Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 CDTI/AT uzun yol yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı aracın manueli şehir içinde o ortalamalarda geziniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

opelde sapma oluyor 0.5-1 litre arasında.
    Sapma olan ve olmayan durumları yukarıdaki bir cevapta anlattım okuyabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Teşekkür ederim. Az yakmak için uğraşılsa daha az yakabilirdi ancak güzergah uzun olduğu için az yakmak için uğraşmadım. Gerçekten ağır bir araç ve eklemeyi unuttuğum 245-40-19 lastikler ile durum bu şekilde.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle uğraşılmamış bir değer daha sakin kullanımda daha az yakıyor, aynı aracı kullanıyoruz ist-tekirdağ uzun yolda sakin kullanım 90-110 arası kullanımda 5.5 - 5.4 falan gösteriyor ortalama hızda benzer 83 84 civarı, araç bilgisayarında, gerçekte ki değeri en az 0.5 litre fazla oldugunu düşünüyorum ben fakat ölçüm yapmadım siz uzun yolda pek fark yok demişsiniz onu tam bilmiyorum.
    19 jantlar flexride olmadan bu kadar konforluyken flexride ile düşünemiyorum.
    Tek sıkıntısı 19 ile 30 40 ile giderken farketmeyip sert bir çukura falan düştüğünüzde lastik tabanıda ince olunca süspansiyonun bittiğini hissedebiliyorsunuz onlarada dikkat ettiğinizde konfor anlamında sıkıntı yok, biz sürekli neredeyse uzun yol kullanıyoruz gerçekten keyifli araç

• Ben yeni kasa ile bu kadar tüketebilirmiyim bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    1 litre sapma fazla. Normal değerleri zaten fazla ama tam otm şanzıman ve ağırlık dolayısıyla normal diyoruz. Üstüne 1 litre çok hoş olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

Kesinlikle uğraşılmamış bir değer daha sakin kullanımda daha az yakıyor, aynı aracı kullanıyoruz ist-tekirdağ uzun yolda sakin kullanım 90-110 arası kullanımda 5.5 - 5.4 falan gösteriyor ortalama hızda benzer 83 84 civarı, araç bilgisayarında, gerçekte ki değeri en az 0.5 litre fazla oldugunu düşünüyorum ben fakat ölçüm yapmadım siz uzun yolda pek fark yok demişsiniz onu tam bilmiyorum.
    19 jantlar flexride olmadan bu kadar konforluyken flexride ile düşünemiyorum.
    Tek sıkıntısı 19 ile 30 40 ile giderken farketmeyip sert bir çukura falan düştüğünüzde lastik tabanıda ince olunca süspansiyonun bittiğini hissedebiliyorsunuz onlarada dikkat ettiğinizde konfor anlamında sıkıntı yok, biz sürekli neredeyse uzun yol kullanıyoruz gerçekten keyifli araç

Alıntıları Göster
    Evet çukurlarda insanın içi gidiyor. Lastik balon yapacak diye korkuyorum. Malum ucuz da değil lastikler. Tanesi 900 lira civarı.

• Size farklı bir hesap yapayım;

Aracınızla 180 km yolu 90km/saat sabit bir hızla giderseniz, ortalama hızınız 90 km/saat olur.

Aynı yolu 1 saat boyunca 135 km/saat hızla ve 1 saat boyunca 45 km/saat hızla giderseniz, ortalama hızınız yine 90 km/saat olur.

Aynı yolu 1 saat boyunca 160 km/saat hızla ve geriye kalan 1 saat boyunca 20 km/saat hızla giderseniz, ortalama hızınız yine 90 km/saat olur.

Ancak, 90 km/saat ortalama hıza rağmen yakıt tüketimleri arasında dağlar kadar fark olur. Bu nedenle, ortalama hız tek başına anlam ifade etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Ben yeni kasa ile bu kadar tüketebilirmiyim bilmiyorum
    Yeni kasa daha bile az tüketir daha hafif olduğundan, motor şanzıman vs herşey aynı 80-100 kg civarı sanırım zayıf 1.6cdti da
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Size farklı bir hesap yapayım;

Aracınızla 180 km yolu 90km/saat sabit bir hızla giderseniz, ortalama hızınız 90 km/saat olur.

Aynı yolu 1 saat boyunca 135 km/saat hızla ve 1 saat boyunca 45 km/saat hızla giderseniz, ortalama hızınız yine 90 km/saat olur.

Aynı yolu 1 saat boyunca 160 km/saat hızla ve geriye kalan 1 saat boyunca 20 km/saat hızla giderseniz, ortalama hızınız yine 90 km/saat olur.

