Şimdi Ara

Opel corsa d yakıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar . Arkadaşlar aracın yakıtı hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden sizlerdeki ile karşılaştırırsam sorun bende mi diye bakmış olurum . Km başı yaklaşık 35 kuruş yakıyor benim aracım daha net hesaplamadim ama yol bilgisayarında da 7.7 lt gösteriyor km nin en ustunde yazan bu galiba bu 100km de ki yakıtı veriyor dediğim gibi uzun yol yaptım yaklaşık 250 km civarında 70tl benzin yakmış bana çok geldi açıkçası anlayamadım da neden bu kadar çok yaktı
    Edit:aracın modelini yazmamisim :) 1.4 100bg active 2013 model aracım Birde cruize control yakıtta artış gösteriyor mu daha fazla yakıyor olabilir mi hız kontrolü ile ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emretas205 -- 23 Kasım 2016; 18:29:35 >

• Şehir içinde bu kadar az yakmaz. :) şehir dışı diye düşünüyorum . Otomatik vites te bunların en az yaktığı km 80. Birde öyle deneyin. Ama corsa sahiplerinin ortak sorunudur çok yakıyor olması :)
    Şehir içi yoğun trafikte 11 12 litre
    Şehirler arası 7 8 litre arası yakıyor benim 1.4 otomatik corsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceryeni -- 23 Kasım 2016; 20:04:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceryeni

Şehir içinde bu kadar az yakmaz. :) şehir dışı diye düşünüyorum . Otomatik vites te bunların en az yaktığı km 80. Birde öyle deneyin. Ama corsa sahiplerinin ortak sorunudur çok yakıyor olması :)
    Şehir içi yoğun trafikte 11 12 litre
    Şehirler arası 7 8 litre arası yakıyor benim 1.4 otomatik corsam

Otomatikse normal işte dediğim gibi benim corsam da şehir içi 7.7lt olarak gösteriyor cruize control galiba otomatik tarzında çalıştırdığı için ve motoru sürekli fren ve gaz a bağlı bıraktığı için fark çok oluştu diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bu aracın 30 32 kuruş şehir içi kullanımda yakması gerekiyor bence.
  • Yoğun trafikte lpg de bile 30 kuruşu geçiyor. Küçücük araba koca araba gibi benzin çekiyor. Ben benzinde 20 bin bindim. Gaza pedalına basarken korkuyordum. 50 TL ile 100 km şehir içi anca oluyordu. Benzin 4.40 civariydi o zamanlar. Şuan benzin de 60 kuruş yakıyordur. Lpg ye muhtaç etti beni

• quote:

Yoğun trafikte lpg de bile 30 kuruşu geçiyor. Küçücük araba koca araba gibi benzin çekiyor. Ben benzinde 20 bin bindim. Gaza pedalına basarken korkuyordum. 50 TL ile 100 km şehir içi anca oluyordu. Benzin 4.40 civariydi o zamanlar. Şuan benzin de 60 kuruş yakıyordur. Lpg ye muhtaç etti beni

Hocam çok fazla diyorsunuz 4.40 ken öyleyse beni mahveder bu araç.Araç 1.4 100 beygir alt üstü bu kadar Vitolar bile yakmıyor. Anlamadığım nokta neden bu kadar yakıyor bu araç ben almadan önce 7lt civarı diyordu herkes aldıktan sonra hesap değişiyor anlam veremiyorum forumda da kandıranlar var o halde gerçi bu ay bakacağım km'yi yazdım elimle hesaplayacağım bi ama çok yakarsa aşırı sıkıntı çıkartacak bana . Ortalama günde 20km yol yapıyorum ve ayda 20 günden hesaplarsak 400km bir yol yapıyorum ayda sizce bu haliyle ben aylık olarak ne kadar a doldururum ki? 7.7Lt olarak hesaplarsak 5TL den benzin bile 38 kuruş ediyor araç otomatik değil sizinki otomatikse benzinde 40 45 kuruş yakması gerekir çok acayibime gitti inşallah bu ay sonu aldığım zaman benzin sizin dediğiniz gibi çıkmaz yanıltır benide.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emretas205

quote:

Yoğun trafikte lpg de bile 30 kuruşu geçiyor. Küçücük araba koca araba gibi benzin çekiyor. Ben benzinde 20 bin bindim. Gaza pedalına basarken korkuyordum. 50 TL ile 100 km şehir içi anca oluyordu. Benzin 4.40 civariydi o zamanlar. Şuan benzin de 60 kuruş yakıyordur. Lpg ye muhtaç etti beni

Hocam çok fazla diyorsunuz 4.40 ken öyleyse beni mahveder bu araç.Araç 1.4 100 beygir alt üstü bu kadar Vitolar bile yakmıyor. Anlamadığım nokta neden bu kadar yakıyor bu araç ben almadan önce 7lt civarı diyordu herkes aldıktan sonra hesap değişiyor anlam veremiyorum forumda da kandıranlar var o halde gerçi bu ay bakacağım km'yi yazdım elimle hesaplayacağım bi ama çok yakarsa aşırı sıkıntı çıkartacak bana . Ortalama günde 20km yol yapıyorum ve ayda 20 günden hesaplarsak 400km bir yol yapıyorum ayda sizce bu haliyle ben aylık olarak ne kadar a doldururum ki? 7.7Lt olarak hesaplarsak 5TL den benzin bile 38 kuruş ediyor araç otomatik değil sizinki otomatikse benzinde 40 45 kuruş yakması gerekir çok acayibime gitti inşallah bu ay sonu aldığım zaman benzin sizin dediğiniz gibi çıkmaz yanıltır benide.

Ist da iş çıkışı trafiği olan bir yerde 400 km guzargah için şu anki benzin zamlariyla 180 200 TL yakacağını tahmin ediyorum. Sonuçları burda paylaşırsanız sevinirim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emretas205

quote:

Ist da iş çıkışı trafiği olan bir yerde 400 km guzargah için şu anki benzin zamlariyla 180 200 TL yakacağını tahmin ediyorum. Sonuçları burda paylaşırsanız sevinirim :)

Tabiiki paylaşırım ama istanbulda değilim allahtan :) İstanbulda sürekli dur kalk yakabilir haklısınız şehir içi ben istanbuldaki kadar dur kalk yapmayacağım 1-2 haftaya paylaşacağım sonuçları.

• aceryeni A kullanıcısına yanıt
    İyi günler hocam sormuştunuz aklıma geldi paylaşayım dedim sizinle. Aracım 7.8L benzin yakıyor bugun 100km yi aştı araç ve 7.7 di 7.8 e çıktı yakıtı yani bu aralarda dolanıyor demekki. 5TL den benzin hesapladım 0.39 kuruş yakıyor km başı demektir bu da. Benzin biraz düşşe yakıt 0.35 kuruşa kadar gerileyecek tabi benzin düşerse o da
  • Emretas205 kullanıcısına yanıt
    Düz vites demi sizin araba. Yaz gelince biraz daha düşer ortalamasi ;) güle güle kullanin

• quote:

Düz vites demi sizin araba. Yaz gelince biraz daha düşer ortalamasi ;) güle güle kullanin

Allah razı olsun. Evet düz vites 1.4 100bg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.