Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 CDTI/AT uzun yol yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bilen, hatırlayan arkadaşlar olacaktır 2016 yılından beri makyajlı kasa 1.6 Dizel otomatik insignia kullanıcısıyız. Uzun zamandır böyle bir konu açmak aklımdaydı ancak bir türlü uzun yol yapamamıştım. Güzergahım Muğla(Milas)-Eskişehir idi. Rakım olarak 0m den 788 metreye bir yolculuk yaptım.

Güzergah olarak kısa ama dağlık olan Milas-Yatağan-Muğla-Kale-Tavas-Denizli-Afyon-Seyitgazi-Eskişehir rotasını kullandım. Genel olarak dağ yolları haricinde 120 altına düşmedim yeri geldiğinde yokuş yerlerde 180 ile tırmanış yaptım. 600 km lik bu güzergahta 50km sıkışık trafikte yolculuk yaptım. Araçta yaklaşık 100 kilo kadar bir yük, üç yetişkin ve bir çocuk vardı. Klima sürekli olarak açıktı. Genel olarak tempolu yaptığım bu uzun yol deneyimimin verilerini ekliyorum.

Aracın tüketimi hakkında, araç hakkında veya bu güzergah ile ilgili sorularınız var ise cevaplamaya çalışabilirim. Herkese iyi günler diliyorum.

Edit: Lastik ebatlarım ve modelim 245-40-19 Eagle F1 Asymetric 3

Opel Insignia 1.6 CDTI/AT uzun yol yakıt tüketimi

Mobilden açamayan arkadaşlar için resim linki: https://store.donanimhaber.com/aa/42/07/aa4207489a6a5c1c9a7f3259ac3e2791.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 21 Temmuz 2018; 12:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eminim bu yakıt tüketimine ulaşmak için kendinizi çok zorlamışsınızdır . Yoksa ben burada paylaşılan hiç bir yakıt tüketiminin gerçekleri yansıttığına inanmıyorum . Artan yakıt fiyatları yüzünden insanlar gaza basmaya bile korkar oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 21 Temmuz 2018; 12:15:47 >
  • D sınıfı ağır bir araca ve yüksek hız yol durumu yolcu,ağırlık ve klima durumuna göre oldukça uygun .Az yakmış hakikaten.Tbrkler

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Eminim bu yakıt tüketimine ulaşmak için kendinizi çok zorlamışsınızdır . Yoksa ben burada paylaşılan hiç bir yakıt tüketiminin gerçekleri yansıttığına inanmıyorum . Artan yakıt fiyatları yüzünden insanlar gaza basmaya bile korkar oldu
    Yazdığım güzergaha ve ortalama hızıma bakacak olursanız düşündüğünüz gibi uğraşmadığımı farkedebilirsiniz

Bu konuyu açmaktaki amacım araç ile ilgili merak edilen bir konuyu açıklığa kavuşturmak. Zira şehir içinde yol bilgisayarının 7 litreleri gösterdiği bilinen bir gerçek. Aracın boş ağırlığı 1650 kilogram içindeki yükler ile beraber yaklaşık 2 ton 100 kg civarı bir yük ile uzun yolda elde edilen veri bu şekilde.

Dediğiniz gibi uğraşacak olsaydım da eğer 100 km sabit hız ile 4 litre bir ortalama sunuluyor. Uğraşsa idim ortalama bu şekilde olmazdı

Edit: Konuya lastik ebatlarımı da ekledim inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 21 Temmuz 2018; 12:26:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

D sınıfı ağır bir araca ve yüksek hız yol durumu yolcu,ağırlık ve klima durumuna göre oldukça uygun .Az yakmış hakikaten.Tbrkler
    Teşekkür ederim. Az yakmak için uğraşılsa daha az yakabilirdi ancak güzergah uzun olduğu için az yakmak için uğraşmadım. Gerçekten ağır bir araç ve eklemeyi unuttuğum 245-40-19 lastikler ile durum bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Yazdığım güzergaha ve ortalama hızıma bakacak olursanız düşündüğünüz gibi uğraşmadığımı farkedebilirsiniz

Bu konuyu açmaktaki amacım araç ile ilgili merak edilen bir konuyu açıklığa kavuşturmak. Zira şehir içinde yol bilgisayarının 7 litreleri gösterdiği bilinen bir gerçek. Aracın boş ağırlığı 1650 kilogram içindeki yükler ile beraber yaklaşık 2 ton 100 kg civarı bir yük ile uzun yolda elde edilen veri bu şekilde.