Ancak, 90 km/saat ortalama hıza rağmen yakıt tüketimleri arasında dağlar kadar fark olur. Bu nedenle, ortalama hız tek başına anlam ifade etmez.
    Mesajınız için teşekkür ediyorum. Bu yüzden ayrıntılı olarak güzergahımı ve kullanış şeklimi belirttim. Sabit 82km hızla zaten gitmem mümkün değil.Konuyu da merak eden arkadaşlara bir fikir olması açısından açtım. Dikkat etmeden kullanım bu şekilde. Dikkat etseydim 140-150 gitmeyip sabit 110 ile gitseydim tüketim çok farklı olurdu.

• Selamlar,

Ben de geçen sene istanbuldan datçaya giderken yolun sonlarına doğru aldığım değerler ;

Araç 1.6 turbo benzindi. Biraz kasmış olabilirim :)
    Opel Insignia 1.6 CDTI/AT uzun yol yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 21 Temmuz 2018; 19:28:56 >
  • quote:

Evet çukurlarda insanın içi gidiyor. Lastik balon yapacak diye korkuyorum. Malum ucuz da değil lastikler. Tanesi 900 lira civarı.

Alıntıları Göster
    yuh tanesi 900 mü ufak atta cipcipler yesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boijman

yuh tanesi 900 mü ufak atta cipcipler yesin

Alıntıları Göster
    Pardon 1020 liraymış :https://www.goodyear.eu/tr_tr/consumer/tires/eagle_f1_asymmetric3/245-40-19-98-Y-5452000498090.html

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Selamlar,

Ben de geçen sene istanbuldan datçaya giderken yolun sonlarına doğru aldığım değerler ;

Araç 1.6 turbo benzindi. Biraz kasmış olabilirim :)
    İzmirden otobandan geldiyseniz olur güzel değerler ama baya bir okşamışsınız gazı. Malum 1.6 lar hayvan gibi yakması ile biliniyor ama çok güzel gidiyorlar. Yolun dönüşünü de bilmek gerek hatırlıyor musunuz ?

• quote:

Pardon 1020 liraymış :https://www.goodyear.eu/tr_tr/consumer/tires/eagle_f1_asymmetric3/245-40-19-98-Y-5452000498090.html

Alıntıları Göster
    Yanlış anlamada seni kazıklamışlar. Al aynı ölçüler

• quote:

Orijinalden alıntı: Boijman

Yanlış anlamada seni kazıklamışlar. Al aynı ölçülerhttps://www.hepsiburada.com/petlas-245-40-r19-98w-xl-velox-sport-pt741-oto-lastik-p-OTOZSU28565?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=CjwKCAjws8vaBRBFEiwAQfhs-MNNyHQdIlHg5jlrxeuVEUrxVMmhSchLrO9naSeRSDooCG2XEy6wjBoCIwUQAvD_BwE

Alıntıları Göster
    Allah aşkına petlas nereye goodyear nereye. Ben sana üstündeki lastikler 900 küsür dedim sen değil dedin ben de linkini attım. 1020 lira hatta. Bana ne petlastan ? Petlası konuşan olmadı. Bu lastiğin dengi michelin pilot sport ya da pirelli p zero dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 21 Temmuz 2018; 20:21:35 >

• Boijman kullanıcısına yanıt
    Petlas ne yavv

• quote:

İzmirden otobandan geldiyseniz olur güzel değerler ama baya bir okşamışsınız gazı. Malum 1.6 lar hayvan gibi yakması ile biliniyor ama çok güzel gidiyorlar. Yolun dönüşünü de bilmek gerek hatırlıyor musunuz ?

Alıntıları Göster
    Dönüşte 7.4 civarı falandı ama tempolu geldim. Hatta özellikle yokuşlarda bastım.

Bir de şöyle bir durum oldu; datçadan akyakaya kadar ( yaklaşık 100-120 km ) 6,9 ortalama yakan araç akyakadan ula’ya kadar ( sanırım 8-10 km lik dik yokuş ) 8,2’ye yükseldi. Özellikle orada tapagaz gittim.

Dediğiniz gibi araç basınca gidiyor. Özellikle 3.vites 80-150 hızlanması harika. 520d’ye (e60- 177hp) bile roll’de baya fark atıyor. Alt devirlerde biraz cansız, motoru doldurmak gerekiyor.

Ev aldığım için sattım ama tekrar almak istiyorum yıl başına doğru

• normal bir değer. 2.0 dizel bir araçla da 80km ortalamayla aynı değerleri elde edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

normal bir değer. 2.0 dizel bir araçla da 80km ortalamayla aynı değerleri elde edilir.
    Ben zaten az yaktığını söylemedim. Araç hakkında merak edilen konulardan birisiydi bu şekilde açıklık getirmek istedim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.