Şimdi Ara

Opel Grandland X 1.2 Turbo LPG Taktıranlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
6.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1.2 benzinli aracınız şehir dışı ortalama ne yakıyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr.GU kullanıcısına yanıt
    Yıllık km miktarı ve aracın kullanımına göre LPG mantıklı lakin Opelin 1.2 3 silindir motora bu sorun, 1.6 Tgd 1.3 tce gibi 4 silindir bir motor türüne bakmalısınız. Candan mühendisliğin kendi elemanı İzmir Özsoy Lpg ye onların önerisiyle gidip LPG tskdırmıştım ben 1.6 dcvvti Elantra var. Tabi o atmosferik ve uyumlu ben gayet memnunum lakin oraya ben ordayken opel Corsa 1.2T li bir araç geldi zaten araba benzinde bi garip çalışıyor hem 3 silindir hem turbo acayip bir sarsıntı titremesi var tabi orada Recep bey ısrarla buna takmak istemediğini söylemesine rağmen adam ısrarla takdırmış. Sonuç bir kaç hafta sonra adam bu kiti sökün diye geldi 😁 ve Recep beye sorduğum da 3 silindir bu opelin motora katiyen takmak istemiyoruz zaten benzinde çalışmasında hayır yok cevabını aldım. Ve cidden araba sahibini bir hafta bıktırmış yok gec hızlanma yok sarsıntılı çalışma falan sorunlu bir motor LPG uyumu 0 yani 😉 ayrıca Lpg uyumu olan Turbo sistem benzinlilerde tasarrufunu %40/50 olmaz atmosferikler gibi %30-35 de kalır maximum sebebi direk enjeksiyon çoğu zaten LPG/Benzin püskürtmeli 🤨

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 11 Mayıs 2021; 14:44:51 >

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Tasarruf miktarı %35 civarı oluyor onu biliyorum. Dediklerinizden sonra bu araçtan soğudum resmen, öyle sıkıntılar yaşayacaksak hiç bulaşmayalım. Hem 300 bin civarı para verip bu aracı alıp hem de o tarz sorunlar yaşamak çok üzücü olur. Örnek için teşekkürler.
    Bakalım şimdilik zaten bu araca lpg uygulayan bir kullanıcı yorumu almadım, aracına lpg uygulatmış bir arkadaş da çıkıp yorumlarsa son kararımı ona göre vereceğim.

• 1 sene Sportage 1.6gdi karma sistem kullandım. Vereceğim tek cevap ''Karma sisteme bulaşmayın'', Lovato , Brc, Atiker, Zavoli hepsi aynı zıkkım.

Tasarruf oranı %20 en baba %25 e çıkıyor o da şehir dışı kullanımda. Şehir içinde 3-4 depo lpgde 1 depo benzin yiyor. Youtube video atıp karma sistem böyle süper diyenlere inanmayın, tamamen kolpa. En saçma lpg sistemidir karma sistem.

Tek istisna bütçeniz uygunsa ve aracı uzun yıllar kullanacaksanız Prins vsi2 Di taktırabilirsiniz. Benzin tüketimi diğer karma sistemlerin 3te1'i oranında, yok o fiyata çıkmam derseniz benzinde devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 11 Mayıs 2021; 15:23:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GU

Tasarruf miktarı %35 civarı oluyor onu biliyorum. Dediklerinizden sonra bu araçtan soğudum resmen, öyle sıkıntılar yaşayacaksak hiç bulaşmayalım. Hem 300 bin civarı para verip bu aracı alıp hem de o tarz sorunlar yaşamak çok üzücü olur. Örnek için teşekkürler.
    Bakalım şimdilik zaten bu araca lpg uygulayan bir kullanıcı yorumu almadım, aracına lpg uygulatmış bir arkadaş da çıkıp yorumlarsa son kararımı ona göre vereceğim.

Biraz acele olmadı mı

15 kuruş az yakacaktın daha:(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GU

1.2 benzinli aracınız şehir dışı ortalama ne yakıyor?

Tamamı normal kullanım otoyol kullanımı ekonomi kasmak yok, sol şerit ortalama hız sınırlarında 7 lt yakıyorum.