Dediğiniz gibi uğraşacak olsaydım da eğer 100 km sabit hız ile 4 litre bir ortalama sunuluyor. Uğraşsa idim ortalama bu şekilde olmazdı

Edit: Konuya lastik ebatlarımı da ekledim inceleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Yukarda verdiğiniz bilgilerin samimi olduğunu düşünerek tbr ettim ama şehiriçi bu aravın 7 litrelerde gezeceğine pek ihtimal vermiyotum ha çevre yolunda az ışıklı ve ort. Hızınız 32 35 arası ise belki.Ama 23 24 hızla 7.6 8 arasıdır

• quote:

Yukarda verdiğiniz bilgilerin samimi olduğunu düşünerek tbr ettim ama şehiriçi bu aravın 7 litrelerde gezeceğine pek ihtimal vermiyotum ha çevre yolunda az ışıklı ve ort. Hızınız 32 35 arası ise belki.Ama 23 24 hızla 7.6 8 arasıdır

Alıntıları Göster
    Çok büyük bir şehirde yaşamıyorum o yüzden böyle bir değer verdim. Ancak şunu da belirtmek istiyorum şehir içinde yol bilgisayarı ile pompa arasında 1 litrelere varan bir fark oluşuyor. Yani 7 litre gösterilmesine rağmen 8 litre civarında çıkması sürpriz değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yol bilgisayarı ile pompa arası sapmayı hesaba kattınız mı?

• newtonmeter kullanıcısına yanıt
    Çoğu aracın yol bilgisayarında sapma olmuyor. Kullandığım vw-audi-Ford-Honda hepsinde birebir pompa ile örtüşüyor.

Konu sahibine gelecek olursak tüketim bence çok çok iyi. 110-120 bandında rahatlıkla 5.5-6 arasında yakarmış demek ki 🤔

• Doluluk, güzergah ve rakım farkı dikkate alındığında bu araç için güzel değer. Fakat astradan biliyorum, opelin yol bilgisayarı %10 kadar şaşabiliyor, pompa verisi de böyle ise güzel değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 21 Temmuz 2018; 12:34:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • newtonmeter kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda büyük bir sapma olmadığını daha önce deneyimledim ancak şehir içinde 1 litreye varan sapmalar oluyor. Bu sefer yolculuğuma dolu depo ile başlamadığım için pompa verisini ekleyemiyorum maalesef.

• quote:

Çok büyük bir şehirde yaşamıyorum o yüzden böyle bir değer verdim. Ancak şunu da belirtmek istiyorum şehir içinde yol bilgisayarı ile pompa arasında 1 litrelere varan bir fark oluşuyor. Yani 7 litre gösterilmesine rağmen 8 litre civarında çıkması sürpriz değil.

Alıntıları Göster
    Bu arada lastik ebatlarınız dikkatimi çekti 19 jant ve oldukça ince yanak orjinal mi ve konfor ve yüksek hızlardaki güven hissiyatı ladtik yıpranıp yıpranmama durumu nasıl memnun musunuz.?Süspansiyona etkisi vs...

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Pompa ile yol bilgisayarı arasında fark oluştuğunu şehir içinde net bir şekilde gözlemledim. Uzun yolda ise fark olmuyor nedenini de şöyle açıklayayım. Şehir içinde ilerlerken yol bilgisayarı anlık tüketim olarak 39.9 dan fazlasını sayamıyor. Sürekli dur kalk trafikte ise anlık olarak 39.9 u sık sık görüyoruz şehir içinde fark burdan kaynaklanıyor.

