Şimdi Ara

Opel İnsignia Yakıt Tüketim Değerleri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
7
Favori
269.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun yolda aracınız fazla yakıyor. Sanırım otomatik olmasından kaynaklanıyor. Manuelde 110 km sabit hızda 6-6.5 L arası yakıyor. Benzinin kalitesinin aynı yolda 1 litreye kadar ortalamayı oynattırdığını da farkettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Uzun yolda aracınız fazla yakıyor. Sanırım otomatik olmasından kaynaklanıyor. Manuelde 110 km sabit hızda 6-6.5 L arası yakıyor. Benzinin kalitesinin aynı yolda 1 litreye kadar ortalamayı oynattırdığını da farkettim.

doğru söylüyorsun kardesim da ben 9 lt ortalamayı hec görmedim desem yeridir

yakıtta ulkemiz bi standarta oturmadı gitti kaliteli benszinle dier benzinler arasında acayip fark ediyor ama kalitelisini bulmak zor biraz bildin istasyondan gözünü karartcan alacaksın baska careyoh adamlar benzinin varili 109 dolarken istastasyonlarda 5.01 di varili 115 doalr oldu 5.16 cıktı simdi varili 107 dolara düstü adamlar saka gibi indirim yaptı 5.06 tl bu nasıl bi mantık anlamıs deilim zam gelince zam yapi petrolculer indirim olunca fazla olmuyo sen bi bunun mantını cöze bildinmi kardesim

yada benzinli de google yaz admalar aycicek yağı kullanıyorlarmıs yakıt yeriine gecenlerde okudum baya sasırdım vala ama eksozdan kızartma kokusuna benzer koku cıkıyormus kardeslik

saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muti1

quote:

yakıtta ulkemiz bi standarta oturmadı gitti kaliteli benszinle dier benzinler arasında acayip fark ediyor ama kalitelisini bulmak zor biraz bildin istasyondan gözünü karartcan alacaksın baska careyoh adamlar benzinin varili 109 dolarken istastasyonlarda 5.01 di varili 115 doalr oldu 5.16 cıktı simdi varili 107 dolara düstü adamlar saka gibi indirim yaptı 5.06 tl bu nasıl bi mantık anlamıs deilim zam gelince zam yapi petrolculer indirim olunca fazla olmuyo sen bi bunun mantını cöze bildinmi kardesim

yada benzinli de google yaz admalar aycicek yağı kullanıyorlarmıs yakıt yeriine gecenlerde okudum baya sasırdım vala ama eksozdan kızartma kokusuna benzer koku cıkıyormus kardeslik

saygılar

9 L ortalamayı görmedim derken herhalde şehir içinde o kadar düşüremedim demek istediniz Istanbul trafiğinde köprü trafiği gibi yoğun dur-kalka girmeden ve az yakmaya kasmadan benim ortalamam 10 L. E5'te ve ya sahil yolunda sabit 70 km hızla gidersem ancak ortalamayı 10 litrenin altına düşürebiliyorum, o da 9.8 L falan.

Dediğiniz bitkisel yağların sanayi tipi olarak kullanımını bir süre takip etmiştim, ancak bahsettiğiniz şekilde Türkiye'de kullanımını duymamıştım. Benim bildiğim madeni yağ üreticileri %3 olan bitkisel yağ kullanma kotasını misliyle aşıyorlar. Kamyoncu esnafı da ucuz yakıt için -en iyi ihtimalle- madeni yağ karıştırılmış mazot kullandıkları için sanayi bölgelerinde garip isimli istasyonlar türüyor. Sizde böyle bir istasyona denk gelip alma gafletinde bulunursanız aracınızda mazotla birlikte bin türlü maddeyi yakmış oluyorsunuz. Benim aracım Euro3 formunda eski bir motordu da sadece kısa süre servis lambası yakarak kurtuldu. Ancak denemelerim sonucunda şunu söyleyebilirim, temiz ve sıfır yağdan yapılan metil ester (biodizelin ilkel versiyonu, başlangıç aşaması gibi düşünebilirsiniz) motora zarar vermiyor ama Türkiye'de üretimi yasak olduğu kimse bununla uğraşmaz, gider atık kızartma yağını mazota basar. Egzozlar da ondan sonra kızartma kokar.

