Şimdi Ara

Opel Corsa D Debriyaj Sertliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 model, 109binde, dizel Opel Corsa sahibiyim. Aracın ilk sahibiyim. Son senelerde debriyajda sertlik hissetmeye ve bu da dizimde ağrı yapmaya başlamıştı. Bu yaz debriyaj baskı-balatasını yakmam sonucu, İzmir Opel Joker'de baskı-balata ile birlikte volant, rulman ve hidrolik da değişti. O kadar verdiğim paradan ve değişimden sonra yumuşamış bir debriyaj beklerken eskisinden daha sert bir debriyaj pedalıyla karşılaştım. Pedal değişiminden sonra bin km'ye yakın yol yapmışımdır, ama hala bir değişim olmadı, hala sert.

Değişimi yapan tamircinin söylediği, opel corsaların debriyajının telli olmadığı (galiba hidrolikli), bu yüzden de yumuşatma ayarının yapılamadığı oldu. Opel corsaların pedalı sert oluyormuş.

Ben 5 senelik 100binde dizel arabayı pedal sorununu çözemediğimiz için satmak istemiyorum. Yok mudur bunun bir çözümü?

NOT-1: Bir arkadaşımın 2015 model 10binde bir Opel Corsa'sı var. Onu kullandım, kıyas yapmak için. Yumuşacıktı onun pedal. Ayrıca, ben bu arabayı sıfır aldığımda pedal yumuşacıktı. 100bine geldiğinde niye bir şeylerini değiştirerek pedalın sertleşme sorunun çözemiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sean35 -- 2 Eylül 2016; 10:52:20 >

• sean35 S kullanıcısına yanıt
    öncelikle debriyaj balatasini yakmaniz kotu olmus geçmiş olsun. sorunuzun temelinde buna bağlı etmenler yatiyor olabilir. keske agir bakimlarini zamaninda yaptirsaymissinis.

Neyse çok uzatmadan. bana gittiginiz tamirci cok işinin ehli biriymiş gibi gelmedi. o sistem degistirilirken hidrolikler ayarlanabilir ve bu değişim işlemleri yapilirken debriyaj sert mi degil mi diye kontrol edilebilir hidrolikler kontrol edilerek tabi. sizin değişimleri yapan eleman bunlara hic bakmadan sök tak ustaligi yapmis gibi görünüyor ve bu nedenle sorun yaşıyorsunuz gibime geldi.

klasiktir sonradan ustanin yanina gittiginizde bunun şusu olmamış dediginde o normaldir diyip gecistirir işinden anlamayan adam, o da oyle yapmis. fabrika çıkışı boyle değildi bu adamlar geri zekalı mı da yumuşak yapmış bu debriyaji diye sorarlar adama da neyse. tekrardan motoru indirmeye usenmis açıkçası.

işin ehli bir ustaya goturun maliyetli olabilir ama sadece işçilik alarak cozebilirler sorunu diye düşünüyorum. eger takilan parcalarda uyumsuzluk ya da baska bir sorun yoksa.

Şunuda ekliyim, bu soruna kullandıklari hidroligin turu bile etki edebilir. şasi numarasindan sorgulatip orjinali neyse parçaların ve malzemenin ondan kullanmaya ozen gosterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizeller sert oluyor boşa masraf yapmayın,bizim kullandığımız logan dizelde ilk zamanlar fena değildi 20 bindenn sonra beton gibi oldukendi arabama geçince debriyaj yok gibi geliyor telli debriyajlı.

• Bizim aveonun debriyajı sertti, 1.3 corsa kullandım ara ara, corsadan aveoya binince ayağım nasıl alıştıysa debriyaji pas pasa vurmaya başladım. Direksiyon da tam tersi, aveo da baya sert geliyor.

• Kimsenin lafına kulak asmayın.100 bin km yeni aldığınızdan beri kullandığınız aracı kimse sizden iyi bilemez.Bir hata yada umursamazlık yapmış belli ki servistekiler.Büyük ihtimalle hidrolik sıvısının cinsi yada basıncı yüzündendir diye tahmin ediyorum
  • Çok haklısın. Ben bu arabayı sıfır aldığımda yumuşak bir pedaldı. Şimdi niye bir şeylerini değiştirerek, yumuşak bir pedal elde edemiyorumki.

Orjinal parçaları takılsın diye zaten, yetkili olmasa da özel servise götürdüm. Nakitte 2400 lira da masraf ettim, tüm volant, rulman, hidrolik ve balata için.

Yapıcı yorumun için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sean35 -- 2 Eylül 2016; 14:27:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOLF 5 şanzuman vuruntusu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.