Şimdi Ara

Opel Corsa Geçmişteki ÖTV Dilimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, biraz önce aklıma takıldı bir şeyi merak ettim. Acaba geçmişte Opel Corsa hangi dilimdeydi diye. Yaptığım hesaplara göre 2022 Ocak ayındaki matraha göre de 2022 Aralık ayında gelen matraha göre de hep yüzde 80lik dilim içerisinde yer almış. Şu anda 80lik dilimde. Ben hesaplarken yanlış mı hesaplıyorum acaba?
    Hesabı elle yapmam gerekiyor çünkü internette Opel Corsa geçmiş vergisiz fiyatlarını bulamadım.
    2022 Ocak ayı Opel Corsa için yaptığım hesabı yazayım, bir hatam varsa düzeltirseniz sevinirim.

2022 Ocak Opel Corsa 2022liste fiyatı:
    1.2 Benzinli AT-8 100 HP Edition: 446.900 TL ( kaynak:https://www.otokokpit.com/opel-ocak-2022-fiyat-listesi-aciklandi/ )

2022 Ocak ÖTV dilimleri
    ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşmayan otomobiller yüzde 45'lik vergi oranı diliminde yer alacak. 120 bin lirayı aşıp 150 bin liraya kadar olanlar yüzde 50'lik vergi diliminde değerlendirilecek. ÖTV matrahı 150 bin lira ile 175 bin lira arasında olan araçlar için ise oran yüzde 60 olarak belirlendi. 175 bin lira ile 200 bin aralığında olan araçlar da yüzde 70 vergi oranı içinde yer alacak. Diğerleri yüzde 80 vergi (kaynak:https://www.bloomberght.com/sifir-araclar-icin-otv-matrah-limitleri-degistirildi-2296466)

Yaptığım formül şu:
    VergisizFiyat * (1+ ötvVergiOranı) * 1.2 = Liste fiyatı

Vergi oranını .80den alırsam (vergisiz fiyata X diyelim)
    X * 1.8 * 1.2 = 446.900
    X = (446.900 / 1.2) / 1.8 = 206.898
    Ve hesap tutuyor vergisiz fiyat 206 olursa 200 ün üstünde olduğu için .80dilime düşüyor.

Aynı hesabı 2022 Aralık için de yaptım ve yine .80lik dilime düştü.

O zaman şunu söyleyebilir miyiz: yeni bir ÖTV matrah güncellemesi gelse bile Opel Corsa büyük ihtimalle yine .80 dilime düşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralnack -- 15 Kasım 2023; 14:40:3 >

• Yasa düzenleyici kendine baz olarak corsayi koyuyorsa olabilir tabii. Gercekte ise 2021den 2022ye geçerken kur 8den 18e cikti,15e indi vergi dilimi falan da ortadan kalkmış oldu.
  • kralnack K kullanıcısına yanıt
    Hayır genellemeniz yanlış. Gecen sene 24 Kasım'da matrah güncellemesi olduğu zaman %70lik dilime düştü. Ama bu matrah güncellemesi olursa yine %70lik dilime düşecek demek anlamına gelmiyor. Çünkü matrahları ne kadar güncelleyecekler bilemezsiniz. Ufak bir güncelleme yapsalar dediğiniz gibi 80de kalır. Büyük bir güncelleme yapsalar 50lik dilime bile düşebilir ki edition paketin filan hakkı budur bence.
  • Matrah güncellemesinin sınırını bilmiyoruz. Ancak güncellemenin yerli üretimi kapsayacak şekilde olacağını tahmin edebiliyoruz. Bunu hangi araca göre hesaplayacakları belirsiz. Corolla da olabilir clio da olabilir egea da. O yüzden corsanın durumu belirsiz olur, ben sınıra yakın bir yerlerde olacağını düşünüyorum
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    2022 Kasım matrahı için baktım, sanırım dediğiniz gibi .70 lik diliydeymiş (Aralık ayı liste fiyatı için konuşuyorum).
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Sınırdan kastınız 70 80 sınırı sanırım, değil mi : )
  • 80 civarı. Ara dilimler işlevini sürdüremeyecekse bunlarda da güncelleme olabilir. 45 lik dilime herhangi bir araç sokacaklarsa corsa edition 60 a bile girebilir. Ama ben daha sadeleşme bekliyorum. 60-80-100 gibi. 45-50-60-70-80 nedir :)
    Edition dediğiniz manuel sanırım değil mi?
    Şu ana kadar sanırım aralıklar sürekli arttı, ilk başta Aralık bile yoktu galiba. Sadece motor hacmi bir faktördü. Naçizane fikrim(bu fikri destekleyecek hiç bir kanıtım yok:), benimki saf bir düşünce) bu aralıklar devletin işine geliyor, ve daha çok koparıyorlar : ). Eğer düşündüğüm gibiyse, aralıkların azalacağını zannetmiyorum. Belki artırabilirlerle bile : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralnack -- 15 Kasım 2023; 15:37:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.