Neyse konu benzinden nereye geldi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muti1

quote:

saygılar

9 L ortalamayı görmedim derken herhalde şehir içinde o kadar düşüremedim demek istediniz Istanbul trafiğinde köprü trafiği gibi yoğun dur-kalka girmeden ve az yakmaya kasmadan benim ortalamam 10 L. E5'te ve ya sahil yolunda sabit 70 km hızla gidersem ancak ortalamayı 10 litrenin altına düşürebiliyorum, o da 9.8 L falan.

Dediğiniz bitkisel yağların sanayi tipi olarak kullanımını bir süre takip etmiştim, ancak bahsettiğiniz şekilde Türkiye'de kullanımını duymamıştım. Benim bildiğim madeni yağ üreticileri %3 olan bitkisel yağ kullanma kotasını misliyle aşıyorlar. Kamyoncu esnafı da ucuz yakıt için -en iyi ihtimalle- madeni yağ karıştırılmış mazot kullandıkları için sanayi bölgelerinde garip isimli istasyonlar türüyor. Sizde böyle bir istasyona denk gelip alma gafletinde bulunursanız aracınızda mazotla birlikte bin türlü maddeyi yakmış oluyorsunuz. Benim aracım Euro3 formunda eski bir motordu da sadece kısa süre servis lambası yakarak kurtuldu. Ancak denemelerim sonucunda şunu söyleyebilirim, temiz ve sıfır yağdan yapılan metil ester (biodizelin ilkel versiyonu, başlangıç aşaması gibi düşünebilirsiniz) motora zarar vermiyor ama Türkiye'de üretimi yasak olduğu kimse bununla uğraşmaz, gider atık kızartma yağını mazota basar. Egzozlar da ondan sonra kızartma kokar.

Neyse konu benzinden nereye geldi

kardesim ben aracı antalyada kullanıyorum ( manuel ) ben 9 lt ortalamanın üstünü görmedim maksimum 8.8 lt ortalama gördüm aracta genelde 8-8.4 lt arası yakıyo benim arac göstergede öle yazıyo daaa bu güne kadarda bi 20 km tek şeirtli yolda 25-30 araclık konvoya yakalandım gecmek mümkündeil konvoyun basını bildiniz üzere tır cekiyodu bi orda arac ortalaması 10.5 lt ortalama gördü okadar antalya-korkuteli arası antalyada fazla trafik olmadığından dolayısıyla yakıt tüketimide az oluyo ortalaması kardesim bide ben bazen gaza gelip köklemesem motor sesini duymak icin fazla yakmaz ama kendimi tutamıyom

o bio yakıt olayınıda bi cözüm vargibi bi haberde okudumda bionas die bakalım admalar getirirse ülkeye kullannanlara memnun kalırsa kullanırız yosa benim tüketim gayet iiy yani saygılar

• quote:

Evet bu yazdığım değer yüksek farkındayım, istanbul tekirdağ arası ne kadar uzun yol sayılabilirki zaten :)]

Tam uzun yol yakıt tüketimini ağustosta test edeceğim... Eğer sizin dediğiniz rakamları yakalarsam müthiş olur... dediğiniz rakamlar 30-35 kuruş arasına denk geliyorki böyle bir araba için bu tüketim değeri hiç bir şey değil... 1.3 multijet dizel motorda 80 km sabit hızla, kendimi paralayarak 25 kuruşa düşürebildiğim tüketimden sonra dediğiniz değeri yakalarsam OPEL mühendislerine plaket vermek gerekir derim...