Uzun yolda sizin gözlemlediğiniz fark ise pompacının pompa bir defa attıktan sonra doldurmaya devam edip etmediği ile alakalı. Eğer her seferinde ilk attığında doldurmayı bitirirseniz bir fark oluşmuyor. Ancak deponuzu doldurdunuz yolunuzu gittiniz tekrar yakıt alacağınızda önceden ağzına kadar doldurulmamış olup bu sefer doldurulursa bu yüzden yine bir fark ile karşılaşıyorsunuz.

• quote:

Bu arada lastik ebatlarınız dikkatimi çekti 19 jant ve oldukça ince yanak orjinal mi ve konfor ve yüksek hızlardaki güven hissiyatı ladtik yıpranıp yıpranmama durumu nasıl memnun musunuz.?Süspansiyona etkisi vs...

Alıntıları Göster
    Aracımız sport donanım ve orijinal lastik ebatları bu şekilde. Lastiklerim de üzerinde gelen lastikler. Değiştirirken de aynı model ile devam edeceğim. Yol tutuş olarak kesinle çok memnunum. Bu güzergahta 150 civarı ile bir çok virajdan geçtim hiçbir güvensizlik yaşamadım. Sadece kötü asfaltta yol sesi fazla oluyor.

Konfor olarak da araçta opsiyonel olarak Flexride şasi mevcut. Adaptif şasi, elektronik süspansiyon kontrolü, gaz tepkisi ve direksiyon elektronik desteğini değiştirebilen bir opsiyon. Tour yani gezi modunda araç ile otobüs koltuğunda gibi yaylana yaylana yolculuk yapıyorsunuz konfor olarak hiçbir şikayetim yok. Sport modunda ise tam anlamıyla taş gibi oluyor.

• 2015 yılında insignia ile 24 saat kampanyasında kullanmıştım bu aracı. Tam bir uzun yol arabası. 140-180 civarı hızlarda beygir gücüne göre çok canlı ve yakıt tüketimi performanslı kullanıma göre iyiydi. Şehir içinde çok yaktığını ben de duydum ancak aracı bir günlüğüne aldığım için şehir içi deneyimleme fırsatım olmadı.
  • Nerdeyse 7 litre yakmış 82 kmh ortalama için pek de az sayılmaz.Ben 2 litre 177 hp A4 ile 6.5 larda yakıyorum benzer ortalamalarda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Nerdeyse 7 litre yakmış 82 kmh ortalama için pek de az sayılmaz.Ben 2 litre 177 hp A4 ile 6.5 larda yakıyorum benzer ortalamalarda..
    6.3 ile 7 arasında çok fark var. Güzergaha bakarsanız 82 km bu güzergah için gerçekten yüksek bir ortalama. Çok uzun süre 130-150 arasında seyretmeme rağmen ortalama hız böyle. Sizin aracınız ile ağırlık kıyasını da yaparsanız daha sağlıklı olur. 2.0 bir aracın bu ağırlıkla (2100kg) aynı güzergahta daha az yakacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: white without pressure

2015 yılında insignia ile 24 saat kampanyasında kullanmıştım bu aracı. Tam bir uzun yol arabası. 140-180 civarı hızlarda beygir gücüne göre çok canlı ve yakıt tüketimi performanslı kullanıma göre iyiydi. Şehir içinde çok yaktığını ben de duydum ancak aracı bir günlüğüne aldığım için şehir içi deneyimleme fırsatım olmadı.
    Çok keyifli bir araba uzun yolda kesinlikle. Şehir içinde ise gerçekten eziyet ebatlarından dolayı.

• quote:

6.3 ile 7 arasında çok fark var. Güzergaha bakarsanız 82 km bu güzergah için gerçekten yüksek bir ortalama. Çok uzun süre 130-150 arasında seyretmeme rağmen ortalama hız böyle. Sizin aracınız ile ağırlık kıyasını da yaparsanız daha sağlıklı olur. 2.0 bir aracın bu ağırlıkla (2100kg) aynı güzergahta daha az yakacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    pompada opellerin 0.5-1 litre arası fazla cıktıgını hesaba katarak söyledim onu.Ben de Bursa'ya gittim 5 yetişkinle ona göre kıyasladım zaten.Ha bagajda 100 kg yoktu o ayrı.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    opelde sapma oluyor 0.5-1 litre arasında.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.