Şimdi Ara

Opel corsa D klima sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 model opel corsa d aracım var dizel. Klima çalışmıyor, klima tuşuna basınca ışık yanıyor fakat en ufak bir hareket yok, kontağı açıp tuşa bastığımda motor kısmından kontrol ettiğimde ses seda yok, aracı çalıştırıyorum ve öyle deniyorum yine aynı, ses seda yok, kompresör çalışmıyor. sigortaları felan kontrol ettim hepsi sağlam, zaten sigorta atık olsa klima ışığı da yanmaz ya... Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? bu sorunu nasıl halledebilirim ?

• yok mu kimse ?
  • 2012 Corsa D aracımda dün bire bir aynı sorunla karşılaştım. Klima motoru devreye girmiyor sanırım. Acil yorum bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RoNiN_

2012 Corsa D aracımda dün bire bir aynı sorunla karşılaştım. Klima motoru devreye girmiyor sanırım. Acil yorum bekliyorum.

Hocam klima motorunun devreye girmemesinin sebebi, araçta gaz kaçağı var ve gaz bitince otomatikmen klima pompası devre dışı kalıyor, bende bunu yeni öğrendim, sanayi de klima tamircisine gittim, aracımı makineye bağladılar, bu makine klima gaz basma makinesi, zaten hemen gaz olmadığı ortaya çıktı, öncelikle kaçak testi için klimaya gaz yerine hava bastılar ve kaçak varmı diye ölçmeye gerek kalmadan pıısss diye yüksek sesli hava kaçağı hemen kendini belli etti, ön tampon söküldü ve klima radyatörüne giren hortum tam da kıvrılma yerinden çatlamış, açıkca da gözüküyor, bu sanırım kronik bir sorun, o hortumu söküp kaynak yaptılar, ve gaz bastılar işlem tamam oldu, bu işlem için 180 tl para aldılar, aslında bu ücret çok ama, ben gitmeden önce klima kompresörü arızalandı diye çok korkmuştum, kompresör pahalı ve tamiri de sıkıntılı, o yüzden paraya hiç sesimi çıkarmadım açıkcası... işlem ortalama 1, 1.5 saat sürdü bu arada...

umarım yardımcı olmuşumdur...

• Corsa'ların kronik sorunu galiba bu. Az önce Ümraniye Güven Sanayi Sitesinde Samet Oto Elektrik & Klima 'dan geldim, dediklerinin bire bir aynısı çıktı. Radyatör delikmiş, söküp kaynak yaptırdılar sonra 1.5 kilo civarı D-GAS gaz bastılar. Yaklaşık 1.5 saatte iş bitti. Biraz fazla istediler gibi geldi ama bayram tatili öncesi uğraşmak istemedim. 200TL ye sorun çözüldü. Yalnız eskiden fan 2. seviyedeyken klima ciğerimi derlerdi, şimdi ancak hararetimi alıyor. Gerçi maksimum 2 kiloometre yol gittim, belki zamanlar daha keskin soğutur.

Yorumun için teşekkürler, bizden sonrakilere bir faydası olur inşallah bu yazdıklarımızın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RoNiN_ -- 27 Haziran 2016; 14:29:54 >

• Opelde klimanın kronik sorunlu olduğunu birçok arkadaşımdan duydum. Benim aracım 2012 model Corsa D. Aracımı sadece haftasonları kullanabiliyorum bazen 15 günde bir kullanıyorum. Klimayı yaz-kış en az ayda bir çalıştır diyen çok oldu ama ben çalıştırma fırsatı bulamadım her zaman.

Neyse ilk defa 2014 yılında klima soğutmuyordu Reis Ankara'ya servise götürdüm ücretsiz yaptılar gaz çökmüş dediler hallettiler. Sene 2015 yine yaz geldi yine klima soğutmadı gittim Reis Ankara'ya 100 TL ye yaptırdım. Sene 2016 İvedik oto sanayine gittim tüplü araçlar üzerine çalışan bir yere 50 tl verdim yaptırdım. Sene 2017 yine yaz geldi yine klima soğutmuyor farklı bir yer bulayım diyorum ama teknik cevap versin istiyorum 1/3'i bitmiş, ya da gaz eksiği yok çökme yapmış diyen bir yer mesela.

Verdiğin paraya göre aldığın hizmet nedir diye sorarsanız, İvedik sanayinde 50 tl verdim klima 50 liralık soğutabiliyordu. Ama Reis Ankara'nın 100 tl'ye yaptığı klima hakikaten 100 liralık soğutuyordu, yani yaptırdığın yere göre soğutma fark ediyor.

Demin forumda okudum klimayı araba ısındıktan sonra yaz-kış 5-10 dk kadar soğukta çalıştırın diyorlarmış. Bunu denemeye çalışacağım. ilgli mesaja burdan bakabilirsiniz

Diğer markalarda örneğin ford, vw gibi araç kullanan arkadaşlardan böyle bir klimaya bağlı sorun işitmedim, gaz doldurtan duymadım, bunu 2012 ve üzeri model araç kullanan arkadaşlarım için söylüyorum, hatta 3 yıl klima kullanmadım, klima soğutuyordu diyen var.

Bu durumda ilk cümleme geri dönecek olursak, Opelde klimanın kronik sorunlu olduğu gerçeği var diyebiliriz. Ancak hangi segmentlerde kronik sorun var onu detaylı olarak analiz etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger23A -- 13 Temmuz 2017; 23:16:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.