Yakıt kalitesi olayını hala çözemedim dersem yeridir... 1.3 multijet dizel aracı istanbul da fulleyip yola çıktığımda 43 lt yakıtla 750-780 Km yol yapabiliyorken, dönüşte anadoludan fullediğimde 820-840 Km ... istanbul içinde de istasyondan istasyona fark oluyor, o nedenle temiz bir yer bulup hep oradan almak en iyisi galiba

• 1.6 180 hp ile antalya'dan izmir'e gidip geldik, toplam 1500 km yol yaptık (4 kişiyiz + bagaj full) ortalama 10 litre

• Yeni Insignia mla (1000km de idi) Akçay dan Ankara ya geldik, araçta 2yetişkin 2 çöcuk hafif de bagaj vardı, yolun hemen hemen yarısına kadar sağanak yağmur vardı ve yoğun buhar-nem dolayısı ile klima genellikle açıktı, geri kalan kısımda da klima kullanmadıysak da hızımız hep 120-150 arasaydı, araç bu şekilde uzun yolda 8.1 litre yaktı ve yaklaşık 3 haftadır da Ankara da ş.içinde 9.8/10.1 litre ile geziyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım 2014 1.4 t edition elegance
    ilk 1000 km ortalamam: 7.7 l/100 km. Ortalama hız:36.6
    Kullanım koşulları: 350 km şehirdışı, 650 km şehiriçi. %90 klima açık, 40 derecelik aydın sıcağında. çoğunlukla 2 kişi.

aracı lpg ile kullanmayı düşünüyordum, ama tüketimim bu değerlerde devam ederse lpg ye hiç gerek kalmayacak...
  • Dikkatimi çeken birşey var; Opel in 1.4t motoru Insignia da Astra ya oranla daha ekonomik değerler sunuyor, Insignia çok daha iyi aerodinamiye sahip olsa da Astra dan hayli ağır da!

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Dikkatimi çeken birşey var; Opel in 1.4t motoru Insignia da Astra ya oranla daha ekonomik değerler sunuyor, Insignia çok daha iyi aerodinamiye sahip olsa da Astra dan hayli ağır da!

sanırım start stop'un bunda etkisi var. yeni araç arayışındayım bakalım kısmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimy34

quote:

Dikkatimi çeken birşey var; Opel in 1.4t motoru Insignia da Astra ya oranla daha ekonomik değerler sunuyor, Insignia çok daha iyi aerodinamiye sahip olsa da Astra dan hayli ağır da!

Hakkınızda hayırlısı olsun,

Nisan ayında yaklaşık 1 hafta boyunca premium D sınıfı modelleri denemek ve almak için Ankara ya gelmiştim ama karar veremeden geri Edremit e dönüp çoğu özelliği ve kalitesi ile premiumların karşısında çok da geride kalmayan ama çok daha uygun fiyatlı Insignia da karar kılmıştım, araçtan son derece de memnunum.

• quote:

quote:

quote:

Hakkınızda hayırlısı olsun,

Nisan ayında yaklaşık 1 hafta boyunca premium D sınıfı modelleri denemek ve almak için Ankara ya gelmiştim ama karar veremeden geri Edremit e dönüp çoğu özelliği ve kalitesi ile premiumların karşısında çok da geride kalmayan ama çok daha uygun fiyatlı Insignia da karar kılmıştım, araçtan son derece de memnunum.

Teşekkür ederim

hangi versiyon ve motor seçeneğini seçtiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimy34 -- 7 Ağustos 2014; 16:52:18 >

• quote:

Teşekkür ederim

hangi versiyon ve motor seçeneğini seçtiniz?

