Şimdi Ara

1.4 Tsi 160 hp DSG nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 80000 bin kmde temiz bir araç var. Bu motordaki dsg sorunlu muydu? Kuru/Islak zamazingolar vardı bozulan bu muydu?

Araç beetle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 14 Kasım 2017; 12:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sahibi olduğum 2013 passat cc vardı 90 binde şanzıman cortingen oldu
  • Motora göre bozuluyor bozulmuyor değil.

7 ileri Kuru olanlar sorunlu. Bendeki de sorunlu ama 160 hp değil 180 hp mesela.

Bu motorda yağ yakma sorunu olabilir. DSG ise şansa kalmış
  • Merhabalar,

Bahsettiğiniz aracı yaklaşık 4 ay kullandım. 2013 model 1.4 TSİ 160 Hp DSG Comfortline modeliydi. Biz aldığımızda araç 40.000 kilometre yapmıştı ve önceki sahibini tanıyorum oldukça titiz biriydi. Şanzıman, motor, bakım, temizlik gibi şeylere oldukça önem veriyordu ve gerçekten araç çok temizdi.. Lakin bu araçta DSG sorunluydu, trafik ışıklarında ilk kalkışlarda bariz bir şekilde silkeleme yapıyordu. Bunu zaman zaman 2. vitesten 3. vitese geçişlerde de tekrar ediyordu.

Bizim araçta durum böyleydi. Başka merak ettikleriniz varsa burdan yada özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.

• Araç tiguan ise yağlı kavrama, yani görece sorunsuz,

CC ise kuru kavrama ve sıkıntılı.

• Tiguan forumunda 6 ileri ile sorun yaşayan yoktu hocam ben dahil ama benim araç sıfırdı zaten geçen gün 2.0 tdi cc kullanan bir arkadaşla konuştum onun araçta 124bin kmde isi onda sorun yoktu tabi ne olursa olsun dsgnin bi ömrü var

• Tiguan ise şanzıman değil motordan yana sorun yaşama ihtimaliniz var, 160lık twincharger çok güzel makina ama sıkıntılı aynı zamanda. 4 sene önce bende de CC vardı komple motor değişimine gidildi. Şanzıman da problem çıkardı o da garantiden çözülmüştü. Bu araçlar ilk sahiplerine güzel sonrasında bulaşmamak en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dymmt

sahibi olduğum 2013 passat cc vardı 90 binde şanzıman cortingen oldu

Masraf ne oldu hocam ? Modeli yazmayı unutmuşum araç beetle..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Motora göre bozuluyor bozulmuyor değil.

7 ileri Kuru olanlar sorunlu. Bendeki de sorunlu ama 160 hp değil 180 hp mesela.

Hocam araç beetle. Hanım bayılıyor bu arabaya alayım mı almayım mı? Arıza yaparsa masraf ne olur? Sonrasında düzen tutar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 14 Kasım 2017; 12:53:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Araç tiguan ise yağlı kavrama, yani görece sorunsuz,

CC ise kuru kavrama ve sıkıntılı.

Yazmayı unutmuşum araç beetle hocam.

• o aracın kavraması en az 1-2 kere değişmiştir zaten, yetkili bakımlıysa değerlendirebilirsiniz.

• 4000tl mekatronik 1300 tl işçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dymmt -- 14 Kasım 2017; 18:49:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dymmt

4000tl mekatronik 1300 tl işçilik

Hey maşallah. Vazgeçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Hocam araç beetle. Hanım bayılıyor bu arabaya alayım mı almayım mı? Arıza yaparsa masraf ne olur? Sonrasında düzen tutar mı?

Garantisi bitmiş araç ise bakımlarının yetkili serviste yapıldığından emin olun. İleride sorun olursa iyi niyet altında onarılabilir ama dikkat etmek lazım tabii.

Çevremde hiç Beetle olan yok ne yazık ki

• Bu motor yağ yakmasıyla ünlü diye biliyorum. Araç 80 binde ise DSG bir kez de olsa mekatronik olarak degismistir diye düşünüyorum, degismemisse daha büyük sıkıntı. Arac da iyi niyet garantisi devam ediyorsa ve aracı begendiyseniz alın derim dünyaya birdaha gelmiyoruz.

• fosfosun tek alınacak aracı amarok sebebi ise zf şanzıman kullanması
    diğerleri mekatronik ve kavrama arıza yumağında bile bile lades..
    DSG varsa iyi bilinmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

fosfosun tek alınacak aracı amarok sebebi ise zf şanzıman kullanması
    diğerleri mekatronik ve kavrama arıza yumağında bile bile lades..
    DSG varsa iyi bilinmiyor.

Onada şehirli arazi aracı diyorlar incelemelerde ne anladım o zaman amaroktan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Garantisi bitmiş araç ise bakımlarının yetkili serviste yapıldığından emin olun. İleride sorun olursa iyi niyet altında onarılabilir ama dikkat etmek lazım tabii.

Çevremde hiç Beetle olan yok ne yazık ki

5300 lira masrafı duyunca vazgeçtim hocam reno alırım daha iyi.

• Sorumsuzluk arayanın uzak durması gereken bir kombinasyon. Şantiyede var 400 binde 2. Defa rektefiye görecek 3 defa da yanlış bilmiyorsam kavrama sorun yapmış. Şu an bile silkeliyor. Anlamadığım hala daha deli gibi satıyor. Lafım konforu, sessizliği, trim kalitesine değil. Harbi tok arabalar ama aşırı sorunlu kardeşim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.