaya bakın.Maalesef sorunlu araba almışsınız.Ayrıca bu aracı aldıran kişinin sizin ahınız sebebiyle değil eceliyle öldüğünü unutmayın.Her ah alan ölecek olsaydı binlerce milyonlarca masumun katilleri yaşıyor olamazdı.
üstad zaten benim ahım yüzünden vefat ettiğini söylemedim.sadece çok ahımı aldı bunu belirttim.hesap soracak gerekirse iade edecek kişi şimdi hayatta değil onu belirttim.
bu arada arabayı çalıştırmayın derken.biraz konuyu açarsanız sevinirim.arabaya ihtiyacım olmasa çalıştırmam hemen servise götürürüm.valla iyice korktum şimdi
araç anormal sesler çıkarıyorsa hem de motordan geliyorsa çalıştırmayın araca o şekilde binmeyin işiniz gücünüz yoğun olabilir ama bu şekilde binmek size açılacak masrafı büyütmektedir. söylediklerinize göre de birşey demek güç sonuçta o sesleri duymak lazım şıngırtı sesi kasnaklarla ilgili olabilir alternatör kasnağı su devirdaim kasnağı ya da bilyaları v.b