1.6 SIDI 170Hp A.Select Cosmo + sunroof aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 7 Ağustos 2014; 20:00:57 >
  • Bu baslikta 2.0 cdti 130hp modelin yakit tuketim degerlerini goremedim kullanip yorum yazabilecek olan var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: maxiromulus

Bu baslikta 2.0 cdti 130hp modelin yakit tuketim degerlerini goremedim kullanip yorum yazabilecek olan var mi ?

bu motor hak üc bes okudum yazı war canlı ama size yön vermeyeyima opel yeni 2 bin motor dizel koyacak bi onu arastır alderim su aralar piyasaya sürülecekse yeni öotoru hem euro 6 normlarında olacak die biliyorum

saygılar

• Arkadaşlar herkese merhaba sizlere bir kaç sorum olacaktı.

Önümüzdeki günlerde max 53-54 bin bandında bir araç almayı düşünüyorum. Aklıma ilk olarak İnsigna geliyor. Ayrıca Nisan Qash. aklımda var. İkisi de farklı araçlar ama gönlüm İnsigna diyor. Biraz araştırdım, 1.6 t motorlar çok daha fazla benzin tüketmekte iken 1.4 t motor ise daha makul düzeyde.

Acaba 1.4 t motor performans olarak çok kötü mü? Çünkü bütçeme göre daha düşük km'li ve daha genç 1.4 t İnsigna alabiliyorum. Mesela o parayla 2010 model 40 bin km de 1.6 t alabiliyorken, 2012 20 bin km de 1.4 t İnsigna alınabiliyor. 1.4 t avantajı yüksek modelli ve az yakıt yakması iken 1.6 t daha iyi performanslı ve donanımlı olması.

Bu aracı kullanan arkadaşlar sizce hangisi daha makul? Motor olarak çekişte sorun olmadıktan sonra çok performans bekleyen biri değilim. Aracı sıkıştırmam ve agresif kullanmam. Genelde şehir içi kullanacağım ve malum en fazla 90-100 km hızlarda gideceğim. Yılda ortalama 7-8 bin km yaparım. Şimdiden çok teşekkürler.

• Pitx1 kullanıcısına yanıt
    Sizin kullanım alışkanlıklarınıza 1.4 L olan daha uyumlu gibi gözüküyor. Bu motoru kullananların büyük çoğunluğu yakıtından da performansından da memnun. Küçük hacim olması insanın algısını karıştırabiliyor ama bu makine 140 hp / 6000 devir, 200 Nm / 1850 devir. Karşılaştırdığınız eski 1.6 T ise 40 hp daha fazla ama sadece 30 Nm fazlası var. Yani bu motorun çekmemesi veya performansının kötü olması olası bir durum değil.

Ayrıca dediğiniz gibi daha yüksek model alabiliyorsunuz, bu motorun LPG uyumu diğerine nazaran çok daha iyi (şu an aynı motor Almanya'dan orijinal LPG'li olarak da getiriliyor), ve performans için 1.6 T içinizde kalırsa yazılımla güç artımına gidebilirsiniz.
  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Yakın bir arkadaşım da İnsigna var 1.6 t. Araç çok hoşuma gitti. Hatta aracın içi, boyutları konusunda falan baya tatmin oldum. Tek bilmediğim nokta 1.6 t ve 1.4 t arsındaki motor farkı. Mesela Honda Civic kullanıcısıydım. Araç lpg'li olmasına rağmen motor çekişinde herhangi bir sıkıntı görmedim. Yeni alacağım araca lpg taktırmak istemiyorum.

Bu arada donanım olarak bu araçlar arasında çok fark var mı?
  • Pitx1 kullanıcısına yanıt
    Opel'in en yüksek donanımı Cosmo'dur. Bildiğim kadarıyla 1.4 Cosmo yok. Makyajsız kasadaki donanım seviyelerini bilen birisi daha iyi yardımcı olacaktır.
  • TEM yolu

bunun 550km si 120km-140km hızları arası

150 km si 90-100km hız

100km de Ortalama tüketim 7-7,5 lt

toplam mesafe 700km X (7,5lt X 4.8 TL) = 252 TL

nasıl hesaplama ama :D

1.6 170hp Manuel cosmo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayamaj -- 16 Kasım 2014; 21:02:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.