Yani kesinlikle macereya gerek yok suv alıcaksanız ki ben 10 yıldır sedan LPG kullanıcsıyım ben dizel öneririm. 1.0 mı 0.9 mu tce var sanırım Renault un dacia orjinal LPG li veriyor en uyumlu da o benzin turboda bildiğim kadarıyla. Tabi LPG li Suv olamazmı olabilir yazılım ve motor teknoloji si kit ile örtüşüyor ve olması gereken gibi montaj yapılırsa neden olmasın. Arkadaşımda Tucson 1.6 TGDi vardı 150 mi 170.mi beygir arac LPG ile çok güzel kullanıyordu ha tasarruf %30 bandıda olduğunu söylemişti ama. Siz SUV ve LPG yi hiç araç bakmadan Candan mühendislik ve bir kaç ana merkezi LPG dönüşüm merkezinde bu tip araçlarda ve turbo motorlarda hangi marka ve hangi motoru uygun onları sorun size en uygunlarını söyler ise bu araçlarda yoğunlaşıp araştırarak son kararınızı verin bence

• crssover C kullanıcısına yanıt
    Gdi lerde olmaz her nekadar yapıyoruz deselerde turbo ile yüksek sıkıştırma ve basınc bol O² almalı piston içi ki karma yakıt Benzin/Lpg yanabilsin güzelce, gdi lerde yeterli O² alamayınca boğulma yaşıyor olabilir sürekli motor atmosferik çünkü. Bizim atmosferik düz sıralı sistemlerde bile benzin LPG karışırsa boğuluyor araç regülatör arızalarında genelde.

hocam kullanıcı yorumu bulamazsın. Hangi manyak; zaten yakıt tüketimi makul olan, düşük hacimli, turbolu, çok problemsiz olmayan, yeni model aracını garantiden çıkarmayı göze alıp, üzerine montaj,ruhsat derken 10 bin tl harcayıp zaten 300 bin tl para gömdüğü aracında km de 15-20 kuruş kara geçmek için lpg taktırır ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 11 Mayıs 2021; 15:43:53 >
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Opel Grandland X 1.2 Turbo LPG Taktıranlar

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    7 lt güzel değer

• quote:

Orijinalden alıntı: scherzz

hocam kullanıcı yorumu bulamazsın. Hangi manyak; zaten yakıt tüketimi makul olan, düşük hacimli, turbolu, çok problemsiz olmayan, yeni model aracını garantiden çıkarmayı göze alıp, üzerine montaj,ruhsat derken 10 bin tl harcayıp zaten 300 bin tl para gömdüğü aracında km de 15-20 kuruş kara geçmek için lpg taktırır ki?

Çok yaşa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bu motor PSA motoru. İlk olarak 2014 te 308 le çıktı ve kronik sorunları vardı. 2017 den sonra düzeldi diyorlar. Neyse 7 yıldır piyasada olan motora doğru düzgün LPG uyduran olmadı. Maceraya gerek yok. Zaten fazla yakan bir motor değil. Zorlama şansını. Sıvı sistem taktıravaksan taktir karmaya bulaşma. Sıvı sistemi de 10 sene de zor amorti edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: scherzz

Yav billur geçiyor işte forumu bunlar kapladı

• Bende aynı aracı aldım ,daha önce Talisman vardı 1.6 160 hp dizel uzun yolda 6-6.5 litre yakıyordu,bu araçta normal kullanımda en fazla 7 yakar bence LPG ye değmez .Bende yılda 20 25 bin km yol yapıyorum.İnanın arada uçurum olacak bir sarfiyat olmaz.En azından SUV grubunda bu araçtan çok daha az yakacak ne dizel ende benzinli araç var.Emsal tüketimler oluşacaktır.Aracın keyfine bakın.

• BRC Maestro adında bir kit çıkarmış. Direk enjeksiyonlu araçlara da uygulabiliyormuş. 1000 km (bin) 3- 4 litre civarı benzin tüketimi olduğu iddia ediliyor. 1.3 TCE, 1.2 PURE TECH motorlar için yapılmış uygulama videoları felan var. Bir incelemek lazım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.